Korzár logo Korzár
Štvrtok, 13. december, 2018 | Meniny má Lucia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Karfiolový krém s ricottou, morčacia roláda s bryndzou, krémeš

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Karfiolový krém s riccottou

Potrebujeme: 1 karfiol, syr ricotta, dva menšie zemiaky, 1 šalotka, zeleninový vývar, parmezán, bobkový list, olivový olej

Postup: Na rozohriatom olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú šalotku.

Pridáme k nej umyté ružičky karfiolu a zemiaky nakrájané na kocky.

Premiešame, trochu osmažíme, pridáme bobkový list a zalejeme vývarom.

Privedieme k varu a varíme asi 20 minút.

Potom vyberieme bobkový list, pridáme parmezán, 2 PL oleja, ricottu a polievku rozmixujeme.

Dochutíme a podávame posypané tymianom a podávame s opečeným chlebom.

Morčacia roláda s bryndzou

Potrebujeme: morčacie prsia vcelku, sušenú šunku, cibuľu, bryndzu, čierne mleté korenie, soľ, olivový olej, maslo, suché biele víno, baby špenát, 2 strúčiky cesnaku, tymian

Postup: Umyté a očistené morčacie prsia nakrájame na hrubšie plátky. Prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme.

Na panvici rozpustíme maslo a na krátku chvíľku na ňom orestujeme špenát s pretlačeným cesnakom.

Necháme ho vychladnúť a zmiešame s bryndzou.

Dobre premiešame a naložíme na rozklepané morčacie.

Zvinieme roládu a obalíme ju plátkami sušenej šunky.

Mäso orestujeme na rozpálenej panvici na olivovom oleji z oboch strán a preložíme ho na plech.

Do výpeku pridáme maslo, nalejeme víno a chvíľu povaríme.

Potom šťavu vylejeme k mäsu a pri teplote 220 °C upečieme v rúre 5 – 7 minút.

Rýchly domáci krémeš

Potrebujeme: 1 l mlieka, 2 vajcia, 2 PL hrubej múky, 2 vanilkové cukre, 3 vanilkové pudingy, 5-6 PL kr. cukru, 1 šľahačkovú smotanu, 1 stužovač do smotany, lístkové cesto

Postup: Llístkové cesto rozdelíme na dve časti, popicháme ich vidličkou a upečieme.

Pripravíme si krém – väčšiu časť mlieka dáme do hrnca, pridáme k nemu cukor a vanilku a dáme variť.

Do zvyšku mlieka dáme puding, 2 žĺtka, múku, rozmiešame a vlejeme do vriaceho mlieka.

Uvaríme hustú kašu.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do horúceho vanilkového krému.

Vylejeme ho na upečený plát lístkového cesta.

Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a natrieme na vychladnutý vanilkový krém.

Priložíme druhý plát cesta a necháme zatuhnúť.

Vrch môžeme poliať čokoládou, alebo posypeme práškovým cukrom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Platbami kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  2. Čo majú študovať naše deti, aby si v budúcnosti našli prácu?
  3. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  4. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre
  6. Objavte novinku s duálnym účinkom proti starnutiu pleti
  7. Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii
  8. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád
  9. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia
  10. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne
  1. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  2. Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea
  3. Slovensko spieva koledy
  4. Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave
  5. Stavbárska olympiáda 2018/19 vás očakáva
  6. Diplomacia v praxi – unikát, ktorý funguje dodnes
  7. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  8. Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?
  9. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  10. Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 50 722
  2. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia 15 574
  3. Takto vyzerá miesto, odkiaľ k nám putuje slovenské hovädzie 10 061
  4. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 8 732
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 8 041
  6. Na školách potrebujeme kontroverznejšie témy. Byť ticho nepomáha 7 785
  7. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne 5 778
  8. Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur 5 749
  9. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 5 560
  10. Prehrieva sa vám mobil? Môžete prísť o peniaze 5 392

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Obvineným v kauze Shark predĺžili väzbu o päť mesiacov

Najvyšší súd radikálne zmenil verdikt Špecializovaného trestného.

Levočan pestuje vianočné stromčeky na plantáži. Nápad si doniesol z Ameriky

Tatranskí lesníci sú v pozore, aby nedochádzalo k nelegálnym výrubom.

Ôsmy div Babiš

Ide žalovať nie Ústav pamäti národa, ale rovno Slovensko.

Žiaci na Ukrajine majú problém s učebnicami, dostali Košické povesti

Rotary club Košice rozdal v Užhorode 150 kníh, deti sa z nich budú učiť.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Vlani mu o tisícku vyššie platy prekážali, Fico po roku otočil

Bugár kritizoval Smer a SNS, že neprišli s vlastnými riešením.

Dobré ráno

Dobré ráno: Falošný hlas podobný Ficovi by znalci odhalili

Je Robert Fico naozaj na nahrávke?

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Platy politikov sú príležitosť odhaliť aj najzbabelejších demagógov

Nekonečné zmrazovanie je neúnosné.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop