Rezne v snehu
Potrebujeme: bravčové rezne, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, 3 vajcia, mlieko, strúhanku, olej
Postup: Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme, no trochu inak, ako bežne.
Najskôr ich obalíme v hladkej múke, potom v žĺtkoch vymiešaných s mliekom, následne v strúhanke a napokon v snehu vyšľahanom z bielkov.
Rezne vypražíme v horúcom oleji tradičným spôsobom. Vďaka tomuto spôsobu obaľovania však budú oveľa jemnejšie a vláčnejšie než klasické.
Lieskovcové kuracie rezne
Potrebujeme: kuracie rezne, 1 vajce, rovnaký pomer strúhanky a pomletých lieskových orieškov, napríklad 50 g/50 g, hladkú múku, olej, soľ, korenie
Postup: Rezne umyjeme, osušíme, zľahka cez fóliu naklepeme, osolíme a okoreníme a obalíme.
Najskôr ich dávame do múky, potom do osolených rozšľahaných vajec a napokon do strúhanky zmiešanej s lieskovými orieškami.
Napokon rezne vysmažíme klasickým spôsobom.
Milánske kotlety
Potrebujeme: teľacie kotlety, ideálne s kosťou, rovnaký pomer hladkej múky a strúhaného parmezánu, 2 vajíčka, soľ, korenie, prepustené maslo
Postup: Kotlety zbavíme prebytočného tuku, narežeme okraje, osolíme a okoreníme.
Obalíme ich najskôr v múke, potom vo vajíčkach a napokon v múke zmiešanej s parmezánom.
Pozvoľna ich pečieme na prepustenom masle asi dve minúty z každej strany.
Potom dáme rezne na pár minút dopiecť do vyhriatej rúry.
Pred servírovaním ich ešte zľahka potrieme maslom.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.