Korzár logo Korzár
Pondelok, 18. február, 2019 | Meniny má Jaromír
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom fašiangové špeciality: Výpečky na pive a jablkách, údené s čerešňami

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

"Výpečky" na čiernom pive a jablkách

Potrebujeme: cca pol kg bravčového bôčika, 1 kg bravčového stehna, 3 väčšie cibule, 2-3 jablká, 8 strúčikov cesnaku, pol litra čierneho piva, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, celú rascu

Postup: Mäso nakrájame na kocky a rovno ho dáme do zapekacej misy. Cibuľu nakrájame na polkolieska, cesnak na plátky a pridáme k mäsu. Osolíme, okoreníme, dobre premiešame a necháme chvíľu postáť.

Potom mäso podlejeme pivom, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Približne po hodine a pol pridáme jablká nakrájané na polmesiačiky a mäso už odkryté dopečieme.

Údené mäso s čerešňovým kompótom

Potrebujeme: údené mäso nakrájané na hrubé plátky, kúsok masla, 1 cibuľu, 350 g vykôstkovaných čerešní (môžu byť aj z kompótu), 2,5 PL červeného vinného octu, trochu práškového cukru, soľ, korenie, estragón

Postup: V panvici rozpustíme maslo, na ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej čerešne, ocot, asi dve lyžice cukru, soľ, mleté čierne korenie a zmes podusíme najskôr prikrytú a potom odkrytú, aby sa vyparila všetka tekutina. Mala by nám zostať hustá zmes, ktorú ochutíme estragónom a budeme podávať k pečenému údenému mäsu.

Hrubé plátky údeného môžeme opiecť na grile, alebo v grilovackej panvici, predtým nezabudneme narezať okraje, aby sa nám celé nestočilo.

Pečené koleno s jablkovým chrenom

Postup: 1 bravčové koleno, 1 vetvička čerstvého rozmarínu, 1 hlavička cesnaku, 2 veľké cibule, soľ, zopár guľôčok borievky, 1 pór , 1/2 zeleru, 4 mrkvy. Na jablkový chren: 1 chren (čerstvý alebo sterilizovaný, 2 jablká )

Postup: Koleno umyjeme a kožu niekoľkokrát prerežeme, aby sa lepšie pieklo. Do rezov zasunieme kúsky rozmarínu a koleno vložíme do pekáča spolu s celými strúčikmi cesnaku a štvrtkami cibule.

Podlejeme vodou, osolíme a pridáme borievku. Pekáč prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre zohriatej na 200 stupňov Celzia. Po 40 minútach mäso otočíme, podľa potreby podlejeme a pečieme ďalších 40 minút.

Teraz pridáme nahrubo nakrájaný pór, zeler a mrkvu. Ešte ľahko dosolíme a pečieme už odkryté ďalších 40 minút. Podľa potreby podlievame vodou a mäso podlievame šťavou.

Vyberieme z rúry a mäso pred porciovaním necháme asi 15 minút odpočinúť. Zatiaľ nastrúhame chren a jablká, zmes zalejeme 3 lyžicami šťavy z kolena a pomiešame. Podávame k upečenému mäsu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  2. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  5. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  6. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  7. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  8. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  9. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  10. ZSE ako jediné prináša Virtuálnu batériu pre fotovoltiku
  1. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  2. Tatranská mliekareň prosperuje aj vďaka spolupráci s Tescom
  3. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  4. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  5. Noerr advised on WebSupport deal
  6. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri?
  7. Podnikanie a významné ukazovatele v roku 2019
  8. Smartfóny Samsung Galaxy S priniesli množstvo inovácií
  9. eKasa prichádza na Slovensko
  10. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  1. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 14 630
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 14 236
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 12 634
  4. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 7 062
  5. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 939
  6. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 4 910
  7. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 4 434
  8. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 745
  9. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu 2 603
  10. Zbrojársky líder z Považia pomáha ľuďom 2 406

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára, Fašiangy

Neprehliadnite tiež

Provizórne zastávky na stanici zatiaľ nezriadili, dali prednosť rozšíreniu vjazdu

Zredukovanie nástupíšť počas prvého dňa katastrofu nespôsobilo.

Jedno z nástupíšť autobusov bolo v prevádzke ešte počas prvého dňa rekonštrukcie.

Cestný pirát uháňal vyše 200 kilometrovou rýchlosťou. Pozrite si video

Diaľničiari ho zastavili medzi Prešovom a Košicami.

Porsche uháňalo aj rýchlosťou vyše 214 km/hod.
Rokovania neboli úspešné, na mzdách sa nedohodli (ilustračné foto).

Hokejový šampionát propagujú aj cudzinci žijúci na Slovensku

Košice sa pýšia Dómom, divadlom, Kulturparkom i Tabačkou.

Steel Aréna prešla pred majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji 2019 obnovou.

Primátorka Čiernej nad Tisou nevie, či bol kultúrny dom skolaudovaný

Najprv si myslela, že sa strhla bitka, neskôr videla, ako padá strop.

Spadnutý strop.

Hlavné správy zo Sme.sk

Komentár Zuzany Kepplovej

Čo sa pýtať Šefčoviča

Vo volebnom štábe sa zrejme spoľahli, že veľká časť Slovenska vôbec nepochopila, o čom boli kuciakovské protesty.

Píše Marek Maďarič

Poslanci ukázali neúctu, inak sa to vysvetliť nedá (píše Marek Maďarič)

Je drzosť hovoriť, že toto je normálne.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Takto končí politika identity

Krach izraelského summitu V4 je príznačný.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop