Korzár logo Korzár
Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Láka vás čokoládové pokušenie? Tu sú tri nenáročné dezerty

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Čokoládová pena

Potrebujeme: 100 g čokolády (najlepšie kvalitnej, horkej), 200 ml vychladenej 33-percentnej smotany, 2 lyžičky kakaa, 40 ml vody, 20 g trstinového cukru, vanilkový extrakt, 1 PL likéru Grand Marnier

Postup: Z vody, cukru, extraktu a Grand Marnier pripravíme cukrový rozvar, to znamená, že všetko spolu povaríme asi 2 minúty.

Medzitým si nalámeme čokoládu do misky a pripravíme vodný kúpeľ.

Hneď, ako máme rozvar hotový, zalejeme ním čokoládu, misku dáme nad hrniec s vodou a v tomto vodnom kúpeli čokoládu rozpustíme dohladka.

Skryť Vypnúť reklamu

Dáme ju vychladiť a zatiaľ si zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku.

Čokoláda nemusí byť vychladená celkom, stačí mierne a môžeme do nej pridať kakao a jemne zamiešať aj šľahačku.

Čokoládovú penu rozdelíme do pohárov a necháme poriadne, aj dve hodiny, vychladiť.

Cheesecake bez pečenia

Potrebujeme 1 balenie BeBe sušienok, 300 g čokolády, 100 g masla, 500 g nízkotučného tvarohu, 1 smotanu na šľahanie

Postup: Sušienky namrvíme a pridáme k nim roztopené maslo. Dobre premiešame a zmes dáme do formy, vystlanej alobalom.

Maslovo-sušienkový základ dobre zatlačíme.

Vyšľaháme si smotanu a jemne do nej zamiešame tvaroh, potom k plnke prilejeme roztopenú a mierne ochladnutú čokoládu.

Premiešame a vylejeme na korpus.

Povrch pekne uhladíme a ak sa nám ešte čokolády máli, môžeme vrch poliať čokoládovou polevou, alebo stačí keď na vrch poukladáme obľúbené čokoládové sušienky.

Skryť Vypnúť reklamu

Koláč dáme hneď dobre vychladiť a až potom podávame.

Rýchly koláčik s kávou

Potrebujeme: 5 vajec, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček granka, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva, 1/2 hrnčeka kávy, „pikantný“ lekvár, čokoládu na varenie, šľahačkovú smotanu

Potrebujeme: Vyšľaháme vajíčka a postupne pridáme všetky ingrediencie okrem kávy, lekváru a čokolády na varenie a šľahačky.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme upiecť pri teplote 180 stupňov.

Keď koláč vyberieme z rúry, polejeme ho uvarenou kávou a potom natrieme lekvárom.

Roztopíme si čokoládu, pridáme k nej smotanu a povaríme.

Polevu dáme na koláč a necháme vychladiť.

Nečakajte však, že čokoláda stuhne úplne. Práve naopak, vďaka smotane zostane krémová.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  4. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  5. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  6. Pomáhajte čítaním
  7. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  8. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  9. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  10. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  1. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  2. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  3. Pomáhajte čítaním
  4. Duálnu prax v dm nahradilo počas pandémie online vzdelávanie
  5. Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia
  6. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  7. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  8. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  9. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  10. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 28 581
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 22 372
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 16 268
  4. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 12 893
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 895
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 863
  7. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 11 771
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 005
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 802
  10. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 9 886
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Čokoláda

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Recepty z Korzára, Jedlo

Neprehliadnite tiež

Finančník s pyramídovou hrou sa chcel dostať z väzby, rozmyslel si to

Dávid Gedeon bude na slobode najskôr v januári 2021.

Dávid Gedeon. Z väzby sa dostane najskôr na budúci rok v januári.

Časť hradieb v Kežmarku je v zlom stave. Ľudia sa boja úrazu

Vlastníci múr zabezpečili, pamiatkari zásahy nepovolili.

Mestský múr na Baštovej ulici v Kežmarku.

Do piatich rokov by mohol byť humenský park pri kaštieli ukážkový

Po parku sme sa prešli s mestskou odborníčkou na verejnú zeleň.

Františka Mudra v parku pri dube, ktorý vyschol a do novembra ho zrežú.
Rozhovor

Študuje astrofyziku. Pri zatmení Slnka v Čile sa jeho predstavy zrútili

Na Slovensko sa musia vrátiť šikovní ľudia a nakopnúť to tu.

Marko Mesarč sa zúčastnil expedície v Čile, kde pozoroval úplné zatmenie Slnka.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Vláda si tlieska. Testy však mnohých neodhalili, varujú experti

Falošne zdravých považuje za problém aj minister Krajčí.

Premiér Igor Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Koronavírus: V štyroch nemocniciach Žilinského kraja sú covidové oddelenia plné (minúta po minúte)

Celkový počet nakazených na Slovensku dosiahol číslo 45 155. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 165 obetí.

Ilustračná fotografia.
Podcast Dobré Ráno.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Čo vám zabudli povedať o testovaní

Zatlieskali sme si a teraz k faktom.

Peter Tkačenko

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop