Korzár logo Korzár
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zelené špagety s pestom, šošovicový šalát s pečenou tekvicou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Šošovicový šalát s pečenou tekvicou a šalátovým mixom

Potrebujeme: 250 g šošovice, 1 veľkú maslovú tekvicu, olúpanú a nakrájanú na kocky, 1 š sušených paradajok, 1 zväzok petržlenovej vňate, 300 g šalátového mixu, 125 g syra s modrou plesňou, olivový olej, soľ a mleté čierne korenie.

Postup: Rúru si predhrejeme na 190 °C. Prepláchnutú šošovicu dáme do hrnca s vodou a privedieme k varu, potom pridáme soľ a čierne korenie a varíme asi 20 minút, kým šošovica nie je mäkká. Kocky tekvice pokvapkáme olivovým olejom a rozprestrieme na plech, vyložený papierom na pečenie. Dáme do rozohriatej rúry asi na 30 minút. Sušené paradajky a syr nakrájame na menšie kúsky a šalátové listy umyjeme. Do veľkej misy premiestnime uvarenú šošovicu, pridáme upečenú tekvicu, šalátový mix, sušené paradajky a syr. Posypeme soľou a mletým čiernym korením a podávame.

Skryť Vypnúť reklamu

Zelené špagety so špenátovo-brokolicovým pestom

Potrebujeme na pesto: 1 a1/2 š ružičiek brokolice, 1 š čerstvého špenátu, 1/2 š najemno nakrájaného cesnaku, 2 PL plátkov mandlí, 1/4 š strúhaného parmezánu, 4 bazalkové listy, 1/4 plus 2 PL olivového oleja, soľ

Ostatné suroviny: 220 g špagiet, 1 a 1/2 š sušených paradajok

Postup: Brokolicu dáme variť do hrnca s vriacou vodou na približne 6 až 8 minút, kým nie je mäkká. Potom ju zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Uvarenú brokolicu dáme do kuchynského robota spolu s ostatnými surovinami na pesto a všetko vymixujeme dohladka. Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu. Potom ich scedíme a premiestnime do misky. Sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky a prisypeme k cestovinám. Nakoniec pridáme pesto a dobre premiešame. Osolíme podľa chuti a podávame.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: K cestovinám môžete pridať viac bielkovín v podobe pečených kuracích pŕs nakrájaných na kúsky.

Zelený sezamový šalát

Potrebujeme: 1 š rukoly, 5-6 lístkov bazalky, 2 paradajky, 1 avokádo, 1 uhorku, 1 malú zelenú papriku, 1 PL olivového oleja, 1 ČL citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, nasucho 1 – 2 PL opražených sezamových semiačok

Postup: Zeleninu si dobre umyjeme a uhorku aj ošúpeme. Všetko si nakrájame na kúsky a dáme do misky. Pridáme olej, soľ a mleté čierne korenie, všetko dobre premiešame a na vrch posypeme sezamovými semiačkami. Môžete ho jesť ako prílohu k mäsu, ale aj samostatne ako ľahkú desiatu či večeru.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vitajte v postapokalyptickom svete
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  5. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  2. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  4. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  5. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  6. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  9. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  10. Úprava osobného motorového vozidla
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 516
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 775
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 312
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 998
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 947
  6. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 10 768
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 175
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje 9 742
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 547
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 450
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop