Korzár logo Korzár
Štvrtok, 13. december, 2018 | Meniny má Lucia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: kapustové placky so špenátom, kapusta s pohánkou, strešenina

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Niekto už má vykvasenú, niekomu práve kysne, takže práve nastal ideálny čas obohatiť svoj jedálniček zaujímavými receptmi zo zdravej kyslej kapusty.

Pohánka s kyslou kapustou

Potrebujeme: 5-6 zemiakov, cca pol kila kyslej kapusty, 1 hrnček pohánky, olej, soľ, rascu, červenú papriku, malú cibuľu

Postup: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť do mierne osolenej vody.

V druhom hrnci si na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme k nej kyslú kapustu a keď sa nám za malú chvíľu osmaží, posypeme ju paprikou, rascou a zalejeme ju trochou vody. Ak nemáme príliš slanú kapustu, môžeme ju aj mierne osoliť.

Takto pripravenú kapustu podusíme, aby ne bola celkom mäkká a odstavíme.

Pohánku orestujeme na troche oleja v ďalšom hrnci, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme ju.

Uvarené zemiaky a podusenú kapustu zmiešame v hrnci, pridáme k nim pohánku, ochutíme korením a soľou a zdravé jesenné slovenské jedlo je hotové.

Placky z kyslej kapusty a špenátu

Potrebujeme: kyslú kapustu, vodu, mletú rascu, vajce, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, baby špenát, olej

Postup: Kapustu chvíľu povaríme v hrnci s vodou, môžeme ju ochutiť rascou a mierne posoliť.

Keď zmäkne odstavíme ju, necháme vychladnúť a pokrájame ju nadrobno.

Pokrájanú kapustu vysypeme do misky, pridáme vajce, pretlačené asi dva strúčiky cesnaku, korenie, umytý a osušený špenát, trochu osolíme a okoreníme a môžeme prisypať aj hrsť strúhanky.

Zo zmesi tvarujeme malé placky, ktoré opečieme na troche oleja, no chutiť budú aj vtedy, ak ich dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre.

Hodí sa k nim jogurtový dip.

Tradičná strešenina

Potrebujeme: zemiaky, kyslú kapustu, maslo, soľ, slaninu, cibuľu, olej.

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na kocky.

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a popražíme na nej kyslú kapustu.

Hotovú kapustu pridáme do misky k zemiakom, osolíme, polejeme roztopeným maslom a celú misku poriadne, po východniarsky povedané, „strešeme“, teda potrasieme miskou tak, aby sa ingrediencie premiešali.

Nakoniec posypeme popraženou slaninou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Čo majú študovať naše deti, aby si v budúcnosti našli prácu?
  2. Platbami kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  3. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  4. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  5. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád
  6. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre
  7. Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii
  8. Objavte novinku s duálnym účinkom proti starnutiu pleti
  9. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia
  10. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne
  1. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  2. Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea
  3. Slovensko spieva koledy
  4. Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave
  5. Stavbárska olympiáda 2018/19 vás očakáva
  6. Diplomacia v praxi – unikát, ktorý funguje dodnes
  7. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  8. Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?
  9. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  10. Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 50 722
  2. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia 15 574
  3. Takto vyzerá miesto, odkiaľ k nám putuje slovenské hovädzie 10 061
  4. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 8 732
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 8 041
  6. Na školách potrebujeme kontroverznejšie témy. Byť ticho nepomáha 7 785
  7. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne 5 778
  8. Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur 5 749
  9. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 5 560
  10. Prehrieva sa vám mobil? Môžete prísť o peniaze 5 392

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Obvineným v kauze Shark predĺžili väzbu o päť mesiacov

Najvyšší súd radikálne zmenil verdikt Špecializovaného trestného.

Levočan pestuje vianočné stromčeky na plantáži. Nápad si doniesol z Ameriky

Tatranskí lesníci sú v pozore, aby nedochádzalo k nelegálnym výrubom.

Ôsmy div Babiš

Ide žalovať nie Ústav pamäti národa, ale rovno Slovensko.

Žiaci na Ukrajine majú problém s učebnicami, dostali Košické povesti

Rotary club Košice rozdal v Užhorode 150 kníh, deti sa z nich budú učiť.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Vlani hrozil pádom vlády, teraz Ficovi rozmrazenie platov neprekáža

Bugár kritizoval Smer a SNS, že neprišli s vlastnými riešením.

Dobré ráno

Dobré ráno: Falošný hlas podobný Ficovi by znalci odhalili

Je Robert Fico naozaj na nahrávke?

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Platy politikov sú príležitosť odhaliť aj najzbabelejších demagógov

Nekonečné zmrazovanie je neúnosné.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop