Korzár logo Korzár
Piatok, 22. február, 2019 | Meniny má Etela
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Jemný morčací guláš, zeleninové chia placky, šalát panzanella

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Jemný morčací guláš

Potrebujeme: cca pol kila morčacích pŕs bez kostí a kože, soľ, mleté čierne korenie, 2-3 PL hladkej múky, olej, mletú červenú papriku, cibuľu, 3-4 strúčiky cesnaku, kúsok anglickej slaniny, šampiňóny, biele víno, tymian, mletú rascu, citrónovú šťavu

Postup: Morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky, ktoré osolíme, okoreníme a poprášime hladkou múkou.

V hrnci opečieme kúsky slaniny, ak je málo výpeku, pridáme olej a osmažíme na ňom cibuľu a cesnak, oba nakrájané nadrobno.

Potom dáme ho hrnca mäso a osmažíme ho dozlatista.

Nasledujú plátky šampiňónov.

Všetko spolu premiešame a zalejeme asi decilitrom bieleho vína.

Keď sa alkohol odparí, poprášime mäso červenou paprikou, podlejeme ho vodou, alebo hydinovým vývarom a dusíme, kým nie je mäkké.

Ak sme dali vody málo, priebežne ju podľa potreby dolievame. Na záver môžeme guláš dochutiť citrónovou šťavou a podávame s ľubovoľnou prílohou.

Zeleninové chia placky

Potrebujeme: cuketu, mrkvu, vajíčko, cibuľu, soľ, ovsené vločky, chia semienka, mleté čierne korenie

Postup: Mrkvu a cuketu očistíme a nastrúhame, z cuketu môžeme trochu šťavy vyžmýkať, no nie všetku.

Pridáme k nej nadrobno nasekanú cibuľu, vajce, chia semienka a vločky podľa potreby. Časť z nich môžeme aj namlieť, čím placky zjemníme.

Ak sa vám bude zdať plackové cesto príliš riedke, nevadí, chia semienka nabobtnajú a tým tekutinu vsiaknu.

Osolíme, okoreníme, kto má rád, môže si pretlačiť aj cesnak a už len tvarujeme placky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme dozlatista.

Šalát Panzanella

Potrebujeme: starší tmavý chlieb, červené a žlté paradajky (rovnaké množstvo ako chleba), najemno nasekaná cibuľa (približne 1 ČL na porciu), petržlen, soľ, čerstvo namleté čierne korenie. Na zálievku: 1 PL vínneho octu, 5 PL olivového oleja

Postup: Chlieb nakrájame na krajce a nasucho ho opečieme na platni alebo v toastovači.
Na dno misky dáme cibuľku, soľ, mleté čierne korenie, ocot a olej. Premiešame, kým sa suroviny nespoja. Pridáme na kúsky nakrájané rajčiny a petržlen.
Úplne nakoniec pridáme ešte teplý opečený chlieb, ktorý sme nakrájali na kocky. Premiešame a podávame. Môžeme však nechať odstáť, aby chlieb čo najviac nasal zálievku.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  2. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  3. Štefánka by Pulitzer
  4. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  5. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  6. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  7. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  8. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  9. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  1. Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?
  2. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  3. Štefánka by Pulitzer
  4. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  5. Konferencia - EU support for research
  6. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  7. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  8. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  9. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  10. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 22 790
  2. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 15 424
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 13 136
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 7 010
  5. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 5 934
  6. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 5 665
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 4 958
  8. Štefánka by Pulitzer 4 798
  9. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 3 680
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 2 903

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Najtesnejší súboj na košickej župe sa zvádza o post šéfa kultúry

Trnka: Je to jediný odbor, kde zvažujem a radím sa.

Podľa Trnku je pri výbere šéfa kultúry špecifická situácia.

Fico, Danko, Bugár, choďte už preč. Pozrite si zhromaždenia na východe

V mestách si pripomenuli pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Nezdravotníci v štátnych nemocniciach si prilepšia. Čakali však viac a skôr

Maďar sa bráni: Moja dovolenka to nezdržala. Stále prebiehali rokovania.

Riaditeľ UNLP v Košiciach a prezident Asociácie štátnych nemocníc Milan Maďar

Jednosmerka sa stala pre vodičov pascou. Chceli ju však miestni obyvatelia

Na Tomášikovej ulici v Prešove si musia zvykať na zmeny.

Zmena dopravy na Tomášikovej ulici.

Zemplínska šírava bude mať promenádu, pozrite si návrhy

Hotová by mohla byť do konca roka 2019.

Víťazný návrh bratislavského ateliéru.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Priateľský rozhovor Fica s Vadalom možno preverí Špeciálna prokuratúra

Talianska prokuratúra telefonát zachytila v roku 2012.

Stĺpček Zuzany Kepplovej

Telefonát pánovi Úžasnému

Je síce lákavé oblúkom sa vrátiť k téme Kuciakovho posledného článku. No zatiaľ Vadalov hovor s Ficom nepreceňujme.

Dobré ráno

Dobré ráno: Fico si volal s Vadalom, ukázali podľa Talianov odposluchy

Talianska mafia sa dotkla expremiéra.

Dnes píše Elena Eleková

Kam sa dostaneme cestou menšieho odporu

Deťom chovanie v bavlnke nesvedčí.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop