Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zimná fazuľovica, hubové fašírky, nadýchaná čokoládová pena

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Chalupárska zimná fazuľovica

Potrebujeme: 100 g fazule, 150 g kyslej kapusty, 150 g údeného mäsa, 100 g póru, tuk, zeleninový bujón, cibuľu, hladkú múku, paradajkový pretlak, mletú červenú papriku, soľ, štipku čili, biely jogurt, petržlenovú vňať

Postup: Fazuľu preberieme, opláchneme a aj deň vopred namočíme do 1,5 litra studenej vody. Potom ju aj s tou vodou dáme variť.

Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, posypeme ju hladkou múkou a urobíme svetlú zápražku. Vmiešame do nej červenú papriku a rozriedime ju litrom studenej vody, aby sa zápražka dobre rozpustila.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Za stáleho miešania povaríme asi 5 minút, potom do nej pridáme na kocky nakrájané údené mäso, kyslú kapustu, kocku bujónu a asi 3 PL paradajkového pretlaku.

Všetko premiešame a uvaríme. Potom pridáme ku kapuste s mäsom očistený a na kolieska nakrájaný pór, aby sa dlhým varením nestratila jeho krehkosť.

Nakoniec do polievky vlejeme uvarenú fazuľu so zvyškom vody.

Polievku solíme až tesne pred dovarením, pretože údené i kapusta sú slané.

Dochutíme čili korením a podávame posypanú petržlenovou vňaťou a s lyžičkou bieleho jogurtu.

Hubové fašírky

Potrebujeme: cca 400 g čerstvých šampiňónov, 400 g hlivy ustricovej, 300 g uvarených zemiakov, 60 g ementálu, 60 g nivy, 2 vajíčka, cibuľu, olej, mleté čierne korenie, strúhanku, soľ, petržlenovú vňať

Postup: Najemno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme k nej nakrájané huby a podusíme ich.

SkryťVypnúť reklamu

Ochutíme korením a soľou a necháme vychladiť.

Potom k hubám nastrúhame uvarené zemiaky a obidva druhy syra, pridáme petržlenovú vňať a vajíčka.

Všetko zmiešame a pridáme toľko strúhanky, koľko si zmes vyžaduje, aby sa z nej dali urobiť fašírky.

Vyprážame ich na oleji, alebo upečieme v rúre.

Čokoládová pena s ananásom

Potrebujeme: 2 vajcia, 1 PL rumu, 10 dg čokolády, 3 PL teplej vody, 1 PL práškového cukru, 1/8 šľahačkovej smotany, ananás

Postup: V horúcom kúpeli rozpustíme čokoládu s 3 PL vody. Zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Do rozpustenej čokolády jemne primiešame žĺtky s cukrom a napokon zľahka zamiešame sneh z bielkov.

Smotanu vyšľaháme a pridáme ju do krému, narábame s ňou však opatrne, aby sme udržali našľahaný objem krému.

SkryťVypnúť reklamu

Do pripravených pohárov dáme na dno ananás, na to krém a ešte môžeme ozdobiť ananásom.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 13 240
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 580
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 089
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 223
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 520
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 264
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 234
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 980
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 397
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 039
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 680
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 682
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 724
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 604
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 214
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 980
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 397
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 039
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 680
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 682
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 724
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 604
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 214
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu