Korzár logo Korzár
Štvrtok, 13. december, 2018 | Meniny má Lucia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Bez mäsa a predsa chutné - baklažánové pizze, vegetariánsky burger

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Pikantné vegetariánske burgre

Potrebujeme: 1 a ½ šálky tmavej fazule, 1 cibuľu, 1 ČL pikantnej omáčky, trochu červenej papriky, kajenské korenie, 1 vajíčko, 1 šálka strúhanky, olej

Postup: Fazuľu uvaríme do zmäknutia a potom ju v miske popučíme, prípadne rozmixujeme na kašu.

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, omáčku, korenie, soľ a vajíčko, podľa potreby aj strúhanku a vyformujeme hrubšie placky, ako bývajú burgre.

Kto nemá rád pikantné jedlá, namiesto pikantnej omáčky môže pridať klasickú paradajkovú.

Brugre môžeme upiecť na oleji, alebo ugrilovať a potom s nimi pracujeme tradičným spôsobom.

Prekrojíme žemle na polovice, nasucho ich opečieme, pridáme omáčky podľa chuti a fazuľové burgre.

Baklažánové „veggie“ pizze

Potrebujeme: baklažán, paradajkový pretlak, mozzarellu, oregano, cesnak, šampiňóny, olivový olej, kukuricu, soľ, korenie

Postup: Baklažán umyjeme a nakrájame na hrubé kolieska.

Osolíme ich a necháme na papierových utierkach, aby sa „vypotili“.

Potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom. Každé koliesko potrieme trochou oleja a dáme zapiecť na 10 minút do vyhriatej rúry.

Paradajkový pretlak zmiešame s pretlačeným cesnakom, trochou soli a oreganom a lyžičkou túto omáčku nanesieme na každý baklažán.

Pridáme to, čo nám chutí – šampiňóny, kukuricu a plátky mozzarelly.

Dáme naspäť do rúry a pečieme asi 20 minút.

Zeleninový koláč s mascarpone

Potrebujeme: Na cesto – 200 g hladkej múky, 100 g masla, soľ, biely jogurt. Na náplň – brokolicu, kapiu, papriku, cuketu, paradajku, špargľu, štipku šalvie, soľ, korenie, kyslú smotanu, mascapone alebo lučinu, 3 vajíčka, tvrdý syr

Postup: Z uvedených surovín spracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a dáme asi na pol hodiny do chladničky.

Zatiaľ pripravíme zeleninu – cuketu nakrájame na plátky, ostatnú zeleninu na väčšie kúsky.

Okrúhlu formu vymastíme maslom a dáme do nej rozvaľkané cesto. Malo by byť o čosi väčšie, aby sme z neho mali aj okraje.

Dno popicháme vidličkou a dáme ho asi na 10 – 15 minút zapiecť do rúry.

Zatiaľ v panvici na troche oleja opečieme zeleninu. Nesmie tam byť dlho, aby sa nám nerozvarila na blato.

Dáme ju vychladnúť do misky, osolíme ju, okoreníme a pridáme kyslú smotanu, syr, vajíčka a podľa potreby aj soľ a korenie.

Zmes vylejeme na predpečené cesto a vrch posypeme strúhaným syrom. Ak chceme mať pekný farebný vrch, necháme z trochu zo zeleniny bokom a dáme ju ešte na vrch. Pečieme asi 25 minút, kým zmes nestuhne a koláč nechytí zlatistú farbu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Platbami kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  2. Čo majú študovať naše deti, aby si v budúcnosti našli prácu?
  3. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  4. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre
  6. Objavte novinku s duálnym účinkom proti starnutiu pleti
  7. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád
  8. Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii
  9. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia
  10. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne
  1. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  2. Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea
  3. Slovensko spieva koledy
  4. Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave
  5. Stavbárska olympiáda 2018/19 vás očakáva
  6. Diplomacia v praxi – unikát, ktorý funguje dodnes
  7. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  8. Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?
  9. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  10. Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 51 060
  2. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia 15 584
  3. Takto vyzerá miesto, odkiaľ k nám putuje slovenské hovädzie 10 034
  4. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 8 967
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 8 070
  6. Na školách potrebujeme kontroverznejšie témy. Byť ticho nepomáha 7 785
  7. Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur 5 750
  8. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne 5 736
  9. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 5 495
  10. Prehrieva sa vám mobil? Môžete prísť o peniaze 5 258

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára, Vegetariánstvo

Neprehliadnite tiež

Most VSS je upchaný, pred dve nehody sa tvoria kolóny

Prejazdu týmto úsekom sa skúste vyhnúť.

Obvineným v kauze Shark predĺžili väzbu o päť mesiacov

Najvyšší súd radikálne zmenil verdikt Špecializovaného trestného.

Levočan pestuje vianočné stromčeky na plantáži. Nápad si doniesol z Ameriky

Tatranskí lesníci sú v pozore, aby nedochádzalo k nelegálnym výrubom.

Ôsmy div Babiš

Ide žalovať nie Ústav pamäti národa, ale rovno Slovensko.

Žiaci na Ukrajine majú problém s učebnicami, dostali Košické povesti

Rotary club Košice rozdal v Užhorode 150 kníh, deti sa z nich budú učiť.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Vlani mu o tisícku vyššie platy prekážali, Fico po roku otočil

Bugár kritizoval Smer a SNS, že neprišli s vlastnými riešením.

Dobré ráno

Dobré ráno: Falošný hlas podobný Ficovi by znalci odhalili

Je Robert Fico naozaj na nahrávke?

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Platy politikov sú príležitosť odhaliť aj najzbabelejších demagógov

Nekonečné zmrazovanie je neúnosné.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop