Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Tri rýchle a chutné omáčky na cestoviny zvládnu aj začiatočníci

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Krémová parmezánová

Potrebujeme: ¼ masla, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, smotanu na varenie, 1 a pol šálky nastrúhaného parmezánu, hrsť nasekanej petržlenovej vňate

Postup: V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom pretlačený cesnak. Osolíme ho aj okoreníme a za stáleho miešania metličkou vlejeme smotanu.

Chvíľku ju povaríme, aby sa prepojila s maslom a potom do nej, opäť za stáleho miešania metličkou, vsypeme strúhaný parmezán. Varíme, kým nebude omáčka kompaktná a primeranej hustoty. Potom do nej primiešame petržlenovú vňať a keď sa nám už medzitým uvarili cestoviny, môžeme ju k nim pridať a podávať.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rýchla marinara

Potrebujeme: olivový olej, 1 väčšiu cibuľu, soľ, korenie, 1 – 2 strúčiky cesnaku, plechovku drvených paradajok, hrsť nasekanej čerstvej bazalky a hrsť petržlenovej vňate

Postup: Na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú osolíme a okoreníme a necháme nech zmäkne. Keď už bude mať zlatistú farbu, vlejeme k nej drvené paradajky, všetko dobre premiešame a necháme variť, aby sa omáčka zredukovala. Na záver pridáme nasekané bylinky a podávame s obľúbenými cestovinami.

Klobáskové ragú

Potrebujeme: 2-3 neúdené klobásy, trochu mletého hovädzieho mäsa, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, plechovku drvených paradajok, petržlenovú vňať a nasekanú bazalku

Postup: Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, k nej pridáme pretlačený cesnak, premiešame a pridáme mleté mäso a klobásy zbavené črievka. Vareškou mäso poriadne od seba oddelíme a miešame, aby sa nám opieklo zo všetkých strán. Osolíme ho aj okoreníme a vlejeme drvené paradajky. Necháme variť, kým mäso nebude hotové a omáčka nebude mať patričnú konzistenciu. Na záver pridáme petržlenovú vňať aj bazalku a môžeme servírovať s cestovinami.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 618
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 13 220
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 084
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 245
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 059
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 555
  7. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 686
  8. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 6 120
  9. Po Slovensku na motorke 5 495
  10. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 4 945
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


10 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 8 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop