Krém Kinder Bueno
Potrebujeme: 250 g mascarpone, 300 ml šľahačkovej smotany, 8 čokoládok Kinder Bueno + nejaké ďalšie na ozdobu, 2 – 3 PL nutely, kakaový prášok
Postup: Mascarpone dáme do misky, prilejeme smotanu a elektrickým šľahačom dobre vyšľaháme.
Potom do krému dáme rozdrvené čokoládky, nutelu a zľahka premiešame metličkou.
Polovicu krému odoberieme a odložíme bokom, do druhej dáme kakao a premiešame.
Pripravíme si poháre, aby bol efekt lepší, na spodok dáme svetlejší krém, potom tmavší a takto ich vrstvíme, kým sa nám neminie všetok krém.
Na záver poháre ozdobíme čokoládkami, prípadne mätou, či čerstvým ovocím.
Hruškový koláč
Potrebujeme na cesto: 155 g hladkej múky, 55 g kr. cukru, citrónovú kôru, 1 žĺtok, 60 g masla, soľ, vodu. Na krém a ozdobu: 220 g mascarpone, 55 g kr. cukru, 1 vajce, vanilku, 1 balík Zlatý klas, hrušky, citrónovú šťavu, orechy, med
Postup: Zmiešame múku, cukor, kôru, štipku soli, nakrájané maslo a začneme spracovávať cesto. Potom pridáme vajíčko a ak si to cesto vyžaduje, pridáme asi 2 PL studenej vody.
Keď spracujeme pevné nelepivé cesto, dáme ho do chladničky asi na pol hodiny.
Formu potrieme maslom a dáme do nej na hrúbku pol centimetra rozvaľkané cesto.
Nezabúdame cesto potiahnuť aj po okrajoch formy.
Trochu ho popicháme a dáme na 15 minút do rúry vyhriatej na 190 stupňov.
Mascaporne vymiešame s cukrom, vajíčkom, vanilkou, Zlatým klasom na hladký krém.
Predpečené cesto necháme vychladnúť a potom naň tento krém natrieme.
Na krém poukladáme olúpané a na polovice prerezané hrušky zbavené jaderníkov, koláč posypeme nasekanými orieškami a pokvapkáme medom.
Dáme naspäť do rúry, teplotu však zoslabíme asi na 170 stupňov a pečieme asi 45 minút.
Ananásové carpaccio s mascarpone
Potrebujeme: 1 ananás, badián, celú škoricu, 2 PL medu, mascarpone, jahody či iné obľúbené ovocie
Postup: Ananás vcelku očistíme a nakrájame ho na čo najtenšie plátky. Dáme ich do väčšej plytšej misky.
Pripravíme si nálev – do vody dáme med, badián a dáme na oheň. Miešame a postupne zahrievame.
Keď sa začne voda variť, odstavíme nálev z plameňa a zalejeme ním ananásové plátky.
Necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom dáme do chladničky.
Na druhý deň ich vyberieme z chladničky, poukladáme na tanier, ozdobíme ich jahodami, alebo iným ovocím a pridáme lyžicu vymiešaného mascarpone.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.