Korzár logo Korzár
Štvrtok, 13. december, 2018 | Meniny má Lucia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Milovníci pikantného si prídu so špecialitami na svoje

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Pikantné fazuľové placky

Potrebujeme: 1 stredne veľkú cibuľu, 8 strúčikov cesnaku, 1 veľký sladký zemiak, 0,5 kg fazule, 1 PL olivového oleja, 1 ČL pikantnej omáčky, 1 a pol ČL mletej rasce, 2 veľké vajcia, 1/2 šálky strúhanky, soľ, mleté ​​čierne korenie

Postup: Nakrájajte cibuľu na tenké plátky a prelisujte cesnak. Ošúpte sladký zemiak a nastrúhajte ho na strúhadle.

Opláchnite čerstvú, vopred namočenú alebo konzervovanú tmavú fazuľu.

Orestujte nakrájanú cibuľu na rozpálenom oleji dozlatista. Pridajte cesnak, rascu a pikantnú omáčku podľa vlastnej chuti. Sprudka všetko spolu opečte a stiahnite z ohňa.

V miske vymiešajte 2 veľké alebo 3 menšie vajíčka spolu s nastrúhaným sladkým zemiakom a strúhankou. K zmesi pridajte pripravenú fazuľu a tepelne upravenú cibuľu s cesnakom, rascou a pálivou omáčkou. Všetko spolu poriadne premiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením.

Pečená pikantná mrkva s rascou

Potrebujeme: mrkvu, cesnak, 1 ČL rímskej rasce, 1 ČL čili pasty harrisa, alebo podobnej pikantnej zeleninovej pasty, 2 PL olivového oleja, šťavu z jedného citróna, hrsť čerstvého koriandra, soľ

Postup: Rúru predhrejte na 200 stupňov. Rímsku rascu trochu rozdrvte, aby pustila vôňu. Mrkvu umyte a prekrojte. Naukladajte ju do pekáča a potrite zmesou oleja, čili pasty a prelisovaného cesnaku. Posypte rascou, trochou soli a pokvapkajte citrónovou šťavou. Pečte približne 30 - 40 minút. Servírujte spolu s nasekaným koriandrom.

Čínska restovaná zelenina

Potrebujeme: 2 PL slnečnicového oleja, 30 g nesolených kešu orechov, 1/2 čili papričky, 1 – 2 strúčiky cesnaku, 2 – 3 cm koreňa zázvoru, 1 menšiu kapiu, 200 g listovej kapusty alebo kelu, prípadne čínskej kapusty, či kučeravého kelu, 2 – 3 ČL ustricovej, alebo rybacej omáčky, 100 ml vody

Postup: Všetku zeleninu očistite a pokrájajte. Z kapusty alebo z kelu využite iba listy, bez stredovej tvrdej stonky. Na panvici rozohrejte polovicu oleja. Pridajte orechy a pečte ich, kým nebudú zlatisté a voňavé. Odložte ich bokom. Na zvyšnom oleji opečte posekanú čili papričku, cesnak a zázvor, pridajte pokrájané zelené listy, kapiu a zalejte ich vodou. Prikryté varte asi dve minúty. Po odokrytí prilejte ustricovú omáčku a zeleninu restujte, kým nezmizne všetka šťava. Na záver primiešajte orechy.

Tip: Jedlo servírujte s čínskymi rezancami alebo s ryžou. Ak nie ste zarytí vegetariáni, táto opekaná zelenina je skvelou prílohou k rybám či ku kuraciemu mäsu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Čo majú študovať naše deti, aby si v budúcnosti našli prácu?
  2. Platbami kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  3. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  4. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  5. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád
  6. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre
  7. Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii
  8. Objavte novinku s duálnym účinkom proti starnutiu pleti
  9. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia
  10. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne
  1. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  2. Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea
  3. Slovensko spieva koledy
  4. Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave
  5. Stavbárska olympiáda 2018/19 vás očakáva
  6. Diplomacia v praxi – unikát, ktorý funguje dodnes
  7. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  8. Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?
  9. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  10. Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 50 799
  2. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia 15 575
  3. Takto vyzerá miesto, odkiaľ k nám putuje slovenské hovädzie 10 046
  4. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 8 798
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 8 045
  6. Na školách potrebujeme kontroverznejšie témy. Byť ticho nepomáha 7 785
  7. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne 5 773
  8. Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur 5 749
  9. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 5 552
  10. Prehrieva sa vám mobil? Môžete prísť o peniaze 5 364

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Obvineným v kauze Shark predĺžili väzbu o päť mesiacov

Najvyšší súd radikálne zmenil verdikt Špecializovaného trestného.

Levočan pestuje vianočné stromčeky na plantáži. Nápad si doniesol z Ameriky

Tatranskí lesníci sú v pozore, aby nedochádzalo k nelegálnym výrubom.

Ôsmy div Babiš

Ide žalovať nie Ústav pamäti národa, ale rovno Slovensko.

Žiaci na Ukrajine majú problém s učebnicami, dostali Košické povesti

Rotary club Košice rozdal v Užhorode 150 kníh, deti sa z nich budú učiť.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Vlani mu o tisícku vyššie platy prekážali, Fico po roku otočil

Bugár kritizoval Smer a SNS, že neprišli s vlastnými riešením.

Dobré ráno

Dobré ráno: Falošný hlas podobný Ficovi by znalci odhalili

Je Robert Fico naozaj na nahrávke?

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Platy politikov sú príležitosť odhaliť aj najzbabelejších demagógov

Nekonečné zmrazovanie je neúnosné.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop