Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom valentínsku večeru: lososový tatarák, panenku na víne, zaľúbený koláč

Inšpirácie na dobroty do kuchyne.

Predjedlo: Tatarák z lososa

Potrebujeme: 400 g čerstvého lososa, 1 malá cibuľa, 1 a 1/2 lyžice kapár, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, olivový olej, chlieb, 2 PL bieleho vínneho octu, miešaný listový šalát

Postup: Lososa zbavíme kože a nakrájame ho na úplne maličké kúsky. V mise ho zmiešame s najemno nasekanou cibuľou a kúskami kapár. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme postáť a pred podávaním ešte podľa potreby dosolíme alebo okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Plátky chleba opečieme na panvici na troche olivového oleja dochrumkava, necháme ho vychladnúť a potom na nich servírujeme lososový tatarák. Šalátové listy zalejeme marinádou z vínneho octu, olivového oleja, soli a korenia a podávame ich k tataráku ako prílohu.

Panenka v slanine na vínovo slivkovej omáčke

Potrebujeme: bravčovú panenku, prosciutto alebo schwartzwaldskú šunku, maslo, hladkú múku, vodu, 100 ml červeného vína, 3 PL slivkového lekváru, citrón, sušené slivky, soľ, korenie, čili, olej

Postup: Panenku umyjeme, odblaníme, potrieme olejom, osolíme a okoreníme ju. Potom ju zabalíme do plátkov šunky a opečieme ju na panvici zo všetkých strán. Potom dáme mäso na 7 minút dopiecť do rúry.

Zatiaľ si pripravíme omáčku a to tak, že si v hrnci na roztopenom masle opražíme asi lyžicu hladkej múky, pridáme slivkový lekvár a všetko zalejeme vodou a vínom. Omáčku povaríme a ochutíme citrónovou kôrou, soľou, korením a čili, ktoré sa k nej mimoriadne hodí a je to aj afrodiziakum. Napokon pridáme prekrojené sušené slivky, ešte chvíľu povaríme a môžeme podávať.

Skryť Vypnúť reklamu

Ako príloha sa hodia pučené, alebo ako sa zvyknú nazývať „štuchané“ zemiaky.

Čokoládový koláčik s horúcim srdcom

Postup: 250 g horkej čokolády (min.74%), 125 g masla, 125 g olivového oleja, 5 žĺtkov, 5 vajec, 100 g práškového cukru, 15 g hladkej múky, vanilkovú zmrzlinu, čerstvé maliny

Postup: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, maslo a pridáme olivový olej. Celé vajcia, žĺtka a cukor vymiešame ručne aby do zmesi nevnikol vzduch a do tejto zmesi pomaly vlejeme čiastočne vychladenú čokoládovú zmes. Opäť zľahka ručne premiešame a napokon jemne primiešame múku. Cesto vlejeme do olejom vymastenej a múkou vysypaných formičiek a v rúre vyhriatej na 240 stupňov pečieme 5-6 minút.

Koláčiky necháme minútu postáť, potom ich z formičiek opatrne vyklopíme, pridáme zmrzlinu, maliny a podávame. Keď koláčik prekrojíme, vytečie z neho horúca čokoláda.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 520
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 300
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 971
  4. Po Slovensku na motorke 6 634
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 624
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 469
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 325
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 5 118
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 514
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 536
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Sulíkova popularita výrazne rastie, Remišovej klesá.


54m
Slovenskí futbalisti po prehre v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Záverečné zápasy v E-skupine sa hrajú v stredu.


Sportnet 7 h
Jaroslav Slašťan je šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého, odborník na správanie a etológiu tohto druhu.

Problémy s medveďmi si vyrábame sami.


18. jún
Ilustračné foto.

Ventilátor treba správne nastaviť.


31. júl

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop