Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zelené špagety s pestom, šošovicový šalát s pečenou tekvicou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Šošovicový šalát s pečenou tekvicou a šalátovým mixom

Potrebujeme: 250 g šošovice, 1 veľkú maslovú tekvicu, olúpanú a nakrájanú na kocky, 1 š sušených paradajok, 1 zväzok petržlenovej vňate, 300 g šalátového mixu, 125 g syra s modrou plesňou, olivový olej, soľ a mleté čierne korenie.

Postup: Rúru si predhrejeme na 190 °C. Prepláchnutú šošovicu dáme do hrnca s vodou a privedieme k varu, potom pridáme soľ a čierne korenie a varíme asi 20 minút, kým šošovica nie je mäkká. Kocky tekvice pokvapkáme olivovým olejom a rozprestrieme na plech, vyložený papierom na pečenie. Dáme do rozohriatej rúry asi na 30 minút. Sušené paradajky a syr nakrájame na menšie kúsky a šalátové listy umyjeme. Do veľkej misy premiestnime uvarenú šošovicu, pridáme upečenú tekvicu, šalátový mix, sušené paradajky a syr. Posypeme soľou a mletým čiernym korením a podávame.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zelené špagety so špenátovo-brokolicovým pestom

Potrebujeme na pesto: 1 a1/2 š ružičiek brokolice, 1 š čerstvého špenátu, 1/2 š najemno nakrájaného cesnaku, 2 PL plátkov mandlí, 1/4 š strúhaného parmezánu, 4 bazalkové listy, 1/4 plus 2 PL olivového oleja, soľ

Ostatné suroviny: 220 g špagiet, 1 a 1/2 š sušených paradajok

Postup: Brokolicu dáme variť do hrnca s vriacou vodou na približne 6 až 8 minút, kým nie je mäkká. Potom ju zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Uvarenú brokolicu dáme do kuchynského robota spolu s ostatnými surovinami na pesto a všetko vymixujeme dohladka. Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu. Potom ich scedíme a premiestnime do misky. Sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky a prisypeme k cestovinám. Nakoniec pridáme pesto a dobre premiešame. Osolíme podľa chuti a podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: K cestovinám môžete pridať viac bielkovín v podobe pečených kuracích pŕs nakrájaných na kúsky.

Zelený sezamový šalát

Potrebujeme: 1 š rukoly, 5-6 lístkov bazalky, 2 paradajky, 1 avokádo, 1 uhorku, 1 malú zelenú papriku, 1 PL olivového oleja, 1 ČL citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, nasucho 1 – 2 PL opražených sezamových semiačok

Postup: Zeleninu si dobre umyjeme a uhorku aj ošúpeme. Všetko si nakrájame na kúsky a dáme do misky. Pridáme olej, soľ a mleté čierne korenie, všetko dobre premiešame a na vrch posypeme sezamovými semiačkami. Môžete ho jesť ako prílohu k mäsu, ale aj samostatne ako ľahkú desiatu či večeru.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 946
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 423
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 365
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 800
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 297
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu