Korzár logo Korzár
Utorok, 22. január, 2019 | Meniny má Zora
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Nápadité cestoviny s omáčkou z pečených paprík či tekvice

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Penne s omáčkou z pečených paprík

Potrebujeme: cestoviny, konzervované červené pečené papriky, olej, cibuľu, cesnak, soľ, oregano, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, zeleninový vývar, mandľové mlieko, červené víno, čerstvú bazalku

Postup: V panvici zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.

Pridáme nakrájané pečené papriky, pretlačený cesnak, soľ, mletú papriku a oregano.

Všetko chvíľu podusíme, nech sa chute prepoja a potom dáme zmes do mixéra.

Na panvicu dáme lyžicu oleja a vrátime späť rozmixovanú omáčku.

Prilejeme asi deci červeného vína, chvíľu povaríme, aby alkohol vyprchal, potom prilejeme približne šálku zeleninového vývaru a šálku mandľového mlieka.

Povaríme, aby sa omáčka trochu zredukovala a potom k nej pridáme uvarené cestoviny.

Premiešame zľahka, ale tak, aby sa cestoviny obalili omáčkou.

Na záver dáme k cestovinám čerstvú bazalku a môžeme podávať.

Špenátovo-špenátové cestoviny

Potrebujeme: Zelené špenátové cestoviny, olej, cesnak, cherry paradajky, soľ, mleté čierne korenie, biele víno, čerstvý baby špenát, parmezán

Postup: Na rozohriatom oleji (stačí 1 PL), orestujeme pretlačený cesnak a pridáme k nemu na polovice prekrojené paradajky. Osolíme ich, okoreníme, podlejeme asi decilitrom bieleho vína a chvíľku podusíme.

Potom pridáme umyté špenátové lístky a len chvíľu podusíme, aby nestratili výživné látky.

Omáčku zmiešame s uvarenými špagetovými cestovinami, posypeme parmezánom a podávame.

Tekvicovo-brokolicové tagliatelle

Potrebujeme: cestoviny tagliatelle, prípadne aj špagety či iný obľúbený druh, maslovú tekvicu, bielu cibuľu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, sušenú šalviu, mletú červenú papriku, brokolicu, cesnak

Postup: Na plech vystlaný papierom na pečenie dáme nakrájanú a očistenú tekvicu a cibuľu, osolíme ich, okoreníme, posypeme korením aj rascou a dáme upiecť do rúry.

Zatiaľ si uvaríme brokolicu a v druhom hrnci aj cestoviny.

Upečenú tekvicu s cibuľou rozmixujeme.

Na panvici zohrejeme trochu oleja, osmažíme na ňom pretlačený cesnak, posypeme ho červenou paprikou, štipkou sušenej šalvie a pridáme rozmixovanú tekvicovú zmes.

Pridáme k nej uvarené cestoviny a na ružičky rozobratú brokolicu premiešame a môžeme podávať.

Kto má rád jadierka granátového jablka, pokojne si ich môže na záver pridať k cestovinám, budú veľmi zaujímavým akcentom celého jedla.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva
  2. Nový úver na trhu pomôže vášmu biznisu napredovať
  3. Vyznáte sa v novom označovaní palív?
  4. Masívna ofenzíva barcelonskej značky v segmente SUV
  5. Jednoduchý návod, ako mať v roku 2019 viac peňazí
  6. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  7. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  8. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  9. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  10. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  1. TRUCK režim zdarma pro autokameru s navigaciou MiVue Drive 60 LM
  2. Masívna ofenzíva barcelonskej značky v segmente SUV
  3. Vyznáte sa v novom označovaní palív?
  4. Vyhlásenie Vedeckej rady EU v Bratislave
  5. 5 skvelých interiérových trendov pre rok 2019
  6. Functional spaces for creative dwellers
  7. Nový úver na trhu pomôže vášmu biznisu napredovať
  8. Jednoduchý návod, ako mať v roku 2019 viac peňazí
  9. Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva
  10. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  1. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny 19 869
  2. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 15 863
  3. Jednoduchý návod, ako mať v roku 2019 viac peňazí 12 863
  4. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur 11 328
  5. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom 8 897
  6. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac 7 590
  7. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne 6 324
  8. Jedli ste už ružovú čokoládu? 6 288
  9. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii 4 191
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe? 2 388

Téma: Jedlo


Neprehliadnite tiež

Cestný pirát prekročil rýchlosť viac ako dvojnásobne

Michalovskí policajti mu vyrúbili pokutu, nemal na ňu, vzali mu vodičák.

Dankov rekreačný benefit: Zadlžené nemocnice naň hľadajú peniaze

Župy ešte nemajú jasno v tom, ako sa s nápadom SNS vysporiadať.

V U.S. Steel vyriešili Dankove poukazy dovolenkovou doménou

Oceliarne si nechali vypracovať jedinečný model.

Rozhovor

Odborník: Po dostavaní obchvatov klesne doprava v Prešove o polovicu

O dopravných stavbách sa doposiaľ rozhodovalo politicky.

Hlavné správy zo Sme.sk

Dobré ráno

Dobré ráno: Zabije trikrát viac Slovákov ako autonehody

Ako funguje očkovanie a prečo sú antivakcinačné hnutia.

Komentár Zuzany Kepplovej

Prečo si Tóth myslí, že nepochybil

Podľa Kočnerovho informátora žiadny verejný záujem neexistuje.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop