Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom tvarohové menu: Zemiakové pampúšiky, chutné zelené palacinky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tvarohovo-mrkvová nátierka

Potrebujeme: jedno balenie hrudkovitého tvarohu, 100 ml šľahačkovej smotany, 2 stredne veľké mrkvy, 100 g polotvrdého syra, výborne sa hodí Gouda, žeruchu, soľ, čierne mleté korenie

Postup: Mrkvu očistíme a spolu so syrom ju postrúhame na hrubšom strúhadle.

Zvlášť poriadne premiešame tvaroh so smotanou, pokojne môžeme použiť aj šľahač.

Ku tvarohu pridáme nastrúhanú mrkvu a syr, ochutíme podľa vlastných predstáv a na záver posypeme žeruchou.

Zemiakové pampúšiky s tvarohom

Potrebujeme: Na cesto: cca pol kila zemiakov, 250 g hrubej múky, 150 g hrudkovitého tvarohu, 50 g detskej krupice, vajíčko, soľ, olej. Na tvarohový dip: balenie hrudkovitého tvarohu, jeden biely jogurt, 2 strúčiky cesnaku, soľ, petržlenovú vňať

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť a potom ich očistíme a nastrúhame najemno, prípadne ich môžeme pretlačiť cez lis.

Pridáme múku, krupicu, soľ, vajce a tvaroch a spracujeme cesto, ktoré vytvarujeme do valčeka.

Z neho nakrájame pampúšiky, ktoré upečieme v panvici na horúcom oleji a necháme z nich odsať tuk na papierovej utierke.

Z tvarohu, jogurtu, cesnaku, soli a vňate pripravíme dip, ktorý nakladáme na pampúšiky a podávame.

Špenátové palacinky s tvarohovou náplňou

Potrebujeme: Na palacinky: 150 g hladkej múky, 2 vajíčka, 100 g ideálne čerstvého špenátu, no ak nie je, môže byť aj mrazený, 250 ml mlieka, soľ čierne korenie, olej. Na náplň: 250 g jemného tvarohu, 100 g slaného syra Feta, sušené paradajky

Postup: Z mlieka, múky vajec a špenátu a soli pripravíme cesto. Rozmixujeme ho, osolíme a upečieme z neho zelené palacinky.

SkryťVypnúť reklamu

Zatiaľ si pripravíme náplň – vyšľaháme tvaroh so syrom Feta, pridáme k nemu nakrájané sušené paradajky a podľa potreby ochutíme.

Tvarohovou plnkou naplníme palacinky, zvinieme a môžeme podávať.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 946
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 423
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 365
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 800
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 297
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu