Korzár logo Korzár
Streda, 27. január, 2021 | Meniny má BohušKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Tipy pre zaneprázdnených - tri chutné jedlá len z jedného hrnca

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Chilli con carne s baklažánom

Potrebujeme: mleté hovädzie mäso, lúpané paradajky, baklažán, červenú papriku, konzervovanú kukuricu, cibuľu, vývar, olej, čili, soľ, čierne mleté korenie

Postup: V hrnci, alebo vo veľkej panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme mleté mäso a sprudka ho opečieme.

Počas miešania ho pekne od seba oddeľujeme. Osolíme a okoreníme.

Potom pridáme na kocky nakrájaný baklažán a opečieme ho s mäsom.

Nasleduje na malé kocky nakrájaná paprika, kukurica a lúpané paradajky.

Skryť Vypnúť reklamu

Všetko zalejeme vývarom a podľa potreby ochutíme.

Čili pridávame podľa toho, aké pikantné jedlo máme radi.

Varíme a keď baklažán zmäkne a omáčka sa zredukuje, jedlo je hotové.

Kuracie soté s čerstvou zeleninou

Potrebujeme: kuracie prsia, cibuľu, olej, 1 pór, 1 mladú cuketu, čerstvé paradajky, sterilizovanú kukuricu, kurkumu, škoricu muškátový oriešok, soľ, čierne korenie, kyslú pochúťkovú smotanu, vývar

Postup: Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľu, potom k nej pridáme mäso a orestujeme ho zo všetkých strán.

Keď sa mäso zatiahne, posypeme ho kurkumou, nastrúhame trochu muškátového orieška a pridáme aj škoricu. Osolíme a okoreníme.

Potom k mäsu vhodíme na kolieska nakrájaný pór, cuketu nakrájanú na malé kocky, alebo nastrúhanú a paradajky, ktoré sme predtým zbavili šupky a nakrájali.

Skryť Vypnúť reklamu

Ak jedlo ešte nepustilo dosť šťavy, podlejeme ho vývarom.

Podusíme a tesne pred záverom pridáme kukuricu a asi dve lyžice kyslej smotany.

Ak je to potrebné, ešte dosolíme a dokoreníme.

Pestré špagety

Potrebujeme: špagety, malý úzky baklažán, brokolicu, cherry paradajky, farebnú hrubostennú papriku, červenú cibuľu, cesnak, baby špenát alebo rukolu, soľ, biele víno, olej, korenie, parmezán, bazalka

Postup: Všetku zeleninu nakrájame na malé kocky, paradajky na polovice, cesnak na plátky a cibuľu na polovičné kolieska a dáme do hrnca.

Prihodíme tam lístky bazalky, prilejeme biele víno, vložíme špagety osolíme, okoreníme a zalejeme necelým litrom vody.

Ak špagety na začiatku celkom nevojdú hrnca nevadí, v priebehu varenia ich tam dáte.

Hrniec prikryjeme a dáme variť. Keď všetko začne vrieť, prikrývku zložíme a varíme necelých desať minút, kým špagety nebudú al dente.

Skryť Vypnúť reklamu

Občas premiešame, aby sa cestoviny neprilepili ku dnu.

Po uvarení budeme mať chutné cestoviny presiaknuté chuťou zeleniny.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  2. Hygge ako životný štýl
  3. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  4. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  5. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  6. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  7. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  8. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  9. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  10. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  1. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  2. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  3. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  4. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  5. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  6. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  7. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  8. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  9. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  10. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 497
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 19 274
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 264
  4. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 9 390
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 286
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 959
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 595
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 364
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 201
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 070
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Vodič sa v stredu postavil pred sudcu humenského okresného súdu.

Za volant si nesadne štyri roky.

1 h
Priebežné výsledky plošného testovania.

K horším sa ešte môže prehupnúť Prešov a Spišská Nová Ves.

5 h
Vodič ukázal policajtom SMS-ku.

Ľudia často tvrdia, že idú k lekárovi.

2 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Darine Antalovej (72) z bratislavskej Petržalky vďaka liečbe liekom Keytruda takmer úplne vymizla rakovina krčku maternice. VšZP jej ho však nechce preplácať, lebo nie je hradený z verejného zdravotného poistenia. Trojtýždňová liečba ním stojí 4170 eur.

Dôchodkyňa a jej deti už za liek zaplatili desaťtisíce eur.

22 h
Fľaštička s vakcínou proti koronavírusu, ktorú vyvinuli vedci z Oxfordskej univerzity v spolupráci s farmaceutickou spoločnosťou AstraZeneca.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 241-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 4 361 obetí. Na Slovensku sa skončilo celoplošné testovanie, platia nové opatrenia.

10 h
Šimák zomrel v utorok (26. 1.) vo veku 72 rokov po dlhej a ťažkej chorobe.

Šimák zomrel vo veku 72 rokov.

24. máj

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop