Korzár logo Korzár
Sobota, 14. december, 2019 | Meniny má Branislava, Bronislava

Varíme s Korzárom: Zimná fazuľovica, hubové fašírky, nadýchaná čokoládová pena

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Chalupárska zimná fazuľovica

Potrebujeme: 100 g fazule, 150 g kyslej kapusty, 150 g údeného mäsa, 100 g póru, tuk, zeleninový bujón, cibuľu, hladkú múku, paradajkový pretlak, mletú červenú papriku, soľ, štipku čili, biely jogurt, petržlenovú vňať

Postup: Fazuľu preberieme, opláchneme a aj deň vopred namočíme do 1,5 litra studenej vody. Potom ju aj s tou vodou dáme variť.

Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, posypeme ju hladkou múkou a urobíme svetlú zápražku. Vmiešame do nej červenú papriku a rozriedime ju litrom studenej vody, aby sa zápražka dobre rozpustila.

Článok pokračuje pod video reklamou

Za stáleho miešania povaríme asi 5 minút, potom do nej pridáme na kocky nakrájané údené mäso, kyslú kapustu, kocku bujónu a asi 3 PL paradajkového pretlaku.

Všetko premiešame a uvaríme. Potom pridáme ku kapuste s mäsom očistený a na kolieska nakrájaný pór, aby sa dlhým varením nestratila jeho krehkosť.

Nakoniec do polievky vlejeme uvarenú fazuľu so zvyškom vody.

Polievku solíme až tesne pred dovarením, pretože údené i kapusta sú slané.

Dochutíme čili korením a podávame posypanú petržlenovou vňaťou a s lyžičkou bieleho jogurtu.

Hubové fašírky

Potrebujeme: cca 400 g čerstvých šampiňónov, 400 g hlivy ustricovej, 300 g uvarených zemiakov, 60 g ementálu, 60 g nivy, 2 vajíčka, cibuľu, olej, mleté čierne korenie, strúhanku, soľ, petržlenovú vňať

Postup: Najemno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme k nej nakrájané huby a podusíme ich.

Ochutíme korením a soľou a necháme vychladiť.

Potom k hubám nastrúhame uvarené zemiaky a obidva druhy syra, pridáme petržlenovú vňať a vajíčka.

Všetko zmiešame a pridáme toľko strúhanky, koľko si zmes vyžaduje, aby sa z nej dali urobiť fašírky.

Vyprážame ich na oleji, alebo upečieme v rúre.

Čokoládová pena s ananásom

Potrebujeme: 2 vajcia, 1 PL rumu, 10 dg čokolády, 3 PL teplej vody, 1 PL práškového cukru, 1/8 šľahačkovej smotany, ananás

Postup: V horúcom kúpeli rozpustíme čokoládu s 3 PL vody. Zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Do rozpustenej čokolády jemne primiešame žĺtky s cukrom a napokon zľahka zamiešame sneh z bielkov.

Smotanu vyšľaháme a pridáme ju do krému, narábame s ňou však opatrne, aby sme udržali našľahaný objem krému.

Do pripravených pohárov dáme na dno ananás, na to krém a ešte môžeme ozdobiť ananásom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  6. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  7. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  8. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 32 456
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 29 442
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 23 459
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 696
  5. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 12 488
  6. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 10 477
  7. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 444
  8. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 181
  9. Kam na výlet so svojimi známymi 9 150
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 136

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Zľava B. Obal a L. Belej.

Košická facebooková policajná stránka je najsledovanejšia

Policajti priznávajú, že im pomohla vypátrať viacerých páchateľov.

Policajti si facebook pochvaľujú.
Slovenská výprava. Jaroslav v zadnom rade druhý sprava.

Humenskí poslanci schválili plán investičných akcií

Mesto na ne plánuje vynaložiť vyše 6,5 milióna eur.

Výstavba bytovky na Sídlisku pod Sokolejom. Aby sa zabránilo prenikaniu vlhkosti z mokrého podložia, v októbri stavbári narazili do zeme niekoľko desiatok základných pilót.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop