Korzár logo Korzár
Nedeľa, 29. november, 2020 | Meniny má VratkoKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom rýchlu večeru: slané palacinky, švajčiarske rösti, ostrá ryba

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Palacinky plnené kuracím mäsom a hubami

Potrebujeme: 400 ml mlieka, rozpustené maslo, tymian, 3 vajcia, soľ, cca 150 g hladkej múky, cibuľu, šampiňóny, citrónovú šťavu, kuracie mäso, olej, soľ, čierne korenie, kyslú smotanu, pomaranč

Postup: Z mlieka, vajec, hladkej múky, soli a rozpusteného masla a tymianu vymiešame hladké cesto. Necháme ho asi pol hodiny dopočívať.

Zatiaľ si očistíme šampiňóny, ktoré hneď pokvapkáme citrónovou šťavou a pripravíme si aj mäso, ktoré nakrájame na pásiky.

Na oleji najskôr sprudka osmažíme mäso. Osolíme ho, premiešame a vyberieme z panvice na teplé miesto.

Skryť Vypnúť reklamu

Do výpeku z mäsa pridáme trochu oleja, osmažíme na ňom cibuľu a potom k nej pridáme huby. Osolíme ich a okoreníme.

K hubám vrátime mäso a vlejeme kyslú smotanu zmiešanú s pomarančovou šťavou. Podľa potreby pridáme soľ alebo korenie a spolu podusíme.

Upečieme palacinky, naplníme hubovo-mäsovou zmesou a podávame.

Švajčiarske rösti

Zemiakové placky nemáme v obľube len my, Slováci, ale v trochu inej podobe je to aj tradičné švajčiarske jedlo. Volá sa rösti a pripravuje sa v mnohých prevedeniach, napríklad aj so syrom, či šampiňónmi.

Potrebujeme: zemiaky, soľ, cibuľa, cesnak, muškátový oriešok, olej

Postup: Očistené zemiaky nastrúhame, no tak najemno, ako pri slovenských zemiakových plackách. Použijeme strúhadlo ako na jablká.

Zo zemiakov vytlačíme šťavu, dáme ich do misky, pridáme nastrúhanú cibuľu a pretlačený cesnak.

Skryť Vypnúť reklamu

Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a dobre premiešame.

Zemiakovú zmes po častiach dávame na panvicu a pečieme placky. Použiť môžeme aj lievancovú panvicu, potom budú mať rösti pravidelné tvary.

Pečieme ich aspoň 10 minút z každej strany, aby sa dobre prepiekli.

Podávať ich môžeme s jogurtovým dipom, alebo acidkom, či ako prílohu k akémukoľvek mäsu.

Pikantné rybacie filety

Výhoda tohto receptu je v tom, že keď si všetko nachystáte jeden večer, na druhý deň budete mať večeru za pár minút.

Potrebujeme: filety z tresky, alebo zubáča, či inej obľúbenej ryby, maslo, citrón. Na marinádu: červené víno, olivový olej, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, čerstvý nastrúhaný zázvor, cesnak, cibuľu, tabasco, soľ

Postup: Najskôr si pripravíme marinádu. Cibuľu a zázvor nastrúhame najemno, cesnak pretlačíme a zmiešame s ostatnými ingredienciami.

Skryť Vypnúť reklamu

Tabasco pridávame opatrne, aby sme z pikantnej ryby neurobili ohnivú.

Filety umyjeme, ak je to potrebné dočistíme, dáme ich do misky a zalejeme marinádou.

Necháme 12, alebo aj 24 hodín odpočívať v chladničke, počas tej doby ryby aspoň raz otočíme.

Na druhý deň dáme ryby do zapekacej misky, poukladáme na ne kúsky masla, dáme do rúry a pečieme 20 minút. Počas pečenia ryby ešte popolievame marinádou a jedlo je hotové.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  2. Bývanie v meste predlžuje život
  3. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Aká je chémia vôní
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Hubert – keď život chutí už 195 rokov
  1. Darček? Špičková autonavigácie Mio Spirit 8670 Full EÚ Lifetime!
  2. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  3. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  4. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  5. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  8. Aká je chémia vôní
  9. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  10. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 31 924
  2. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 16 305
  3. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 326
  4. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 11 939
  5. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 9 504
  6. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 9 072
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 500
  8. Aká je chémia vôní 8 439
  9. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 8 335
  10. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 306
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Športový víkend na východe - servis výsledkov a faktov

Ako sa skončili zápasy a podujatia v rôznych športoch. Priebehy online.

Košický U. S. Steel sa v treťom štvrťroku dostal do zisku

Medziročne si za kvartál oceliarne výrazne polepšili.

U. S. Steel Košice.
Aj tento vstup na Braniskovej ulici čaká oprava.
Podľa gynekológa Petra Hladkého je debata o interrupciách nešťastne načasovaná.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Mads Mikkelsen pre SME: Som slávny, som úspešný, ale toto som chcel?

Slávny dánsky herec priznáva, že mu niekedy pomôže pohár vína.

Dánsky herec Mads Mikkelsen.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Sám si už Fico nepomôže

Špekulatívne štiepenie Smeru je obyčajná konšpirácia.

Peter Tkačenko

Prieskum: Z konfliktu SaS a OĽaNO ťaží Sulík, rastie aj Pellegriniho Hlas

Kollárova Sme rodina padala už pred kauzou nemocnica.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Český semafor začal úradovať. Dívajme sa

PES a jeho diery.

Peter Schutz

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop