Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Tipy pre zaneprázdnených - tri chutné jedlá len z jedného hrnca

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Chilli con carne s baklažánom

Potrebujeme: mleté hovädzie mäso, lúpané paradajky, baklažán, červenú papriku, konzervovanú kukuricu, cibuľu, vývar, olej, čili, soľ, čierne mleté korenie

Postup: V hrnci, alebo vo veľkej panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme mleté mäso a sprudka ho opečieme.

Počas miešania ho pekne od seba oddeľujeme. Osolíme a okoreníme.

Potom pridáme na kocky nakrájaný baklažán a opečieme ho s mäsom.

Nasleduje na malé kocky nakrájaná paprika, kukurica a lúpané paradajky.

SkryťVypnúť reklamu

Všetko zalejeme vývarom a podľa potreby ochutíme.

Čili pridávame podľa toho, aké pikantné jedlo máme radi.

Varíme a keď baklažán zmäkne a omáčka sa zredukuje, jedlo je hotové.

Kuracie soté s čerstvou zeleninou

Potrebujeme: kuracie prsia, cibuľu, olej, 1 pór, 1 mladú cuketu, čerstvé paradajky, sterilizovanú kukuricu, kurkumu, škoricu muškátový oriešok, soľ, čierne korenie, kyslú pochúťkovú smotanu, vývar

Postup: Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľu, potom k nej pridáme mäso a orestujeme ho zo všetkých strán.

Keď sa mäso zatiahne, posypeme ho kurkumou, nastrúhame trochu muškátového orieška a pridáme aj škoricu. Osolíme a okoreníme.

Potom k mäsu vhodíme na kolieska nakrájaný pór, cuketu nakrájanú na malé kocky, alebo nastrúhanú a paradajky, ktoré sme predtým zbavili šupky a nakrájali.

SkryťVypnúť reklamu

Ak jedlo ešte nepustilo dosť šťavy, podlejeme ho vývarom.

Podusíme a tesne pred záverom pridáme kukuricu a asi dve lyžice kyslej smotany.

Ak je to potrebné, ešte dosolíme a dokoreníme.

Pestré špagety

Potrebujeme: špagety, malý úzky baklažán, brokolicu, cherry paradajky, farebnú hrubostennú papriku, červenú cibuľu, cesnak, baby špenát alebo rukolu, soľ, biele víno, olej, korenie, parmezán, bazalka

Postup: Všetku zeleninu nakrájame na malé kocky, paradajky na polovice, cesnak na plátky a cibuľu na polovičné kolieska a dáme do hrnca.

Prihodíme tam lístky bazalky, prilejeme biele víno, vložíme špagety osolíme, okoreníme a zalejeme necelým litrom vody.

Ak špagety na začiatku celkom nevojdú hrnca nevadí, v priebehu varenia ich tam dáte.

Hrniec prikryjeme a dáme variť. Keď všetko začne vrieť, prikrývku zložíme a varíme necelých desať minút, kým špagety nebudú al dente.

SkryťVypnúť reklamu

Občas premiešame, aby sa cestoviny neprilepili ku dnu.

Po uvarení budeme mať chutné cestoviny presiaknuté chuťou zeleniny.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 13 569
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 570
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 087
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 203
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 512
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 271
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 238
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 978
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 165
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 030
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 675
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 677
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 718
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 678
  8. Marcel Rebro: Hanbím sa za to, že som Slovák! 4 998
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 978
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 165
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 030
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 675
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 677
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 718
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 678
  8. Marcel Rebro: Hanbím sa za to, že som Slovák! 4 998
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu