Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kapustový šalát s chrenom, parmezánové hranolčeky, cviklové carpaccio

Chutné dobroty do vašej kuchyne.

Parmezánové hranolčeky

Potrebujeme: zemiaky, olej, parmezán, 2 lyžice soli, mleté čili, sušenú bazalku, čierne korenie, mletý rímsky kmín.

Postup: Zemiaky ošúpeme a nakrájame na dlhé hranolčeky. Dáme ich do misy, zalejeme vodou a takto namočené ich necháme asi pol hodiny.

Potom zemiaky vyberieme, osušíme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Pokvapkáme ich olejom a posypeme koreniacou zmesou, ktorú si pripravíme zmiešaním soli, čili, bazalky, čierneho korenia a kmínu.

Okorenené hranolčeky dobre rukou premiešame, aby sa olej a korenie dostalo všade. Rovnomerne ich rozložíme a dáme piecť.

SkryťVypnúť reklamu

Priebežne ich pootáčame a pečieme dovtedy, kým nie sú zlatisté a chrumkavé
Keď sú hotové, vyberieme ich z rúry, ešte na nich môžeme potrúsiť koreniacu zmes a potom ich štedro posypeme parmezánom.

Najlepšie chutia ešte horúce.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pohlreichovo cviklové carpaccio

Potrebujeme: 2-3 červené repy asi vo veľkosti tenisovej loptičky, olivový olej, kvetový med (nie) lesný, kr. cukor, vínny ocot, pomarančový džús, tymian, soľ, čierne korenie, sójovú omáčku, kúsok čerstvého zázvoru, kozí syr, píniové semienka.

Postup: Očistenú repu nakrájame nožom alebo strúhadlom na čo najtenšie plátky.
Ocot prevaríme so soľou a cukrom, pridáme 1-2 lyžice medu, korenie, olej, asi 3 PL džúsu, tymian, lyžicu sójovej omáčky a dobre vymiešame.

Čerstvý zázvor nastrúhame, vyžmýkame z neho šťavu a nalejeme ju do marinády.

SkryťVypnúť reklamu

Marinádu nalejeme do igelitového vrecúška a vložíme tam aj plátky cvikly. Mali by tam zostať aspoň 12 hodín, ale pokojne tam môžu zostať aj dva dni.

Marinované plátky cvikly rozložíme na tanier, nadrobíme na ne syr a posypeme nasucho opraženými píniovými semienkami.

Kapustovo-chrenový šalát

Potrebujeme: bielu kapustu, cibuľu, kryštálový cukor, soľ, slnečnicový olej, vínny alebo jablčný ocot, nastrúhaný chren.

Postup: Kapustu nakrájame na tenké rezance, cibuľu na malé kúsky a dáme ich do misky.

Pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem chrenu a potom musíme kapustu chvíľu stláčať a hniesť, to nahradzuje šliapanie v sude. Robíme to dovtedy, kým kapusta pustí šťavu.

Potom pridáme asi pol fľaše nastrúhaného chrenu, dosolíme a dokoreníme a šalát necháme odležať aspoň pol hodiny.

SkryťVypnúť reklamu

Kapustovo-chrenový šalát môžeme hneď konzumovať, alebo ho natlačíme do čistých zaváraninových fliaš a zatvoríme. Takto nám v chladničke vydrží aj mesiac.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 13 240
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 580
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 089
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 223
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 520
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 264
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 234
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 980
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 397
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 039
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 680
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 682
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 724
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 604
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 214
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 980
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 397
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 039
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 680
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 682
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 724
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 604
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 214
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu