Kurací barbecue koláč
Potrebujeme: hotové pizzové cesto, uvarené kuracie mäso, barbecue omáčku, syr čedar na strúhanie, prípadne iný syr, ktorý nám chutí, červenú cibuľu, strúhanú mozzarellu
Postup: Pizza cesto rozprestrieme na plech, je jedno, či bude okrúhly, alebo hranatý a dáme ho piecť na 10 minút pri teplote 200 stupňov.
Uvarené alebo upečené kuracie mäso, ktoré sa nám napríklad zvýšilo z predchádzajúceho dňa nakrájame alebo vidličkou rozoberieme na menšie kúsky, dáme do misky a poriadne polejeme barbecue omáčkou.
Premiešame a necháme chvíľu postáť.
Predpečené cesto tiež natrieme barbecue omáčkou, posypeme strúhaným čedarom a dáme na neho kuracie mäso, na mesiačiky nakrájanú cibuľu a poslednú vrstvu bude tvoriť strúhaná mozzarella.
Posypeme petržlenovou vňaťou a dáme piecť na 10 minút pri 200 stupňoch.
Pokrájame a podávame.
Večera z jedného plechu
Potrebujeme: kuracie prsia, brokolicu, tekvicu Hokkaido (môžeme ju nahradiť napríklad mrkvou), olej, soľ, cesnakový prášok, rozmarín, mletú červenú papriku
Postup: Plech vystelieme alobalom a pokvapkáme olejom.
Na jednu tretinu plechu dáme tekvicu hokkaido nakrájanú na kocky, vedľa toho položíme kuracie prsia a na tretiu tretinu dáme na ružičky rozobratú brokolicu.
Všetko posypeme cesnakom, rozmarínom, mletou červenou paprikou, soľou, korením, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na asi 30-35 minút.
Kurča Teriyaki
Potrebujeme: kuracie mäso – môžu to byť stehienka, alebo kúsky kuracích pŕs, ½ hrnčeka sójovej omáčky, ½ hrnčeka vody, 3 PL trstinového cukru, 3 PL medu, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL strúhaného zázvoru, 1 PL ryžového octu, 1 a ½ PL škrobu, olivový olej, sezamové semienka
Postup: Začneme prípravou omáčky. V menšom hrnci zmiešame sójovú omáčku, štvrť hrnčeka vody, med, cesnak, zázvor a ocot a dáme to variť.
Vo zvyšku vody rozmiešame škrob a prilejeme do hrnca s omáčkou.
Spolu všetko premiešame a varíme asi minútu.
Na panvicu dáme trochu oleja a opečieme na nej osolené a okorenené kuracie mäso.
Keď už je zlatisté, prilejeme k nemu omáčku, ešte spolu chvíľu povaríme a môžeme servírovať. Pred podávaním ešte posypeme sezamovými semienkami.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.