Kuracie lízanky
Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs, 2 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, 1 malú cibuľu, koriander, soľ, čierne mleté korenie, sójovú omáčku, strúhanku, olej
Postup: Kuracie prsia pomelieme, alebo rozmixujeme spolu s cibuľou.
Pridáme pretlačený cesnak, najemno nasekanú čili papričku bez semienok, korenie a sójovú omáčku.
Potom mäsovú zmes dobre premiešame, ochutnáme a podľa potreby dosolíme, pretože sójová omáčka je slaná.
Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke a na oleji vypražíme.
Guľky po upečení napichneme na špajdle, alebo na koktailové špáradlá a môžeme ich nainštalovať ako lízanky do skleneného pohára.
Minipizze pestrých chutí
Potrebujeme: 1 pizza alebo lístkové cesto, paradajkovú salsu, pesto, mozzarellu, rôzne druhy syra, prosciutto, ančovičky, olivy, paradajky, papriku
Postup: Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrojíme z neho kolieska, napríklad veľkým pohárom, alebo sedemdecovou zaváraninovou fľašou.
Kolieska poukladáme na plech a natrieme buď paradajkovou salsou, alebo pestom a poukladáme na ne rôzne ingrediencie.
Na niektoré môžeme dať prosciutto a syr, na iné mozzarellu a ančovičku, na ďalšie rôzne druhy syra, pre vegetariánov urobíme paradajkovo-paprikovú verziu atď...
Pizze upečieme dozlatista.
Sendvičové tyčinky
Potrebujeme: biely toastový chlieb, 2 PL masla, plátky syra čedar, plátky iného syra, napríklad ementál, paradajkovo-bazalkovú omáčku ako prílohu
Postup: Predhrejeme si veľkú panvicu, aby sme na ňu rovno mohli dávať nachystané sendviče.
Jeden plátok chleba natrieme maslom a natretou stranou ho položíme na panvicu. Poukladáme na neho plátky syra.
Potom maslom natrieme druhý plátok chleba a položíme ho natretou stranou hore.
Keď je sendvič zospodu upečený dozlatista otočíme ho a upečieme z druhej strany.
Keď sa syry roztavia, sendviče vyberieme, obrežeme im okraje a nakrájame na tenké pásiky.
Podávame s paradajkovo-bazalkovou, prípadne s inou obľúbenou omáčkou.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.