Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom rýchlu večeru: slané palacinky, švajčiarske rösti, ostrá ryba

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Palacinky plnené kuracím mäsom a hubami

Potrebujeme: 400 ml mlieka, rozpustené maslo, tymian, 3 vajcia, soľ, cca 150 g hladkej múky, cibuľu, šampiňóny, citrónovú šťavu, kuracie mäso, olej, soľ, čierne korenie, kyslú smotanu, pomaranč

Postup: Z mlieka, vajec, hladkej múky, soli a rozpusteného masla a tymianu vymiešame hladké cesto. Necháme ho asi pol hodiny dopočívať.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zatiaľ si očistíme šampiňóny, ktoré hneď pokvapkáme citrónovou šťavou a pripravíme si aj mäso, ktoré nakrájame na pásiky.

Na oleji najskôr sprudka osmažíme mäso. Osolíme ho, premiešame a vyberieme z panvice na teplé miesto.

SkryťVypnúť reklamu

Do výpeku z mäsa pridáme trochu oleja, osmažíme na ňom cibuľu a potom k nej pridáme huby. Osolíme ich a okoreníme.

K hubám vrátime mäso a vlejeme kyslú smotanu zmiešanú s pomarančovou šťavou. Podľa potreby pridáme soľ alebo korenie a spolu podusíme.

Upečieme palacinky, naplníme hubovo-mäsovou zmesou a podávame.

Švajčiarske rösti

Zemiakové placky nemáme v obľube len my, Slováci, ale v trochu inej podobe je to aj tradičné švajčiarske jedlo. Volá sa rösti a pripravuje sa v mnohých prevedeniach, napríklad aj so syrom, či šampiňónmi.

Potrebujeme: zemiaky, soľ, cibuľa, cesnak, muškátový oriešok, olej

Postup: Očistené zemiaky nastrúhame, no tak najemno, ako pri slovenských zemiakových plackách. Použijeme strúhadlo ako na jablká.

Zo zemiakov vytlačíme šťavu, dáme ich do misky, pridáme nastrúhanú cibuľu a pretlačený cesnak.

SkryťVypnúť reklamu

Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a dobre premiešame.

Zemiakovú zmes po častiach dávame na panvicu a pečieme placky. Použiť môžeme aj lievancovú panvicu, potom budú mať rösti pravidelné tvary.

Pečieme ich aspoň 10 minút z každej strany, aby sa dobre prepiekli.

Podávať ich môžeme s jogurtovým dipom, alebo acidkom, či ako prílohu k akémukoľvek mäsu.

Pikantné rybacie filety

Výhoda tohto receptu je v tom, že keď si všetko nachystáte jeden večer, na druhý deň budete mať večeru za pár minút.

Potrebujeme: filety z tresky, alebo zubáča, či inej obľúbenej ryby, maslo, citrón. Na marinádu: červené víno, olivový olej, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, čerstvý nastrúhaný zázvor, cesnak, cibuľu, tabasco, soľ

Postup: Najskôr si pripravíme marinádu. Cibuľu a zázvor nastrúhame najemno, cesnak pretlačíme a zmiešame s ostatnými ingredienciami.

SkryťVypnúť reklamu

Tabasco pridávame opatrne, aby sme z pikantnej ryby neurobili ohnivú.

Filety umyjeme, ak je to potrebné dočistíme, dáme ich do misky a zalejeme marinádou.

Necháme 12, alebo aj 24 hodín odpočívať v chladničke, počas tej doby ryby aspoň raz otočíme.

Na druhý deň dáme ryby do zapekacej misky, poukladáme na ne kúsky masla, dáme do rúry a pečieme 20 minút. Počas pečenia ryby ešte popolievame marinádou a jedlo je hotové.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 063
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 524
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 084
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 189
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 484
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 306
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 259
  1. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  2. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  3. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  4. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  5. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  6. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  7. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  8. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 957
  2. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 961
  3. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 640
  4. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 654
  5. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 968
  6. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 6 921
  7. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 689
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 503
  1. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  2. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  3. Tupou Ceruzou: Krížovka
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  5. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  6. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  7. Tupou Ceruzou: Za čiarou
  8. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  2. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  3. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  4. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  5. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  6. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  7. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  8. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 957
  2. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 961
  3. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 640
  4. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 654
  5. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 968
  6. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 6 921
  7. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 689
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 503
  1. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  2. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  3. Tupou Ceruzou: Krížovka
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  5. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  6. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  7. Tupou Ceruzou: Za čiarou
  8. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu