Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: cviklová nátierka, pečené zemiaky s lososom, šalát Coleslaw

Inšpirácie na chutné dobroty do vašej kuchyne.

Cviklová nátierka

Potrebujeme: červenú repu, vlašské orechy, asi tri strúčiky cesnaku, biely jogurt, majonézu, soľ, korenie.

Postup: Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame najemno, vlašské orechy nasekáme na malé kúsky.

Dáme ich do misy a pridáme pretlačený cesnak, biely jogurt a asi dve lyžice majonézy.

Osolíme, okoreníme a môžeme podávať.

Zapečené zemiaky s údeným lososom

Potrebujeme: veľké zemiaky, čerstvý syr, kyslú smotanu, soľ, korenie, olej, údeného lososa, čerstvý kôpor.

Postup: Zemiaky umyjeme aj so šupkou, popicháme ich vidličkou a dáme ich na 5 minút do mikrovlnky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pripravíme si kusy alobalu podľa toho, koľko máme zemiakov. Každý zemiak dáme na alobal, osolíme ho a okoreníme a zabalíme do alobalu.

Upečieme pri 190 stupňoch.

Zatiaľ zmiešame syr, kyslú smotanu, soľ, korenie a kôpor.

Keď sú zemiaky upečené, vyberieme ich, trochu ich zvrchu po šírke narežeme a jemne zatlačíme päsťou.

Naložíme ich na tanier a na každý zemiak dáme syrovú zmes a kus údeného lososa.

Pred podávaním môžeme ešte posypať pažítkou.

Coleslaw

Toto je asi najslávnejší kapustový šalát známy aj vo svete.

Potrebujeme: 1 bielu kapustu, 2 mrkvy, 1 šalotku, 5 PL majonézy, trochu bieleho jogurtu, cukor, vínny ocot, malú lyžičku horčice, soľ, korenie.

Postup: Kapustu zbavíme vonkajších listov a hlúbov, prekrojíme a nastrúhame na rezance.

Mrkvu tiež očistíme a nastrúhame. Šalotku pridávame len vtedy, ak ideme Coleslaw hneď konzumovať. Ak bude šalát pred podávaním ešte nejaký čas stáť, šalotku ani inú cibuľu radšej nepoužívame, spôsobila by nepríjemnú pachuť.
Z majonézy, jogurtu, vínneho octu, horčice, soli a korenia vymiešame dressing a vmiešame ho do pripravenej zeleniny. Pred podávaním ho ešte dáme na chvíľu do chladničky.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 94 896
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 951
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 632
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 461
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 813
  6. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 308
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 262
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 702
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu