Korzár logo Korzár
Streda, 20. február, 2019 | Meniny má Lívia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Mäsová štrúdľa, polievka z mletého mäsa, zapečená pohánka

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Polievka z mletého mäsa s pečeňovými knedličkami

Potrebujeme: 200 g mletého bravčového mäsa, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1/4 zeleru,
1 cibuľu, 80 g krúp. Na knedličky: 100 g bravčovej pečene, 80 g hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, majoránku, hrsť petržlenovej vňate, soľ, mleté korenie

Postup: Mleté mäso dáme smažiť do hrnca a pritom ho miešame a varechou oddeľujeme, aby vznikla sypká zmes. Asi po 5 - 7 minútach pridáme očistenú a nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a jemne nakrájanú cibuľu a smažíme ešte ďalšie tri minúty. Zalejeme litrom vody a priklopené varíme 10 minút.

V malom hrnci uvaríme zvlášť krúpy podľa návodu domäkka.

Potom rozmixujeme alebo zomelieme pečienku, vmiešame do nej vajcia, múku, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať, majoránku, lyžičku soli a korenie. Z tejto hmoty vytvarujeme pomocou dvoch lyžičiek halušky a vložíme ich do vriacej polievky. Varíme ich asi 6 minút, ešte pridáme do polievky uvarené krúpy, dochutíme polievku a podávame.

Mäsová štrúdľa

Potrebujeme: 1 hrnček hladkej múky, 1 žĺtok, 1/2 hrnčeka mlieka, 120 g masla, štipku soli. Plnka: mleté mäso, mrkvu, cibuľu, cesnak, soľ, 1 lyžicu sójovej omáčky, 3 lyžice ostrého kečupu

Postup: Cibuľu nakrájame aj s mrkvou a cesnakom, orestujeme na oleji, pridáme mleté mäso a ešte trochu restujeme, kým pustí šťavu. Pridáme sójovú omáčku, soľ, kečup, necháme dusiť, až kým zelenina a mäso nie sú mäkké. Necháme úplne vychladnúť.

Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto, rozdelíme na tri časti. Každú časť na tenko vyvaľkáme a naplníme mäsovou zmesou, zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme vajíčkom, pečieme pri 180°C asi 25 minút.

Zapečená pohánka s údeným

Potrebujeme: 400 g údeného mäsa, 400 g pohánky, 8 dl vody, 100 g údenej slaniny, 3 hrste zeleniny podľa chuti (hrášok, kukurica, ...), mleté čierne korenie, 1 cibuľu, soľ, 1 väčší zemiak.

Postup: Údené mäso a zemiak uvaríme a necháme vychladnúť. Vychladnuté narežeme na kocky. Pohánku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme na 30 minút. Slaninu narežeme na kocky, opražíme a orestujeme na nej narezanú cibuľu. Pridáme pohánku a 2 minúty na silnom ohni za stáleho miešania opražíme. Odstavíme, vmiešame zeleninu, narezané mäso a zemiak, osolíme, okoreníme. Masu uložíme do vymasteného pekáča a v horúcej rúre asi 15-20 minút zapečieme.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  2. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  3. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  5. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  6. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  7. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  8. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  9. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  10. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  1. Konferencia - EU support for research
  2. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  3. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  4. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  5. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  6. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  7. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  8. Tatranská mliekareň prosperuje aj vďaka spolupráci s Tescom
  9. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  10. Noerr advised on WebSupport deal
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 15 198
  2. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 13 929
  3. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 11 876
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 11 378
  5. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 354
  6. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 5 991
  7. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 4 401
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 4 261
  9. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 3 826
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 505

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Ilustračné foto.

Firma, ktorá robila strop, čo sa zrútil: Čo my máme s kolaudáciou?

Podnikateľ sa trestným stíhaním ohrozený necíti: Ja som ples neorganizoval.

Možnou príčinou sú podľa šéfa stavebnej firmy staré pórobetónové stropy a nevykurovaná premrznutá budova.
Na bezpečnosť bdejú kamery prevádzok súkromného investora.

Vo svidníckej fabrike má prísť o prácu vyše sto ľudí

Dôvodom je presun časti výroby do Srbska.

Spoločnosť I.C.A., s. r. o., plánuje prepustiť väčšinu zamestnancov.

Hlavné správy zo Sme.sk

Dnes píše Ondrej Prostredník

Ten objednávateľ je v nás

Nepočúva sa to ľahko. Veď kto by bol ochotný si pripustiť, že má podiel na smrti nevinných ľudí?

Autorská strana Jakuba Fila

Rozhodnú voľby skrytí voliči? Pri čítaní prieskumov sa treba mať na pozore

Súboj môže byť tesný do konca.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop