Korzár logo Korzár
Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom valentínsku večeru: lososový tatarák, panenku na víne, zaľúbený koláč

Inšpirácie na dobroty do kuchyne.

Predjedlo: Tatarák z lososa

Potrebujeme: 400 g čerstvého lososa, 1 malá cibuľa, 1 a 1/2 lyžice kapár, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, olivový olej, chlieb, 2 PL bieleho vínneho octu, miešaný listový šalát

Postup: Lososa zbavíme kože a nakrájame ho na úplne maličké kúsky. V mise ho zmiešame s najemno nasekanou cibuľou a kúskami kapár. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme postáť a pred podávaním ešte podľa potreby dosolíme alebo okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.

Skryť Vypnúť reklamu

Plátky chleba opečieme na panvici na troche olivového oleja dochrumkava, necháme ho vychladnúť a potom na nich servírujeme lososový tatarák. Šalátové listy zalejeme marinádou z vínneho octu, olivového oleja, soli a korenia a podávame ich k tataráku ako prílohu.

Panenka v slanine na vínovo slivkovej omáčke

Potrebujeme: bravčovú panenku, prosciutto alebo schwartzwaldskú šunku, maslo, hladkú múku, vodu, 100 ml červeného vína, 3 PL slivkového lekváru, citrón, sušené slivky, soľ, korenie, čili, olej

Postup: Panenku umyjeme, odblaníme, potrieme olejom, osolíme a okoreníme ju. Potom ju zabalíme do plátkov šunky a opečieme ju na panvici zo všetkých strán. Potom dáme mäso na 7 minút dopiecť do rúry.

Zatiaľ si pripravíme omáčku a to tak, že si v hrnci na roztopenom masle opražíme asi lyžicu hladkej múky, pridáme slivkový lekvár a všetko zalejeme vodou a vínom. Omáčku povaríme a ochutíme citrónovou kôrou, soľou, korením a čili, ktoré sa k nej mimoriadne hodí a je to aj afrodiziakum. Napokon pridáme prekrojené sušené slivky, ešte chvíľu povaríme a môžeme podávať.

Skryť Vypnúť reklamu

Ako príloha sa hodia pučené, alebo ako sa zvyknú nazývať „štuchané“ zemiaky.

Čokoládový koláčik s horúcim srdcom

Postup: 250 g horkej čokolády (min.74%), 125 g masla, 125 g olivového oleja, 5 žĺtkov, 5 vajec, 100 g práškového cukru, 15 g hladkej múky, vanilkovú zmrzlinu, čerstvé maliny

Postup: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, maslo a pridáme olivový olej. Celé vajcia, žĺtka a cukor vymiešame ručne aby do zmesi nevnikol vzduch a do tejto zmesi pomaly vlejeme čiastočne vychladenú čokoládovú zmes. Opäť zľahka ručne premiešame a napokon jemne primiešame múku. Cesto vlejeme do olejom vymastenej a múkou vysypaných formičiek a v rúre vyhriatej na 240 stupňov pečieme 5-6 minút.

Koláčiky necháme minútu postáť, potom ich z formičiek opatrne vyklopíme, pridáme zmrzlinu, maliny a podávame. Keď koláčik prekrojíme, vytečie z neho horúca čokoláda.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Zelená Bratislava
  10. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 18 661
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 14 449
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 195
  4. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 12 616
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 287
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 253
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 891
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 966
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 783
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 766
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Koronavírus v Bardejove: Odberné miesta otvorili, testuje sa už tretí deň (minúta po minúte)

Cieľom celoplošného testovania je spomaliť šírenie ochorenia Covid-19.

Testovanie v Bardejove.
Historikovi pripomína monotónna biela omietka zateplený panelák.
Interiér krematória prešiel úpravou.
Vizsolyská biblie, inak nazývaná aj Károlyiho biblia. Je vzácna, keďže ide o prvý maďarský preklad Svätého písma z roku 1590.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: Už teraz prišlo viac ľudí ako na voľby, hodnotí testovanie Matovič (minúta po minúte)

Na Slovensku pribudlo 2890 pozitívne testovaných na koronavírus a 25 úmrtí pacientov s Covid-19. Na Orave a v Bardejove pokračovalo celoplošné testovanie na Covid-19.

Premiér Igor Matovič na tlačovej konferencii v Námestove.
Limuzína, v ktorej sa viezol predseda parlamentu Boris Kollár.
Odberové miesto v dolnokubínskej nemocnici.
Jai Hindley (vľavo) a Tao Geoghegan Hart. Jeden z nich sa stane víťazom Gira 2020.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop