Korzár logo Korzár
Pondelok, 21. jún, 2021 | Meniny má AlojzKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Lahodné maškrty s mascarpone s ovocím a Kinder Bueno

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Krém Kinder Bueno

Potrebujeme: 250 g mascarpone, 300 ml šľahačkovej smotany, 8 čokoládok Kinder Bueno + nejaké ďalšie na ozdobu, 2 – 3 PL nutely, kakaový prášok

Postup: Mascarpone dáme do misky, prilejeme smotanu a elektrickým šľahačom dobre vyšľaháme.

Potom do krému dáme rozdrvené čokoládky, nutelu a zľahka premiešame metličkou.

Polovicu krému odoberieme a odložíme bokom, do druhej dáme kakao a premiešame.

Pripravíme si poháre, aby bol efekt lepší, na spodok dáme svetlejší krém, potom tmavší a takto ich vrstvíme, kým sa nám neminie všetok krém.

Skryť Vypnúť reklamu

Na záver poháre ozdobíme čokoládkami, prípadne mätou, či čerstvým ovocím.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hruškový koláč

Potrebujeme na cesto: 155 g hladkej múky, 55 g kr. cukru, citrónovú kôru, 1 žĺtok, 60 g masla, soľ, vodu. Na krém a ozdobu: 220 g mascarpone, 55 g kr. cukru, 1 vajce, vanilku, 1 balík Zlatý klas, hrušky, citrónovú šťavu, orechy, med

Postup: Zmiešame múku, cukor, kôru, štipku soli, nakrájané maslo a začneme spracovávať cesto. Potom pridáme vajíčko a ak si to cesto vyžaduje, pridáme asi 2 PL studenej vody.

Keď spracujeme pevné nelepivé cesto, dáme ho do chladničky asi na pol hodiny.

Formu potrieme maslom a dáme do nej na hrúbku pol centimetra rozvaľkané cesto.

Nezabúdame cesto potiahnuť aj po okrajoch formy.

Trochu ho popicháme a dáme na 15 minút do rúry vyhriatej na 190 stupňov.

Skryť Vypnúť reklamu

Mascaporne vymiešame s cukrom, vajíčkom, vanilkou, Zlatým klasom na hladký krém.

Predpečené cesto necháme vychladnúť a potom naň tento krém natrieme.

Na krém poukladáme olúpané a na polovice prerezané hrušky zbavené jaderníkov, koláč posypeme nasekanými orieškami a pokvapkáme medom.

Dáme naspäť do rúry, teplotu však zoslabíme asi na 170 stupňov a pečieme asi 45 minút.

Ananásové carpaccio s mascarpone

Potrebujeme: 1 ananás, badián, celú škoricu, 2 PL medu, mascarpone, jahody či iné obľúbené ovocie

Postup: Ananás vcelku očistíme a nakrájame ho na čo najtenšie plátky. Dáme ich do väčšej plytšej misky.

Pripravíme si nálev – do vody dáme med, badián a dáme na oheň. Miešame a postupne zahrievame.

Keď sa začne voda variť, odstavíme nálev z plameňa a zalejeme ním ananásové plátky.

Skryť Vypnúť reklamu

Necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom dáme do chladničky.

Na druhý deň ich vyberieme z chladničky, poukladáme na tanier, ozdobíme ich jahodami, alebo iným ovocím a pridáme lyžicu vymiešaného mascarpone.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  2. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  3. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  4. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  5. 15 otázok o separovaní. Minimálne na jednu nebudete vedieť odpovedať
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  7. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  8. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  9. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  10. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  1. Spoločnosť ASBIS uvádza na európske trhy novinku
  2. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  3. V BILLA pokračuje Doba slovenská
  4. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  5. Legislative intention - recodification of the corporate law
  6. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  7. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  8. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  9. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  10. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  1. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 510
  2. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 12 371
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 8 882
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 7 988
  5. Po Slovensku na motorke 6 794
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 6 714
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 5 884
  8. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 4 394
  9. Crème de la crème po slovensky 3 223
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania 2 728
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Mikulec nevylúčil, že kontrola na hraniciach bude nepretržitá.

Doterajšie pravidlá štát nemení.


3 h
Jakub Filo.

Slepí tiež nemôžu šoférovať.


2 h
Sklárne Slovglass posledné desaťročie chátrajú.

Osud sklární v Poltári je varovaním.


23 h
Dole vodou so Samom Marcom

Ako nazvete tých, ktorí vedome vlastných voličov povzbudzujú v tom, aby umreli?


20. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop