Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Láka vás čokoládové pokušenie? Tu sú tri nenáročné dezerty

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Čokoládová pena

Potrebujeme: 100 g čokolády (najlepšie kvalitnej, horkej), 200 ml vychladenej 33-percentnej smotany, 2 lyžičky kakaa, 40 ml vody, 20 g trstinového cukru, vanilkový extrakt, 1 PL likéru Grand Marnier

Postup: Z vody, cukru, extraktu a Grand Marnier pripravíme cukrový rozvar, to znamená, že všetko spolu povaríme asi 2 minúty.

Medzitým si nalámeme čokoládu do misky a pripravíme vodný kúpeľ.

Hneď, ako máme rozvar hotový, zalejeme ním čokoládu, misku dáme nad hrniec s vodou a v tomto vodnom kúpeli čokoládu rozpustíme dohladka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dáme ju vychladiť a zatiaľ si zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku.

Čokoláda nemusí byť vychladená celkom, stačí mierne a môžeme do nej pridať kakao a jemne zamiešať aj šľahačku.

Čokoládovú penu rozdelíme do pohárov a necháme poriadne, aj dve hodiny, vychladiť.

Cheesecake bez pečenia

Potrebujeme 1 balenie BeBe sušienok, 300 g čokolády, 100 g masla, 500 g nízkotučného tvarohu, 1 smotanu na šľahanie

Postup: Sušienky namrvíme a pridáme k nim roztopené maslo. Dobre premiešame a zmes dáme do formy, vystlanej alobalom.

Maslovo-sušienkový základ dobre zatlačíme.

Vyšľaháme si smotanu a jemne do nej zamiešame tvaroh, potom k plnke prilejeme roztopenú a mierne ochladnutú čokoládu.

Premiešame a vylejeme na korpus.

Povrch pekne uhladíme a ak sa nám ešte čokolády máli, môžeme vrch poliať čokoládovou polevou, alebo stačí keď na vrch poukladáme obľúbené čokoládové sušienky.

SkryťVypnúť reklamu

Koláč dáme hneď dobre vychladiť a až potom podávame.

Rýchly koláčik s kávou

Potrebujeme: 5 vajec, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček granka, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva, 1/2 hrnčeka kávy, „pikantný“ lekvár, čokoládu na varenie, šľahačkovú smotanu

Potrebujeme: Vyšľaháme vajíčka a postupne pridáme všetky ingrediencie okrem kávy, lekváru a čokolády na varenie a šľahačky.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme upiecť pri teplote 180 stupňov.

Keď koláč vyberieme z rúry, polejeme ho uvarenou kávou a potom natrieme lekvárom.

Roztopíme si čokoládu, pridáme k nej smotanu a povaríme.

Polevu dáme na koláč a necháme vychladiť.

Nečakajte však, že čokoláda stuhne úplne. Práve naopak, vďaka smotane zostane krémová.

Recepty

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji.


redakcia SME ženy

Tá, čo čaká pri ceste a nevädne.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Ich drony lietali na koncerte Rammsteinu
  2. Toto bude cestovateľský hit roka 2026
  3. Ľuboš Fellner otvorene
  4. BUBO zverejnilo všetky termíny - exotika za polovicu
  5. eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van: Zvýhodnený vstup len do 15.9.
  6. Dvanásť tipov, kam cestovať cez jesenné prázdniny
  7. Ako prežije váš biznis? Rozhodnú tieto 3 kroky
  8. Hodnotenie profesionála: Maldivské rezorty do hodiny od letiska
  1. Ich drony lietali na koncerte Rammsteinu
  2. Toto bude cestovateľský hit roka 2026
  3. Ľuboš Fellner otvorene
  4. HEINEKEN Slovensko: 30 rokov vášne pre pivo
  5. Dvanásť tipov, kam cestovať cez jesenné prázdniny
  6. BUBO zverejnilo všetky termíny - exotika za polovicu
  7. Ich slnkom je mesiac, kvitnú v noci
  8. Slováci dodali tablety do Volkswagenu i do policajných áut
  1. BUBO zverejnilo všetky termíny - exotika za polovicu 21 250
  2. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia 7 293
  3. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať 6 381
  4. Ľuboš Fellner otvorene 5 543
  5. Prvý mobil ako skúška dôvery medzi rodičom a dieťaťom 4 888
  6. Dvanásť tipov, kam cestovať cez jesenné prázdniny 4 867
  7. Toto bude cestovateľský hit roka 2026 4 505
  8. Tichá epidémia bolesti chrbta: Dostupná pomoc pre tisíce ľudí 3 578
  1. Dávid Polák: Izrael, Západný breh a medzinárodné právo. Časť 3.
  2. Štefan Šturdzík: Pán prezident čo takto trocha sebareflexie, nielen kritizovať iných.
  3. Adriana Boysová: Čiary medzi nami
  4. Tomáš Mikloško: Umenie neúprimnosti: Ako rozpoznať faloš a pretvárku (a čo s tým)
  5. Martina Bittnerová: Láska, ktorá nemala šancu: Božena Němcová a Václav Bolemír Nebeský
  6. Ernest Klotton: Konsolidácia môže spomaliť rast a oslabiť našu ekonomiku
  7. Vladimír Bojničan: Kresťanstvo a liberálna demokracia – prirodzené partnerstvo alebo večný konflikt?
  8. Vladimír Krátky: Blaha : Rusko je krásne, Rusko je múdre, Rusko je vyspelé !
  1. Pavol Návrat: Žiadosť občanov Slovenskej republiky o zlúčenie s Českou republikou 66 748
  2. Radko Mačuha: Nepríjemná správa pre Fica a Uhríka. 31 433
  3. Monika Albertiová: Facka Ficovi. Slovensko sa prebúdza! 11 721
  4. Rado Surovka: Matovičove bomby sú späť 11 399
  5. Monika Albertiová: SLOVENSKOOO! A je to tu! Nenávisť a tuposť 9 135
  6. Tomáš Csicsó: Ako školy vyberajú výpalné od študentov 6 758
  7. Otilia Horrocks: Akcia "Hromžia celé Košice" v plnom prúde 6 359
  8. Monika Albertiová: Ďakujeme, Smer. Vianoce zrušené, odvody zvýšené, a vy voliči žerte seno. Tak vám treba! 6 331
  1. Roman Kebísek: Teoretik moci Machiavelli: Je rozdiel medzi tým, aký by mal život byť a aký naozaj je
  2. Radko Mačuha: Nepríjemná správa pre Fica a Uhríka.
  3. Marian Nanias: Havárie a nehody jadrových zariadení v kozme.
  4. Marcel Rebro: Zvyšujeme odvody, aby ste mali viac. Orwell by žasol
  5. Radko Mačuha: Na bielych životoch záleží.
  6. Marcel Rebro: Drony ako oči a zbraň pechoty: Reportáž z bojových pozícií AZOV
  7. Roman Kebísek: Clementisová: Po poprave manžela jeho popol vysypali do stoky
  8. Věra Tepličková: Má to ťažké Kamenický...
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu