Korzár logo Korzár
Štvrtok, 13. december, 2018 | Meniny má Lucia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Jemný morčací guláš, zeleninové chia placky, šalát panzanella

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Jemný morčací guláš

Potrebujeme: cca pol kila morčacích pŕs bez kostí a kože, soľ, mleté čierne korenie, 2-3 PL hladkej múky, olej, mletú červenú papriku, cibuľu, 3-4 strúčiky cesnaku, kúsok anglickej slaniny, šampiňóny, biele víno, tymian, mletú rascu, citrónovú šťavu

Postup: Morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky, ktoré osolíme, okoreníme a poprášime hladkou múkou.

V hrnci opečieme kúsky slaniny, ak je málo výpeku, pridáme olej a osmažíme na ňom cibuľu a cesnak, oba nakrájané nadrobno.

Potom dáme ho hrnca mäso a osmažíme ho dozlatista.

Nasledujú plátky šampiňónov.

Všetko spolu premiešame a zalejeme asi decilitrom bieleho vína.

Keď sa alkohol odparí, poprášime mäso červenou paprikou, podlejeme ho vodou, alebo hydinovým vývarom a dusíme, kým nie je mäkké.

Ak sme dali vody málo, priebežne ju podľa potreby dolievame. Na záver môžeme guláš dochutiť citrónovou šťavou a podávame s ľubovoľnou prílohou.

Zeleninové chia placky

Potrebujeme: cuketu, mrkvu, vajíčko, cibuľu, soľ, ovsené vločky, chia semienka, mleté čierne korenie

Postup: Mrkvu a cuketu očistíme a nastrúhame, z cuketu môžeme trochu šťavy vyžmýkať, no nie všetku.

Pridáme k nej nadrobno nasekanú cibuľu, vajce, chia semienka a vločky podľa potreby. Časť z nich môžeme aj namlieť, čím placky zjemníme.

Ak sa vám bude zdať plackové cesto príliš riedke, nevadí, chia semienka nabobtnajú a tým tekutinu vsiaknu.

Osolíme, okoreníme, kto má rád, môže si pretlačiť aj cesnak a už len tvarujeme placky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme dozlatista.

Šalát Panzanella

Potrebujeme: starší tmavý chlieb, červené a žlté paradajky (rovnaké množstvo ako chleba), najemno nasekaná cibuľa (približne 1 ČL na porciu), petržlen, soľ, čerstvo namleté čierne korenie. Na zálievku: 1 PL vínneho octu, 5 PL olivového oleja

Postup: Chlieb nakrájame na krajce a nasucho ho opečieme na platni alebo v toastovači.
Na dno misky dáme cibuľku, soľ, mleté čierne korenie, ocot a olej. Premiešame, kým sa suroviny nespoja. Pridáme na kúsky nakrájané rajčiny a petržlen.
Úplne nakoniec pridáme ešte teplý opečený chlieb, ktorý sme nakrájali na kocky. Premiešame a podávame. Môžeme však nechať odstáť, aby chlieb čo najviac nasal zálievku.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Čo majú študovať naše deti, aby si v budúcnosti našli prácu?
  2. Platbami kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  3. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  4. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  5. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád
  6. Objavte novinku s duálnym účinkom proti starnutiu pleti
  7. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre
  8. Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii
  9. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia
  10. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne
  1. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  2. Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea
  3. Slovensko spieva koledy
  4. Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave
  5. Stavbárska olympiáda 2018/19 vás očakáva
  6. Diplomacia v praxi – unikát, ktorý funguje dodnes
  7. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  8. Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?
  9. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  10. Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 50 722
  2. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia 15 574
  3. Takto vyzerá miesto, odkiaľ k nám putuje slovenské hovädzie 10 061
  4. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 8 732
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 8 041
  6. Na školách potrebujeme kontroverznejšie témy. Byť ticho nepomáha 7 785
  7. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne 5 778
  8. Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur 5 749
  9. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 5 560
  10. Prehrieva sa vám mobil? Môžete prísť o peniaze 5 392

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Obvineným v kauze Shark predĺžili väzbu o päť mesiacov

Najvyšší súd radikálne zmenil verdikt Špecializovaného trestného.

Levočan pestuje vianočné stromčeky na plantáži. Nápad si doniesol z Ameriky

Tatranskí lesníci sú v pozore, aby nedochádzalo k nelegálnym výrubom.

Ôsmy div Babiš

Ide žalovať nie Ústav pamäti národa, ale rovno Slovensko.

Žiaci na Ukrajine majú problém s učebnicami, dostali Košické povesti

Rotary club Košice rozdal v Užhorode 150 kníh, deti sa z nich budú učiť.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Vlani mu o tisícku vyššie platy prekážali, Fico po roku otočil

Bugár kritizoval Smer a SNS, že neprišli s vlastnými riešením.

Dobré ráno

Dobré ráno: Falošný hlas podobný Ficovi by znalci odhalili

Je Robert Fico naozaj na nahrávke?

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Platy politikov sú príležitosť odhaliť aj najzbabelejších demagógov

Nekonečné zmrazovanie je neúnosné.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop