Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: V hlavnej úlohe šampiňóny – cesnakovo-parmezánové i s hermelínom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Šampiňóny plnené cesnakovo parmezánovou plnkou

Potrebujeme: väčšie šampiňóny vhodné na plnenie, olej, 3 PL nasekaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, smotanový syr, asi štvrť šálky strúhanky, polovicu šálky nastrúhaného parmezánu, 2 PL petržlenovej vňate,

Postup: Huby zbavíme stoniek a nakrájame ich na malé kúsky.

V panvici zohrejeme olej sa dáme na neho restovať nasekané šampiňónové nožičky s cesnakom.

Osolíme ich, okoreníme a za neustáleho miešania ich opekáme asi osem minút.

Potom panvicu zložíme z plameňa a pridáme do nej smotanový syr, strúhanku, polovicu parmezánu, petržlenovú vňať a ak treba, tak ešte mierne dosolíme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zmes by mala byť hustá, lebo ňou budeme plniť šampiňóny.

Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a štedro posypeme parmezánom.

Pečieme asi 20 minút vo vyhriatej rúre a pred podávaním ešte posypeme vňaťou.

Šampiňónový chlebík

Potrebujeme: cca 500 g hnedých šampiňónov, maslo, petržlenovú vňať, tymian, rozmarín, soľ, korenie, olivový olej, 200 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 3 vajíčka, parmezán

Postup: Huby nakrájame na kúsky a opečieme ich na masle. Mali by chytiť zlatistú farbu.

Pridáme k nim nasekané bylinky, premiešame a necháme chladiť.

Zatiaľ si predhrejeme rúru na 180 stupňov a pripravíme cesto.

Múku zmiešame s práškom do pečiva, osolíme ju aj okoreníme, pridáme vajíčka, mlieko, asi 50 g roztopeného masla, nastrúhaný parmezán a vychladnuté opečené huby.

SkryťVypnúť reklamu

Vzniknuté cesto vylejeme do vymastenej formy, môže byť napríklad na biskupský chlebík a pečieme asi 45 minút.

Po upečení necháme vychladiť a potom podávame.

Zapečený hermelín so šampiňónmi

Potrebujeme: šampiňóny, cibuľu, hermelín, alebo podobný camembertový syr, feferónku, soľ, mleté čierne korenie, olej a môžeme pridať aj prosciutto

Postup: Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme k nej očistené a na plátky nakrájané huby.

Pridáme nakrájanú feferónku, soľ a korenie, všetko podusíme domäkka a necháme vychladnúť.

Z hermelínu zrežeme vrchnú časť, vnútro vydlabeme a syr, ktorý vyberieme zmiešame s udusenými hubami a petržlenovou vňaťou.

Touto zmesou naplníme syr a vo vyhriatej rúre ich krátko, ale sprudka opečieme.

Ak máme chuť na niečo mäsové, na každý syr môžeme položiť kúsok šunky.

SkryťVypnúť reklamu

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 13 125
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 581
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 090
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 223
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 525
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 259
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 233
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 990
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 805
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 062
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 695
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 694
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 732
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 538
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 159
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 990
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 805
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 062
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 695
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 694
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 732
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 538
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 159
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu