Korzár logo Korzár
Streda, 23. jún, 2021 | Meniny má SidóniaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Jarný reštart s kovbojským kaviárom a zlatým latté

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Antioxidanty sú látky pomáhajúce znižovať alebo spomaľovať ničenie buniek spôsobené voľnými radikálmi. Tie môžu mať podiel na viacerých ochoreniach vrátane rakoviny, aterosklerózy a straty zraku.

Kovbojský kaviár

Potrebujeme: 1 plechovku čiernej (alebo inej farebnej) fazule, 1 plechovku bielej fazule, 1 š kukurice (uvarenej alebo z plechovky), 1/3 š najemno nakrájanej červenej cibule, po 1/3 š z červenej, žltej a zelenej papriky, všetky nakrájané najemno, 1/2 š paradajky na malé kúsky, 1-2 jalapeno papričiek (voliteľné), 1/4 š zelených olív, 1/4 š čiernych olív, hrsť lístkov koriandra

Skryť Vypnúť reklamu

Dressing: 4 PL extra panenského olivového oleja, šťava z 2 limetiek, 1 ČL chilli, 1/2 ČL mletej rasce, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup: Všetky ingrediencie na šalát si zmiešame vo veľkej mise. Suroviny na dressing si v menšej miske dobre vymiešame a zmes nalejeme na vrch šalátu. Všetko dobre premiešame a necháme pár hodín odstáť, aby sa chute dobre prepojili. Skladujeme v chladničke vo vzduchotesne uzavretej nádobe maximálne jeden týždeň.

Antioxidačná čokoláda

Potrebujeme: približne 220 g kvalitnej horkej čokolády (aspoň 70 %), sušené ovocie bez pridaného cukru, napríklad slivky, hrozienka, brusnice či goji, zmes orechov a semiačok podľa chuti, posekaných na kúsky, napríklad vlašské, pistácie, mandle, para orechy, kokosové lupienky, slnečnicové, tekvicové, chia semiačka a podobne

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Na plech si rozprestrieme papier na pečenie. Čokoládu nalámeme na malé kúsky do sklenenej misky, ktorú dáme zohriať do mikrovlky na 1 minútu. Potom misku vyberieme, čokoládu zamiešame, opäť dáme zahriať na 30 sekúnd a opäť miešame, kým sa všetko nerozpustí. Pokiaľ by stále zostávali nejaké kúsky neroztopenej čokolády, vrátime misku späť do mikrovlnky a ešte chvíľu zahrievame. Lyžicou potom tekutú čokoládu naberieme na papier na pečenie a ak je to nutné, trocha rozotrieme do tvaru malých kruhov. Ich vrch posypeme zmesou sušeného ovocia, orechov a semiačok. Pracujeme vždy len s jedným čokoládovým kruhom, aby vrch nevychladol skôr, ako naň pridáme posýpku. Necháme všetko vychladnúť a zatuhnúť, buď pri izbovej teplote, alebo v chladničke na urýchlenie procesu. Potom opatrne oddelíme od papiera a vychutnávame.

Skryť Vypnúť reklamu

Zlaté latté

Potrebujeme: 1/2 š plnotučného kokosového mlieka, 1 š mandľového mlieka, 1 ČL kurkumy, 1/2 ČL škorice, štipka čierneho korenia, 1 datľu alebo 1/2 ČL javorového sirupu

Postup: Všetky suroviny pridáme do malého hrnca a za stáleho miešania zahrievame, kým zmes nie je horúca, nie však vriaca. Potom ju odstavíme z ohňa, vlejeme do mixéra a všetko spolu mixujeme asi 2 až 3 minúty, kým nápoj nie je krémový. Pijeme ešte teplé.

Variácia: Zlaté latté sa dá urobiť aj na studeno. V tomto prípade nebudeme mlieko s koreninami zahrievať, len ich rovno pridáme do mixéra a podávame s ľadom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  2. Od 1. septembra je predprimárne vzdelávanie povinné
  3. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  4. Nemecko-slovenská spoločnosť ETL/GR je už v desiatke najlepších
  5. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  6. Kam patria rolky z toaletného papiera? Dávať dole etikety zo sklenených nádob?
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  8. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  9. V centre Bratislavy vznikajú apartmány určené na predaj
  10. Viete, prečo by nás mala zaujímať ochrana biodiverzity?
  1. Holenie je umenie. A vy môžete byť jeho majstrom
  2. Od 1. septembra je predprimárne vzdelávanie povinné
  3. Nemecko-slovenská spoločnosť ETL/GR je už v desiatke najlepších
  4. Viete, prečo by nás mala zaujímať ochrana biodiverzity?
  5. Stiahnite si stovky e-kníh
  6. Recyklovať PET fľaše a plechovky môžu už aj obyvatelia Krupiny
  7. V centre Bratislavy vznikajú apartmány určené na predaj
  8. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  9. 3 veci, s ktorými zvládnete horúčavy v byte
  10. Spoločnosť ASBIS uvádza na európske trhy novinku
  1. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 9 088
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 8 595
  3. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 8 020
  4. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 7 342
  5. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 601
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 4 388
  7. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 3 668
  8. Crème de la crème po slovensky 3 249
  9. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto 2 842
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania 2 131
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Urgentný príjem košickej nemocnice na Triede SNP zažíva nápor.

Kedy otvoria poškodený urgent, je zatiaľ nejasné.


a 1 ďalší 3 h
Zatvorenie mosta spôsobilo problémy celej obci. Ľudia musia rok vydržať.

Starosta hovorí o ďalšom údere pre chudobný východ.


3 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Branislav Harabin na zasadnutí Súdnej rady.

Súdna rada už dočasne odstavila zvolenského sudcu Miľana. Tiež nenosil rúško.


9 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Opatrenia nedodržiavajú aj politici.


a 2 ďalší 4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop