Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Bez mäsa a predsa chutné - baklažánové pizze, vegetariánsky burger

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Pikantné vegetariánske burgre

Potrebujeme: 1 a ½ šálky tmavej fazule, 1 cibuľu, 1 ČL pikantnej omáčky, trochu červenej papriky, kajenské korenie, 1 vajíčko, 1 šálka strúhanky, olej

Postup: Fazuľu uvaríme do zmäknutia a potom ju v miske popučíme, prípadne rozmixujeme na kašu.

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, omáčku, korenie, soľ a vajíčko, podľa potreby aj strúhanku a vyformujeme hrubšie placky, ako bývajú burgre.

Kto nemá rád pikantné jedlá, namiesto pikantnej omáčky môže pridať klasickú paradajkovú.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Brugre môžeme upiecť na oleji, alebo ugrilovať a potom s nimi pracujeme tradičným spôsobom.

Prekrojíme žemle na polovice, nasucho ich opečieme, pridáme omáčky podľa chuti a fazuľové burgre.

Baklažánové „veggie“ pizze

Potrebujeme: baklažán, paradajkový pretlak, mozzarellu, oregano, cesnak, šampiňóny, olivový olej, kukuricu, soľ, korenie

Postup: Baklažán umyjeme a nakrájame na hrubé kolieska.

Osolíme ich a necháme na papierových utierkach, aby sa „vypotili“.

Potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom. Každé koliesko potrieme trochou oleja a dáme zapiecť na 10 minút do vyhriatej rúry.

Paradajkový pretlak zmiešame s pretlačeným cesnakom, trochou soli a oreganom a lyžičkou túto omáčku nanesieme na každý baklažán.

Pridáme to, čo nám chutí – šampiňóny, kukuricu a plátky mozzarelly.

SkryťVypnúť reklamu

Dáme naspäť do rúry a pečieme asi 20 minút.

Zeleninový koláč s mascarpone

Potrebujeme: Na cesto – 200 g hladkej múky, 100 g masla, soľ, biely jogurt. Na náplň – brokolicu, kapiu, papriku, cuketu, paradajku, špargľu, štipku šalvie, soľ, korenie, kyslú smotanu, mascapone alebo lučinu, 3 vajíčka, tvrdý syr

Postup: Z uvedených surovín spracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a dáme asi na pol hodiny do chladničky.

Zatiaľ pripravíme zeleninu – cuketu nakrájame na plátky, ostatnú zeleninu na väčšie kúsky.

Okrúhlu formu vymastíme maslom a dáme do nej rozvaľkané cesto. Malo by byť o čosi väčšie, aby sme z neho mali aj okraje.

Dno popicháme vidličkou a dáme ho asi na 10 – 15 minút zapiecť do rúry.

Zatiaľ v panvici na troche oleja opečieme zeleninu. Nesmie tam byť dlho, aby sa nám nerozvarila na blato.

SkryťVypnúť reklamu

Dáme ju vychladnúť do misky, osolíme ju, okoreníme a pridáme kyslú smotanu, syr, vajíčka a podľa potreby aj soľ a korenie.

Zmes vylejeme na predpečené cesto a vrch posypeme strúhaným syrom. Ak chceme mať pekný farebný vrch, necháme z trochu zo zeleniny bokom a dáme ju ešte na vrch. Pečieme asi 25 minút, kým zmes nestuhne a koláč nechytí zlatistú farbu.

Vegetariánstvo

Súvisiace témy: Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 13 125
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 581
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 090
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 223
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 525
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 259
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 233
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 993
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 10 026
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 070
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 702
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 697
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 736
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 539
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 163
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 993
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 10 026
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 070
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 702
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 697
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 736
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 539
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 163
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu