Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Delikátna cibuľačka, pečené koleno s ovčím syrom, nesmažené šišky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: fotolia)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Delikátna cibuľačka

Potrebujeme: 3-4 veľké cibule, olej, suché biele víno, zeleninový vývar, šľahačkovú smotanu, soľ, korenie, bagetu, čedar, maslo, muškátový oriešok

Postup: Cibuľu nakrájame na kolieska a orestujeme ju na troche horúceho oleja. Keď zmäkne, zalejeme ju asi tromi decilitrami bieleho vína a necháme variť na miernom ohni, kým sa alkohol neodparí. Vtedy by už mala mať cibuľa krásne sladkastú chuť a tak ju zalejeme vývarom a ešte asi 15-20 minút povaríme. Polievku zjemníme trochou smotany, ochutíme a okoreníme podľa potreby.

SkryťVypnúť reklamu

Kým sa polievka varí, nakrájame si bagetu na hrubšie kolieska, rozložíme ich na plech potretý maslom a opečieme najskôr z jednej strany, potom ich otočíme, posypeme strúhaným čedarom a muškátovým orieškom a necháme dopiecť aj z druhej strany a môžeme podávať k hotovej polievke.

Pečené bravčové koleno s ovčím syrom

Potrebujeme: 2 ks bravčové kolienka, 14 ks strúčikov cesnaku, 4 bobkové listy, 3 ks mrkvy, 150 g ovčieho syra, maslo, soľ, čierne korenie.

Postup: Kolienka zbavíme kože a husto ich prešpikujeme kúskami cesnakov, osolíme, okoreníme. Potom každé kolienko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovými listami, kúskami mrkvy a hranolčekmi ovčieho syra, navrch dáme kúsok masla. Vložíme do hlbšieho pekáča, zalejeme vodou tak, aby kolienka boli ponorené vo vode. Celý pekáč zakryjeme alobalom a dáme do horúcej rúry. Pečieme dobrých 80 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Šišky bez smaženia

Potrebujeme: 350 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 300 g hladkej múky, 60 g masla, 50 g kryštálového cukru, 42 g droždia, 2 žĺtky, 2 PL rumu, nastrúhaná citrónová kôra

Postup: Z trochy vlažného mlieka, cukru a celého droždia urobte kvások. Po chvíľke ho zmiešajte z ostatnými surovinami a vypracujte tuhšie cesto. Nechajte ho poriadne vykysnúť na teplom mieste. Hotové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku približne 1 cm a vykrojte väčšie kolieska. Na každom koliesku vykrojte v strede malinkým vykrajovadlom alebo štamprlíkom dieru.

Hotové šišky naukladajte na plech s papierom na pečenie a pečte v rúre pri teplote 170 stupňov približne 20 minút. Hotové šišky namáčajte v cukrovom sirupe alebo polejte farebnými polevami, aby nevyschli.

SkryťVypnúť reklamu

Cukrový sirup pripravíte tak, že na najmenšom plameni zahrejete 200 ml mlieka, hrubší plátok masla, 100 g kryštálového cukru a 100 g práškového cukru. Dochutiť môžete citrónovou šťavou, alebo obľúbenou arómou.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 7 224
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 891
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 114
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 5 887
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 231
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 770
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 619
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 092
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu