Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom: Ohúrte návštevy domácimi tyčinkami a bryndzovými keksíkmi

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bryndzové keksy

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, štipku soli, 80 g masla, 100 g bryndze, 2 vajíčka, 2 lyžice smotany alebo mlieka, hrubozrnnú soľ, rascu

Postup: Z múky, masla, bryndze, vajíčka, smotany a soli spracujeme cesto.

Vyvaľkáme ho a formičkou povykrajujeme keksy, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou, prípadne aj rascou alebo červenou paprikou. Poukladáme na plech a upečieme.

Syrové koláčiky

Potrebujeme: 150 g hladkej múky, 125 g masla, 125 g strúhaného syra, 1 žĺtok, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva, soľ

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Spojíme múku, zmäknuté maslo, strúhaný syr, žĺtok, soľ a kypriaci prášok a spracujeme cesto, ktoré odložíme na 30 minút do chladničky.

Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a buď pomocou formičky alebo radielka vykrajujeme koláčiky, ktoré ukladáme na plech pokrytý papierom. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme strúhaným syrom a upečieme.

Slané tyčinky

Potrebujeme: 30 dag múky, 20 dag masla, 2 dl smotany, 1 vajce, 20 dag syra, sezamové semienka, mak, rascu

Postup: Maslo zmiešame s múkou a so soľou a postupne pridávame toľko smotany, aby sme dostali primerane mäkké cesto. Vyvaľkáme ho na hrúbku asi 5 mm.

Cesto natrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme syrom či rascou, pokrájame na tenké pásiky, ktoré uložíme na vymastený plech a pečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 7 419
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 880
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 114
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 5 770
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 229
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 760
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 619
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 073
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu