Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom mäso s jablkami - panenku a fazuľky či chrumkavé pečené pliecko

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pečené bravčové pliecko s jablkami

Potrebujeme: pekný, viac než kilový kus bravčového pliecka, slaninu, 4 jablká, mrkvy, 1 veľkú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, rascu, niekoľko bobuliek nového korenia (prípadne mleté), soľ, rozmarín, olej, biele víno

Postup: Umyté mäso zo všetkých strán osolíme a okoreníme, posypeme ho mletou rascou a paprikou.

Potom ho zvinieme tak, aby sme vytvorili bochník a ten obalíme v plátkoch slaniny a uložíme do pekáča.

Mäso teraz obložíme zeleninou – mrkvou nakrájanou na štvrtiny alebo na hrubšie kolieska, cibuľou prekrojenou na osminky, celými strúčikmi cesnaku.

SkryťVypnúť reklamu

Ak sú jablká väčšie, prekrojíme ich na štvrťky, ak nie sú veľké, pokojne ich môžeme nechať celé a len ich tak poukladať na zeleninu okolo mäsa.

Všetko pokvapkáme olejom, posypeme rascou, korením, jemne premiešame, pridáme nové korenie a rozmarín.

Podlejeme trochou vody a vínom, prikryjeme a pečieme.

Počas pečenia môžeme podliať trochou vody, ale asi to nebude potrebné, pretože všetky ingrediencie pustia šťavu. Výpekom ho však počas pečenia viackrát podlejeme.

Asi po hodine a pol pečenia mäso odkryjeme a necháme zapiecť, aby nám vznikla chrumkavá kôrka.

Kuracie karí s jablkami

Potrebujeme: 2 jablká, 3 kuracie prsia, karí korenie, 1 cibuľu, olej, hladkú múku, soľ, korenie, mleté čierne korenie, šľahačkovú smotanu

Postup: Na oleji orestujeme cibuľu a na nej opečieme kuracie mäso nakrájané na tenké rezance.

SkryťVypnúť reklamu

Keď sa zatiahne, osolíme ho, okoreníme, poprášime karí korením a hladkou múkou, premiešame a zalejeme smotanou.

Potom pridáme očistené a na kocky nakrájané jablká.

Dusíme len zopár minút, aby sa jablká nerozvarili, ale aby boli polomäkké a aby mäso zostalo šťavnaté.

Panenka s jablkami a fazuľkami

Potrebujeme: bravčovú panenku, olivový olej, rozmarín, cesnak, maslo, zelené jablká, šalotku, zelené fazuľky, slaninu, calvados – alebo víno, soľ, korenie

Potup: Panenku odblaníme, osolíme, okoreníme a dáme na panvicu piecť.

Slaninu nakrájame na kocky a v druhej panvici ju opečieme. Tuk zlejeme a ku slaninovým škvarkám dodáme trochu masla a na kocky nakrájané 2 jablká.

Keď ich orestujeme, podlejeme calvadosom alebo vínom.

Keď sa alkohol odparí, pridáme fazuľky a trochu ich podusíme.

SkryťVypnúť reklamu

K panenku pridáme šalotku, cesnak a rozmarín.

Mäso upečieme a na záver naň dáme trochu masla, ktoré ho zjemní.

Podávame s jablkovo-fazuľkovou prílohou.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 524
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 509
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 169
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 473
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 313
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 266
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu