Korzár logo Korzár
Štvrtok, 13. december, 2018 | Meniny má Lucia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: V hlavnej úlohe šampiňóny – cesnakovo-parmezánové i s hermelínom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Šampiňóny plnené cesnakovo parmezánovou plnkou

Potrebujeme: väčšie šampiňóny vhodné na plnenie, olej, 3 PL nasekaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, smotanový syr, asi štvrť šálky strúhanky, polovicu šálky nastrúhaného parmezánu, 2 PL petržlenovej vňate,

Postup: Huby zbavíme stoniek a nakrájame ich na malé kúsky.

V panvici zohrejeme olej sa dáme na neho restovať nasekané šampiňónové nožičky s cesnakom.

Osolíme ich, okoreníme a za neustáleho miešania ich opekáme asi osem minút.

Potom panvicu zložíme z plameňa a pridáme do nej smotanový syr, strúhanku, polovicu parmezánu, petržlenovú vňať a ak treba, tak ešte mierne dosolíme.

Zmes by mala byť hustá, lebo ňou budeme plniť šampiňóny.

Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a štedro posypeme parmezánom.

Pečieme asi 20 minút vo vyhriatej rúre a pred podávaním ešte posypeme vňaťou.

Šampiňónový chlebík

Potrebujeme: cca 500 g hnedých šampiňónov, maslo, petržlenovú vňať, tymian, rozmarín, soľ, korenie, olivový olej, 200 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 3 vajíčka, parmezán

Postup: Huby nakrájame na kúsky a opečieme ich na masle. Mali by chytiť zlatistú farbu.

Pridáme k nim nasekané bylinky, premiešame a necháme chladiť.

Zatiaľ si predhrejeme rúru na 180 stupňov a pripravíme cesto.

Múku zmiešame s práškom do pečiva, osolíme ju aj okoreníme, pridáme vajíčka, mlieko, asi 50 g roztopeného masla, nastrúhaný parmezán a vychladnuté opečené huby.

Vzniknuté cesto vylejeme do vymastenej formy, môže byť napríklad na biskupský chlebík a pečieme asi 45 minút.

Po upečení necháme vychladiť a potom podávame.

Zapečený hermelín so šampiňónmi

Potrebujeme: šampiňóny, cibuľu, hermelín, alebo podobný camembertový syr, feferónku, soľ, mleté čierne korenie, olej a môžeme pridať aj prosciutto

Postup: Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme k nej očistené a na plátky nakrájané huby.

Pridáme nakrájanú feferónku, soľ a korenie, všetko podusíme domäkka a necháme vychladnúť.

Z hermelínu zrežeme vrchnú časť, vnútro vydlabeme a syr, ktorý vyberieme zmiešame s udusenými hubami a petržlenovou vňaťou.

Touto zmesou naplníme syr a vo vyhriatej rúre ich krátko, ale sprudka opečieme.

Ak máme chuť na niečo mäsové, na každý syr môžeme položiť kúsok šunky.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Čo majú študovať naše deti, aby si v budúcnosti našli prácu?
  2. Platbami kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  3. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  4. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  5. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád
  6. Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii
  7. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre
  8. Objavte novinku s duálnym účinkom proti starnutiu pleti
  9. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia
  10. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne
  1. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  2. Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea
  3. Slovensko spieva koledy
  4. Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave
  5. Stavbárska olympiáda 2018/19 vás očakáva
  6. Diplomacia v praxi – unikát, ktorý funguje dodnes
  7. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  8. Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?
  9. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  10. Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 51 209
  2. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia 15 594
  3. Takto vyzerá miesto, odkiaľ k nám putuje slovenské hovädzie 10 034
  4. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 9 074
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 8 079
  6. Na školách potrebujeme kontroverznejšie témy. Byť ticho nepomáha 7 785
  7. Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur 5 751
  8. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne 5 727
  9. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 5 451
  10. Prehrieva sa vám mobil? Môžete prísť o peniaze 5 206

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Most VSS je upchaný, pred dve nehody sa tvoria kolóny

Prejazdu týmto úsekom sa skúste vyhnúť.

Obvineným v kauze Shark predĺžili väzbu o päť mesiacov

Najvyšší súd radikálne zmenil verdikt Špecializovaného trestného.

Levočan pestuje vianočné stromčeky na plantáži. Nápad si doniesol z Ameriky

Tatranskí lesníci sú v pozore, aby nedochádzalo k nelegálnym výrubom.

Ôsmy div Babiš

Ide žalovať nie Ústav pamäti národa, ale rovno Slovensko.

Žiaci na Ukrajine majú problém s učebnicami, dostali Košické povesti

Rotary club Košice rozdal v Užhorode 150 kníh, deti sa z nich budú učiť.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Vlani mu o tisícku vyššie platy prekážali, Fico po roku otočil

Bugár kritizoval Smer a SNS, že neprišli s vlastnými riešením.

Dobré ráno

Dobré ráno: Falošný hlas podobný Ficovi by znalci odhalili

Je Robert Fico naozaj na nahrávke?

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Platy politikov sú príležitosť odhaliť aj najzbabelejších demagógov

Nekonečné zmrazovanie je neúnosné.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop