Korzár logo Korzár
Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Lahodné maškrty s mascarpone s ovocím a Kinder Bueno

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Krém Kinder Bueno

Potrebujeme: 250 g mascarpone, 300 ml šľahačkovej smotany, 8 čokoládok Kinder Bueno + nejaké ďalšie na ozdobu, 2 – 3 PL nutely, kakaový prášok

Postup: Mascarpone dáme do misky, prilejeme smotanu a elektrickým šľahačom dobre vyšľaháme.

Potom do krému dáme rozdrvené čokoládky, nutelu a zľahka premiešame metličkou.

Polovicu krému odoberieme a odložíme bokom, do druhej dáme kakao a premiešame.

Pripravíme si poháre, aby bol efekt lepší, na spodok dáme svetlejší krém, potom tmavší a takto ich vrstvíme, kým sa nám neminie všetok krém.

Skryť Vypnúť reklamu

Na záver poháre ozdobíme čokoládkami, prípadne mätou, či čerstvým ovocím.

Hruškový koláč

Potrebujeme na cesto: 155 g hladkej múky, 55 g kr. cukru, citrónovú kôru, 1 žĺtok, 60 g masla, soľ, vodu. Na krém a ozdobu: 220 g mascarpone, 55 g kr. cukru, 1 vajce, vanilku, 1 balík Zlatý klas, hrušky, citrónovú šťavu, orechy, med

Postup: Zmiešame múku, cukor, kôru, štipku soli, nakrájané maslo a začneme spracovávať cesto. Potom pridáme vajíčko a ak si to cesto vyžaduje, pridáme asi 2 PL studenej vody.

Keď spracujeme pevné nelepivé cesto, dáme ho do chladničky asi na pol hodiny.

Formu potrieme maslom a dáme do nej na hrúbku pol centimetra rozvaľkané cesto.

Nezabúdame cesto potiahnuť aj po okrajoch formy.

Trochu ho popicháme a dáme na 15 minút do rúry vyhriatej na 190 stupňov.

Skryť Vypnúť reklamu

Mascaporne vymiešame s cukrom, vajíčkom, vanilkou, Zlatým klasom na hladký krém.

Predpečené cesto necháme vychladnúť a potom naň tento krém natrieme.

Na krém poukladáme olúpané a na polovice prerezané hrušky zbavené jaderníkov, koláč posypeme nasekanými orieškami a pokvapkáme medom.

Dáme naspäť do rúry, teplotu však zoslabíme asi na 170 stupňov a pečieme asi 45 minút.

Ananásové carpaccio s mascarpone

Potrebujeme: 1 ananás, badián, celú škoricu, 2 PL medu, mascarpone, jahody či iné obľúbené ovocie

Postup: Ananás vcelku očistíme a nakrájame ho na čo najtenšie plátky. Dáme ich do väčšej plytšej misky.

Pripravíme si nálev – do vody dáme med, badián a dáme na oheň. Miešame a postupne zahrievame.

Keď sa začne voda variť, odstavíme nálev z plameňa a zalejeme ním ananásové plátky.

Skryť Vypnúť reklamu

Necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom dáme do chladničky.

Na druhý deň ich vyberieme z chladničky, poukladáme na tanier, ozdobíme ich jahodami, alebo iným ovocím a pridáme lyžicu vymiešaného mascarpone.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  3. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  10. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 18 357
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 13 517
  3. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 13 204
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 165
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 185
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 450
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 804
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 925
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 766
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 744
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Koronavírus v Bardejove: V kúpeľoch odhalili 15 pozitívne testovaných (minúta po minúte)

Naď: Záujem o testovanie neutícha. V meste musia zavrieť škôlku.

Minister Naď: Hlasy pochybovačov začali utíchať

Infekčných je v priemere 3,55 percenta, v Bardejove menej.

Minister obrany Jaroslav Naď prišiel do Bardejova.

Domov v Sabinove ostáva v karanténe, jeho klientka zomrela

Väčšina osadenstva i zamestnancov, spolu 124 ľudí, je pozitívna.

Sabinov.
Košice počas zákazu vychádzania.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: Záujem je ešte vyšší ako v piatok, celkovo otestovali už takmer 100-tisíc ľudí (minúta po minúte)

Na Slovensku pribudlo 2890 pozitívne testovaných na koronavírus a 25 úmrtí pacientov s Covid-19. Na Orave a v Bardejove pokračuje celoplošné testovanie na Covid-19.

Minister Marek Krajčí v Tvrdošíne.
Odberové miesto v dolnokubínskej nemocnici.

Prečo sú tu vojaci, nemajú čo robiť? Veľká reportáž z Oravy

Na testy čakali ľudia v chladnom počasí aj hodinu.

Celološné testovanie na Orave.
Odliatky kostry tyranosaura Stana boli od 90. rokov vystavené vo viacerých múzeách v Európe. Tentoraz však predali vzácnu originálnu kostru, ktorá významne prispela k poznaniu o tyranosauroch.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop