Korzár logo Korzár
Štvrtok, 13. december, 2018 | Meniny má Lucia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom mäso s jablkami - panenku a fazuľky či chrumkavé pečené pliecko

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Pečené bravčové pliecko s jablkami

Potrebujeme: pekný, viac než kilový kus bravčového pliecka, slaninu, 4 jablká, mrkvy, 1 veľkú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, rascu, niekoľko bobuliek nového korenia (prípadne mleté), soľ, rozmarín, olej, biele víno

Postup: Umyté mäso zo všetkých strán osolíme a okoreníme, posypeme ho mletou rascou a paprikou.

Potom ho zvinieme tak, aby sme vytvorili bochník a ten obalíme v plátkoch slaniny a uložíme do pekáča.

Mäso teraz obložíme zeleninou – mrkvou nakrájanou na štvrtiny alebo na hrubšie kolieska, cibuľou prekrojenou na osminky, celými strúčikmi cesnaku.

Ak sú jablká väčšie, prekrojíme ich na štvrťky, ak nie sú veľké, pokojne ich môžeme nechať celé a len ich tak poukladať na zeleninu okolo mäsa.

Všetko pokvapkáme olejom, posypeme rascou, korením, jemne premiešame, pridáme nové korenie a rozmarín.

Podlejeme trochou vody a vínom, prikryjeme a pečieme.

Počas pečenia môžeme podliať trochou vody, ale asi to nebude potrebné, pretože všetky ingrediencie pustia šťavu. Výpekom ho však počas pečenia viackrát podlejeme.

Asi po hodine a pol pečenia mäso odkryjeme a necháme zapiecť, aby nám vznikla chrumkavá kôrka.

Kuracie karí s jablkami

Potrebujeme: 2 jablká, 3 kuracie prsia, karí korenie, 1 cibuľu, olej, hladkú múku, soľ, korenie, mleté čierne korenie, šľahačkovú smotanu

Postup: Na oleji orestujeme cibuľu a na nej opečieme kuracie mäso nakrájané na tenké rezance.

Keď sa zatiahne, osolíme ho, okoreníme, poprášime karí korením a hladkou múkou, premiešame a zalejeme smotanou.

Potom pridáme očistené a na kocky nakrájané jablká.

Dusíme len zopár minút, aby sa jablká nerozvarili, ale aby boli polomäkké a aby mäso zostalo šťavnaté.

Panenka s jablkami a fazuľkami

Potrebujeme: bravčovú panenku, olivový olej, rozmarín, cesnak, maslo, zelené jablká, šalotku, zelené fazuľky, slaninu, calvados – alebo víno, soľ, korenie

Potup: Panenku odblaníme, osolíme, okoreníme a dáme na panvicu piecť.

Slaninu nakrájame na kocky a v druhej panvici ju opečieme. Tuk zlejeme a ku slaninovým škvarkám dodáme trochu masla a na kocky nakrájané 2 jablká.

Keď ich orestujeme, podlejeme calvadosom alebo vínom.

Keď sa alkohol odparí, pridáme fazuľky a trochu ich podusíme.

K panenku pridáme šalotku, cesnak a rozmarín.

Mäso upečieme a na záver naň dáme trochu masla, ktoré ho zjemní.

Podávame s jablkovo-fazuľkovou prílohou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Čo majú študovať naše deti, aby si v budúcnosti našli prácu?
  2. Platbami kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  3. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  4. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre
  6. Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii
  7. Objavte novinku s duálnym účinkom proti starnutiu pleti
  8. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád
  9. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia
  10. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne
  1. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  2. Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea
  3. Slovensko spieva koledy
  4. Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave
  5. Stavbárska olympiáda 2018/19 vás očakáva
  6. Diplomacia v praxi – unikát, ktorý funguje dodnes
  7. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  8. Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?
  9. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  10. Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 51 209
  2. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia 15 594
  3. Takto vyzerá miesto, odkiaľ k nám putuje slovenské hovädzie 10 034
  4. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 9 074
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 8 079
  6. Na školách potrebujeme kontroverznejšie témy. Byť ticho nepomáha 7 785
  7. Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur 5 751
  8. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne 5 727
  9. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 5 451
  10. Prehrieva sa vám mobil? Môžete prísť o peniaze 5 206

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Most VSS je upchaný, pred dve nehody sa tvoria kolóny

Prejazdu týmto úsekom sa skúste vyhnúť.

Obvineným v kauze Shark predĺžili väzbu o päť mesiacov

Najvyšší súd radikálne zmenil verdikt Špecializovaného trestného.

Levočan pestuje vianočné stromčeky na plantáži. Nápad si doniesol z Ameriky

Tatranskí lesníci sú v pozore, aby nedochádzalo k nelegálnym výrubom.

Ôsmy div Babiš

Ide žalovať nie Ústav pamäti národa, ale rovno Slovensko.

Žiaci na Ukrajine majú problém s učebnicami, dostali Košické povesti

Rotary club Košice rozdal v Užhorode 150 kníh, deti sa z nich budú učiť.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Vlani mu o tisícku vyššie platy prekážali, Fico po roku otočil

Bugár kritizoval Smer a SNS, že neprišli s vlastnými riešením.

Dobré ráno

Dobré ráno: Falošný hlas podobný Ficovi by znalci odhalili

Je Robert Fico naozaj na nahrávke?

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Platy politikov sú príležitosť odhaliť aj najzbabelejších demagógov

Nekonečné zmrazovanie je neúnosné.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop