Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Lahodné maškrty s mascarpone s ovocím a Kinder Bueno

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Krém Kinder Bueno

Potrebujeme: 250 g mascarpone, 300 ml šľahačkovej smotany, 8 čokoládok Kinder Bueno + nejaké ďalšie na ozdobu, 2 – 3 PL nutely, kakaový prášok

Postup: Mascarpone dáme do misky, prilejeme smotanu a elektrickým šľahačom dobre vyšľaháme.

Potom do krému dáme rozdrvené čokoládky, nutelu a zľahka premiešame metličkou.

Polovicu krému odoberieme a odložíme bokom, do druhej dáme kakao a premiešame.

Pripravíme si poháre, aby bol efekt lepší, na spodok dáme svetlejší krém, potom tmavší a takto ich vrstvíme, kým sa nám neminie všetok krém.

SkryťVypnúť reklamu

Na záver poháre ozdobíme čokoládkami, prípadne mätou, či čerstvým ovocím.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hruškový koláč

Potrebujeme na cesto: 155 g hladkej múky, 55 g kr. cukru, citrónovú kôru, 1 žĺtok, 60 g masla, soľ, vodu. Na krém a ozdobu: 220 g mascarpone, 55 g kr. cukru, 1 vajce, vanilku, 1 balík Zlatý klas, hrušky, citrónovú šťavu, orechy, med

Postup: Zmiešame múku, cukor, kôru, štipku soli, nakrájané maslo a začneme spracovávať cesto. Potom pridáme vajíčko a ak si to cesto vyžaduje, pridáme asi 2 PL studenej vody.

Keď spracujeme pevné nelepivé cesto, dáme ho do chladničky asi na pol hodiny.

Formu potrieme maslom a dáme do nej na hrúbku pol centimetra rozvaľkané cesto.

Nezabúdame cesto potiahnuť aj po okrajoch formy.

Trochu ho popicháme a dáme na 15 minút do rúry vyhriatej na 190 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu

Mascaporne vymiešame s cukrom, vajíčkom, vanilkou, Zlatým klasom na hladký krém.

Predpečené cesto necháme vychladnúť a potom naň tento krém natrieme.

Na krém poukladáme olúpané a na polovice prerezané hrušky zbavené jaderníkov, koláč posypeme nasekanými orieškami a pokvapkáme medom.

Dáme naspäť do rúry, teplotu však zoslabíme asi na 170 stupňov a pečieme asi 45 minút.

Ananásové carpaccio s mascarpone

Potrebujeme: 1 ananás, badián, celú škoricu, 2 PL medu, mascarpone, jahody či iné obľúbené ovocie

Postup: Ananás vcelku očistíme a nakrájame ho na čo najtenšie plátky. Dáme ich do väčšej plytšej misky.

Pripravíme si nálev – do vody dáme med, badián a dáme na oheň. Miešame a postupne zahrievame.

Keď sa začne voda variť, odstavíme nálev z plameňa a zalejeme ním ananásové plátky.

SkryťVypnúť reklamu

Necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom dáme do chladničky.

Na druhý deň ich vyberieme z chladničky, poukladáme na tanier, ozdobíme ich jahodami, alebo iným ovocím a pridáme lyžicu vymiešaného mascarpone.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  4. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  6. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  7. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  8. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  1. Kalamita v Markovej spracovaná v súlade so zákonom
  2. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov
  3. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  4. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete
  5. Fico škodí ekonomike, predbehli nás aj Rumuni
  6. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  7. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  8. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 17 277
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 8 946
  3. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 7 100
  4. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 5 509
  5. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 3 677
  6. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 2 503
  7. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť? 2 191
  8. Fico škodí ekonomike, predbehli nás aj Rumuni 1 753
  1. Vladimír Bojničan: Dogmatické náboženstvo ako zdroj xenofóbie: Korene, mechanizmy a historické dôsledky
  2. Ivan Čáni: Fico nie je hlúpy, aby nechápal čo hovorí a robí.
  3. Milan Buno: Aj vaši rodičia starnú? Tu je 50 nápadov, ako ich zvládať... | 7 knižných tipov
  4. Marián Gunár: Rómovia, Cigáni čo ďalej?
  5. Martin Šuraba: O chlapcovi, ktorý stratil zápalky XX
  6. Radoslav Záhumenský: Vodná nádrž na Kysuciach ukrýva príbeh dvoch zatopených obcí. Poznáte jej pravú tvár?
  7. Zuzana Pelaez: O šialenej slovenskej Veľkej noci a o tých zahraničných, nepornografických.
  8. Milan Srnka: „Škaredý Ovečkin“, legenda kolaborujúca s vojnovým zločincom
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 151
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 75 613
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 53 643
  4. Michal Dolňan: Covid vypustili z laboratórií a SLAK na nás vrhli Nemci a Francúzi... 32 011
  5. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 22 089
  6. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 296
  7. Jakub Konečný: Našli sme dvoch Slovákov, ktorí sa majú vďaka Ficovej vláde lepšie! 10 466
  8. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 626
  1. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  2. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  3. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  4. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  5. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  6. Tupou Ceruzou: Medvede
  7. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.
  8. Tupou Ceruzou: Mr. Business
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Vladimír Bojničan: Dogmatické náboženstvo ako zdroj xenofóbie: Korene, mechanizmy a historické dôsledky
  2. Ivan Čáni: Fico nie je hlúpy, aby nechápal čo hovorí a robí.
  3. Milan Buno: Aj vaši rodičia starnú? Tu je 50 nápadov, ako ich zvládať... | 7 knižných tipov
  4. Marián Gunár: Rómovia, Cigáni čo ďalej?
  5. Martin Šuraba: O chlapcovi, ktorý stratil zápalky XX
  6. Radoslav Záhumenský: Vodná nádrž na Kysuciach ukrýva príbeh dvoch zatopených obcí. Poznáte jej pravú tvár?
  7. Zuzana Pelaez: O šialenej slovenskej Veľkej noci a o tých zahraničných, nepornografických.
  8. Milan Srnka: „Škaredý Ovečkin“, legenda kolaborujúca s vojnovým zločincom
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 151
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 75 613
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 53 643
  4. Michal Dolňan: Covid vypustili z laboratórií a SLAK na nás vrhli Nemci a Francúzi... 32 011
  5. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 22 089
  6. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 296
  7. Jakub Konečný: Našli sme dvoch Slovákov, ktorí sa majú vďaka Ficovej vláde lepšie! 10 466
  8. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 626
  1. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  2. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  3. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  4. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  5. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  6. Tupou Ceruzou: Medvede
  7. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.
  8. Tupou Ceruzou: Mr. Business

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu