Korzár logo Korzár
Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zužitkujte zvyšky údeného - v mafinách, cestovinách, v nátierke

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Aj vy ste cez sviatky nachystali toľko údeného, akoby ste mali nakŕmiť plný vlak hladných krkov a teraz neviete čo so zvyškami? Nech sa páči, tu sú recepty, vďaka ktorým údené mäso nevyjde nazmar.

Mafiny s údeným

Potrebujeme: 250 g polohrubej múky, prášok do pečiva, štipku soli, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, olej, 1 vajce, 250 ml mlieka, 200 g údeného mäsa, 300 g tvrdého strúhaného syra, petržlenovú vňať, prípadne iné obľúbené bylinky

Postup: Mäso nakrájame na maličké kocky a ak nebolo nijako tepelne spracované, krátko ho opražíme na troche oleja v panvici a dáme vychladnúť.

Skryť Vypnúť reklamu

Potom postupujeme ako vždy pri pečení mafinov – zvlášť zmiešame sypké suroviny, teda múku, kypriaci prášok, soľ a korenie, zvlášť zmiešame tekuté suroviny – olej, vajíčko, mlieko.

Tekutú zmes vlejeme do sypkej, vymiešame hladké cesto a napokon do neho pridáme údené mäso.

Pridáme vňať a bylinky a naplníme mafinové košíčky.

Posypeme strúhaným syrom a upečieme.

Zapekané údené cestoviny s brokolicou

Potrebujeme: cestoviny (výborné sú rigatoni, prípade penne), brokolicu, maslo, hladkú múku, mlieko, nastrúhaný syr čedar, čili papričky, strúhanku, údené mäso

Postup: Najskôr si musíme trochu predvariť brokolicu a pokojne to môžeme urobiť v jednom hrnci s cestovinami v mierne osolenej vode. Brokolica aj cestoviny by mali byť uvarené len al dente, nie celkom namäkko.

Skryť Vypnúť reklamu

Zatiaľ si pripravíme bešamel. V panvici roztopíme trochu masla, pridáme k nemu asi 2 PL hladkej múky, trochu ju opražíme a za neustáleho miešania prilejeme mlieko.

Miešame a povaríme, kým omáčka nezhustne, potom do nej pridáme asi 100 g strúhaného čedaru.

Okoreníme a osolíme až potom, lebo syr môže byť slaný.

Do zapekacej misky dáme cestoviny, ružičky brokolice a na malé kúsky nakrájané údené mäso.

Polejeme ich syrovou omáčkou, posypeme strúhankou a štedrou dávkou syra.

Dáme na chvíľu do rúry, aby nám vznikla chrumkavá kôrka.

Nátierka z údeného mäsa

Potrebujeme: 250 g údeného mäsa, 100 g masla, horčicu, kyslé uhorky, korenie, soľ, pažítku

Postup: Mäso nakrájame na maličké kúsočky, prípadne ho môžeme aj rozmixovať.

Uhorku nakrájame tiež na malé kúsky. Maslo zmiešame s horčicou, pridáme mäso a uhorky a dobre vymiešame.

Skryť Vypnúť reklamu

Na záver pridáme nasekanú pažítku.

Údené mäso v lístkovom ceste

Potrebujeme: balenie lístkového cesta, údené mäso, tvrdý syr, vajíčko

Postup: Mäso nakrájame na kocky a ak predtým nebolo uvarené, asi 10 minút ho povaríme vo vode.

Rozvaľkáme lístkové cesto, dáme naň údené mäso, posypeme ho strúhaným tvrdým syrom a cesto zvinieme ako na štrúdľu.

Dáme ho na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  3. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  4. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  5. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  10. Zelená Bratislava
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 18 386
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 13 593
  3. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 13 170
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 167
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 196
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 439
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 818
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 930
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 772
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 751
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Koronavírus v Bardejove: V kúpeľoch odhalili 15 pozitívne testovaných (minúta po minúte)

Naď: Záujem o testovanie neutícha. V meste musia zavrieť škôlku.

Minister Naď: Hlasy pochybovačov začali utíchať

Infekčných je v priemere 3,55 percenta, v Bardejove menej.

Minister obrany Jaroslav Naď prišiel do Bardejova.

Domov v Sabinove ostáva v karanténe, jeho klientka zomrela

Väčšina osadenstva i zamestnancov, spolu 124 ľudí, je pozitívna.

Sabinov.
Košice počas zákazu vychádzania.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: Krajčí testoval, potom rokoval. Verí, že Slovensko bude príkladom (minúta po minúte)

Na Slovensku pribudlo 2890 pozitívne testovaných na koronavírus a 25 úmrtí pacientov s Covid-19. Na Orave a v Bardejove pokračuje celoplošné testovanie na Covid-19.

Minister Marek Krajčí v Tvrdošíne.
Odberové miesto v dolnokubínskej nemocnici.

Prečo sú tu vojaci, nemajú čo robiť? Veľká reportáž z Oravy

Na testy čakali ľudia v chladnom počasí aj hodinu.

Celološné testovanie na Orave.
Odliatky kostry tyranosaura Stana boli od 90. rokov vystavené vo viacerých múzeách v Európe. Tentoraz však predali vzácnu originálnu kostru, ktorá významne prispela k poznaniu o tyranosauroch.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop