Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zužitkujte zvyšky údeného - v mafinách, cestovinách, v nátierke

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Aj vy ste cez sviatky nachystali toľko údeného, akoby ste mali nakŕmiť plný vlak hladných krkov a teraz neviete čo so zvyškami? Nech sa páči, tu sú recepty, vďaka ktorým údené mäso nevyjde nazmar.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mafiny s údeným

Potrebujeme: 250 g polohrubej múky, prášok do pečiva, štipku soli, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, olej, 1 vajce, 250 ml mlieka, 200 g údeného mäsa, 300 g tvrdého strúhaného syra, petržlenovú vňať, prípadne iné obľúbené bylinky

Postup: Mäso nakrájame na maličké kocky a ak nebolo nijako tepelne spracované, krátko ho opražíme na troche oleja v panvici a dáme vychladnúť.

SkryťVypnúť reklamu

Potom postupujeme ako vždy pri pečení mafinov – zvlášť zmiešame sypké suroviny, teda múku, kypriaci prášok, soľ a korenie, zvlášť zmiešame tekuté suroviny – olej, vajíčko, mlieko.

Tekutú zmes vlejeme do sypkej, vymiešame hladké cesto a napokon do neho pridáme údené mäso.

Pridáme vňať a bylinky a naplníme mafinové košíčky.

Posypeme strúhaným syrom a upečieme.

Zapekané údené cestoviny s brokolicou

Potrebujeme: cestoviny (výborné sú rigatoni, prípade penne), brokolicu, maslo, hladkú múku, mlieko, nastrúhaný syr čedar, čili papričky, strúhanku, údené mäso

Postup: Najskôr si musíme trochu predvariť brokolicu a pokojne to môžeme urobiť v jednom hrnci s cestovinami v mierne osolenej vode. Brokolica aj cestoviny by mali byť uvarené len al dente, nie celkom namäkko.

SkryťVypnúť reklamu

Zatiaľ si pripravíme bešamel. V panvici roztopíme trochu masla, pridáme k nemu asi 2 PL hladkej múky, trochu ju opražíme a za neustáleho miešania prilejeme mlieko.

Miešame a povaríme, kým omáčka nezhustne, potom do nej pridáme asi 100 g strúhaného čedaru.

Okoreníme a osolíme až potom, lebo syr môže byť slaný.

Do zapekacej misky dáme cestoviny, ružičky brokolice a na malé kúsky nakrájané údené mäso.

Polejeme ich syrovou omáčkou, posypeme strúhankou a štedrou dávkou syra.

Dáme na chvíľu do rúry, aby nám vznikla chrumkavá kôrka.

Nátierka z údeného mäsa

Potrebujeme: 250 g údeného mäsa, 100 g masla, horčicu, kyslé uhorky, korenie, soľ, pažítku

Postup: Mäso nakrájame na maličké kúsočky, prípadne ho môžeme aj rozmixovať.

Uhorku nakrájame tiež na malé kúsky. Maslo zmiešame s horčicou, pridáme mäso a uhorky a dobre vymiešame.

SkryťVypnúť reklamu

Na záver pridáme nasekanú pažítku.

Údené mäso v lístkovom ceste

Potrebujeme: balenie lístkového cesta, údené mäso, tvrdý syr, vajíčko

Postup: Mäso nakrájame na kocky a ak predtým nebolo uvarené, asi 10 minút ho povaríme vo vode.

Rozvaľkáme lístkové cesto, dáme naň údené mäso, posypeme ho strúhaným tvrdým syrom a cesto zvinieme ako na štrúdľu.

Dáme ho na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 13 874
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 564
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 087
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 203
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 508
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 278
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 244
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 978
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 165
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 030
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 675
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 677
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 718
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 678
  8. Marcel Rebro: Hanbím sa za to, že som Slovák! 4 998
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 978
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 165
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 030
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 675
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 677
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 718
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 678
  8. Marcel Rebro: Hanbím sa za to, že som Slovák! 4 998
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu