Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Skúste karamelový či arašidový cheesecake zo sušienok

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Oreo cheesecake

Potrebujeme: cca 40 kusov keksíkov Oreo, prípadne iných podobných čokoládových sušienok s vanilkovou náplňou, 5 PL masla, 800 g smotanového syra, tretinu šálky cukru, vanilku, šálku mlieka, 1 PL želatíny

Postup: Sušienky rozoberieme, do misky dáme náplň a keksíky dáme do igelitového vrecúška, v ktorom ich pomocou valčeka podrvíme. Niekoľko sušienok si odložíme na záverečnú ozdobu.

Podrvené sušienky dáme do misy, prilejeme roztopené maslo a vymiešame tak, aby sme mali konzistenciu ako mokrý piesok.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zmes poriadne natlačíme do tortovej formy a na chvíľu odložíme.

Do hrnca dáme smotanový syr, cukor, krém zo sušienok, vanilku, dobre premiešame a na sporáku pri nízkej teplote zohrejeme. Krém by nemal mať žiadne hrudky.

Pridáme mlieko a želatínu a pridáme ku krému.

Stále miešame a keď začne jemne bublať, zložíme z ohňa.

Krém nalejeme na keksíkový základ a vrch ozdobíme sušienkami, ktoré sme si odložili bokom.

Dáme do mrazničky minimálne na štyri hodiny a až potom môžeme maškrtiť.

Arašidový cheesecake

Potrebujeme: 10 grahamových krekrov, 7 lyžíc masla, 680 g smotanového syra, 1 a ½ šálky práškového cukru, 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu, 1 a ½ šálky čokolády, 2 šálky arašidového masla, 1 šálku práškového cukru

Postup: Grahamové krekery dáme do plastového vrecka a rozdrvíme ich na jemné kúsky.

SkryťVypnúť reklamu

V miske ich spojíme s roztopeným maslom a dobre premiešame.

Zmes natlačíme do tortovej formy a dáme do chladu.

Vo veľkej miske zmiešajte zmäknutý smotanový syr a práškový cukor a miešame až kým nie je zmes hladká bez hrudiek.

Pridáme vanilku a roztavenú čokoládu a opäť premiešame. Krém nalejeme na základ do formy a opäť odložíme do chladu.

V ďalšej miske zmiešajte roztopené arašidové maslo a práškový cukor a tento krém vylejeme na syrový. Pekne uhladíme, ozdobíme podľa vlastnej fantázie a dáme do chladničky na 3 hodiny.

Karamelový cheesecake

Potrebujeme: 24 čokoládových sušienok s krémovou náplňou, ⅓ šálky roztopeného masla, 225 g smotanového syra, vanilkový extrakt, 1 šálku šľahačkovej smotany, jedno karamelové salko, prípadne obyčajné, ktoré predtým varíme, aby sa skaramelizovalo

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Aj príprava tohto zákusku sa začína rozdrvením sušienok a ich zmiešaním s roztopeným maslom.

Zmes natlačíme do formy tak, aby tvorila kompaktný základ.

V miske vymiešame salko, syr a vanilku do hladkej hmoty a v druhej miske vyšľaháme smotanu, ktorú jemne primiešame do karamelovej zmesi.

Natrieme na koláč, dáme vychladiť na 3-4 hodiny a potom vrch ozdobíme buď ovocím, alebo skaramelizovanými orieškami.

Recepty
Odoberať tému

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji.


redakcia SME ženy

Tá, čo čaká pri ceste a nevädne.


Eva Ivanišová a 1 ďalší
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára, Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Z akcie pre kolegov spravil známy moderátor úspešný biznis
  2. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať
  3. Učebnica TATRA SCOOL priblíži deťom svet peňazí modernou formou
  4. Chcete investovať? Začína sa predaj dlhopisov pre Istropolis
  5. Gebrüder Weiss spúšťa novú linku priamo z Prahy do Španielska
  6. Hodnotenie profesionála: Neďaleko Hurghady sú „egyptské Benátky“
  7. Od dnes len 3 dni – exotika s BUBO s 55% zľavou
  8. Mars dosiahol ďalšie zníženie emisií skleníkových plynov o 1,9 %
  1. Gebrüder Weiss spúšťa novú linku priamo z Prahy do Španielska
  2. Učebnica TATRA SCOOL priblíži deťom svet peňazí modernou formou
  3. Hodnotenie profesionála: Neďaleko Hurghady sú „egyptské Benátky“
  4. LESY SR otvorili predajňu Lesnícke pochúťky
  5. Mars dosiahol ďalšie zníženie emisií skleníkových plynov o 1,9 %
  6. Od dnes len 3 dni – exotika s BUBO s 55% zľavou
  7. Bratislava Design Week 2025: Internát sa mení na kreatívny hub
  8. Z akcie pre kolegov spravil známy moderátor úspešný biznis
  1. Toto bude cestovateľský hit roka 2026 29 368
  2. BUBO zverejnilo všetky termíny - exotika za polovicu 24 460
  3. Prekvapenie na čele. Sem budú Slováci cestovať v roku 2026 11 271
  4. Ľuboš Fellner otvorene 8 098
  5. Dvanásť tipov, kam cestovať cez jesenné prázdniny 6 075
  6. Plaza View v Dúbravke štartuje predpredaj bytov s výhľadom 4 337
  7. Takáto Čína sa bude páčiť aj Slovákom 4 223
  8. Cestovateľský hit desaťročí leží v Ázii – s 55% zľavou 3 694
  1. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (19. - 25.9.1925)
  2. Ján Komrska: Štít Wetterhorn, Colorado
  3. Dávid Polák: Izrael, Západný breh a medzinárodné právo. Časť 4.
  4. Martin Fronk: Kam chodila Sisi pešo?
  5. Ernest Klotton: Emocionálna spoveď o bolesti, ktorú nikto nechce zažiť
  6. Irena Šimuneková: Skrytý klenot Veľkej Fatry - Čutkovská dolina
  7. Rastislav Puchala: Lacko Fantóci konsoliduje
  8. Miroslav Ferkl: Človek Martin. 
  1. Radko Mačuha: Nepríjemná správa pre Fica a Uhríka. 104 642
  2. Monika Albertiová: Facka Ficovi. Slovensko sa prebúdza! 22 387
  3. Martin Sukupčák: Otvorený list ministrovi Blanárovi 20 320
  4. Elena Antalová: Zvyšok života si nepokazím 8 413
  5. Radko Mačuha: Rusko má všetky predpoklady na dobytie Ukrajiny. 6 788
  6. Ivan Mlynár: Čurillovci sú v domácom väzení, pretože Ficovi a Šutaj Eštokovi nejde matematika. 6 423
  7. Radoslav Záhumenský: Celé Slovensko v mini verzii? Park, kde prejdete celé Slovensko za pár minút! 5 262
  8. Věra Tepličková: Keby sme my vedeli... 4 853
  1. Radko Mačuha: Osobná skúsenosť s Róbertom Ficom.
  2. Jana Čavojská: Obed pre 500 nezlomných obyvateľov Charkiva
  3. Dušan Koniar: Ako vystúpiť z Európskej Únie v troch krokoch
  4. Marcel Rebro: Od Leningradu k Ukrajine: blokády, hlad a lož ako ruská tradícia
  5. Věra Tepličková: Demokrati sociálni a ich nápad genitálny
  6. Radko Mačuha: Rusko má všetky predpoklady na dobytie Ukrajiny.
  7. Marcel Rebro: Ak sa má uzdraviť dieťa, potrebuje zdravú mamu
  8. Věra Tepličková: Pravdepodobná reakcia Smeru na vylúčenie z PES alebo Načo mi je perie?
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu