Korzár logo Korzár
Piatok, 22. február, 2019 | Meniny má Etela
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: V hlavnej úlohe šampiňóny – cesnakovo-parmezánové i s hermelínom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Šampiňóny plnené cesnakovo parmezánovou plnkou

Potrebujeme: väčšie šampiňóny vhodné na plnenie, olej, 3 PL nasekaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, smotanový syr, asi štvrť šálky strúhanky, polovicu šálky nastrúhaného parmezánu, 2 PL petržlenovej vňate,

Postup: Huby zbavíme stoniek a nakrájame ich na malé kúsky.

V panvici zohrejeme olej sa dáme na neho restovať nasekané šampiňónové nožičky s cesnakom.

Osolíme ich, okoreníme a za neustáleho miešania ich opekáme asi osem minút.

Potom panvicu zložíme z plameňa a pridáme do nej smotanový syr, strúhanku, polovicu parmezánu, petržlenovú vňať a ak treba, tak ešte mierne dosolíme.

Zmes by mala byť hustá, lebo ňou budeme plniť šampiňóny.

Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a štedro posypeme parmezánom.

Pečieme asi 20 minút vo vyhriatej rúre a pred podávaním ešte posypeme vňaťou.

Šampiňónový chlebík

Potrebujeme: cca 500 g hnedých šampiňónov, maslo, petržlenovú vňať, tymian, rozmarín, soľ, korenie, olivový olej, 200 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 3 vajíčka, parmezán

Postup: Huby nakrájame na kúsky a opečieme ich na masle. Mali by chytiť zlatistú farbu.

Pridáme k nim nasekané bylinky, premiešame a necháme chladiť.

Zatiaľ si predhrejeme rúru na 180 stupňov a pripravíme cesto.

Múku zmiešame s práškom do pečiva, osolíme ju aj okoreníme, pridáme vajíčka, mlieko, asi 50 g roztopeného masla, nastrúhaný parmezán a vychladnuté opečené huby.

Vzniknuté cesto vylejeme do vymastenej formy, môže byť napríklad na biskupský chlebík a pečieme asi 45 minút.

Po upečení necháme vychladiť a potom podávame.

Zapečený hermelín so šampiňónmi

Potrebujeme: šampiňóny, cibuľu, hermelín, alebo podobný camembertový syr, feferónku, soľ, mleté čierne korenie, olej a môžeme pridať aj prosciutto

Postup: Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme k nej očistené a na plátky nakrájané huby.

Pridáme nakrájanú feferónku, soľ a korenie, všetko podusíme domäkka a necháme vychladnúť.

Z hermelínu zrežeme vrchnú časť, vnútro vydlabeme a syr, ktorý vyberieme zmiešame s udusenými hubami a petržlenovou vňaťou.

Touto zmesou naplníme syr a vo vyhriatej rúre ich krátko, ale sprudka opečieme.

Ak máme chuť na niečo mäsové, na každý syr môžeme položiť kúsok šunky.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  2. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  3. Štefánka by Pulitzer
  4. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  5. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  6. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  7. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  8. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  9. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  1. Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?
  2. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  3. Štefánka by Pulitzer
  4. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  5. Konferencia - EU support for research
  6. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  7. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  8. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  9. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  10. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 23 081
  2. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 15 583
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 12 673
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 6 984
  5. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 5 830
  6. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 5 721
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 4 986
  8. Štefánka by Pulitzer 4 823
  9. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 3 663
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 2 869

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Najtesnejší súboj na košickej župe sa zvádza o post šéfa kultúry

Trnka: Je to jediný odbor, kde zvažujem a radím sa.

Podľa Trnku je pri výbere šéfa kultúry špecifická situácia.
Práce na D1 Prešov, západ - Prešov, juh postupujú aj počas zimných mesiacov.

Fico, Danko, Bugár, choďte už preč. Pozrite si zhromaždenia na východe

V mestách si pripomenuli pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Nezdravotníci v štátnych nemocniciach si prilepšia. Čakali viac

Maďar sa bráni: Moja dovolenka to nezdržala. Stále prebiehali rokovania.

Riaditeľ UNLP v Košiciach a prezident Asociácie štátnych nemocníc Milan Maďar

Jednosmerka sa stala pre vodičov pascou. Chceli ju však miestni obyvatelia

Na Tomášikovej ulici v Prešove si musia zvykať na zmeny.

Zmena dopravy na Tomášikovej ulici.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Priateľský rozhovor Fica s Vadalom možno preverí Špeciálna prokuratúra

Talianska prokuratúra telefonát zachytila v roku 2012.

DOMOV

Farmári vykydali hnoj Matečnej pred ministerstvo

Farmár František Oravec vyhlásil, že Matečná preňho nie je ministerkou.

Dobré ráno

Dobré ráno: Taliani pri odpočúvaní Vadalu narazili na Ficov hlas

Talianska mafia sa dotkla expremiéra.

Stĺpček Zuzany Kepplovej

Telefonát pánovi Úžasnému

Je síce lákavé oblúkom sa vrátiť k téme Kuciakovho posledného článku. No zatiaľ Vadalov hovor s Ficom nepreceňujme.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop