Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom zemiakové menu: Česká bramboračka, chorvátsky šalát, pizza

Chutné dobroty do vašej kuchyne.

Česká bramboračka

Potrebujeme: 4 zemiaky, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, 2 cibule, 2 Pl masla, 1 PL hladkej múky, 2 hrste sušených húb, soľ, majoránka, 3 strúčiky cesnaku, muškátový orech, mletú rascu, maslo.

Postup: Zemiaky a koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky.

Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, zaprášime ju hladkou múkou a pridáme trochu mletej rasce.

Urobíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme asi litrom vody. Pridáme nakrájanú zeleninu a huby, osolíme, okoreníme a varíme, kým zelenina nezmäkne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na záver dochutíme majoránkou, pretlačeným cesnakom a nastrúhame trochu muškátového orieška. Ešte necháme chvíľu prevariť a podávame.

Zemiaková pizza

Potrebujeme: polotučný tvaroh, syr s modrou plesňou, olivový olej, cesto na pizzu alebo pitta chlieb, prípadne môže byť aj lístkové cesto, zemiaky, kôpor, parmezán.

Postup: Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky, tvaroh v miske vymiešame so syrom a olejom.

Cesto pripravíme na plech, potrieme ho tvarohovo-syrovou zmesou a naukladáme naň plátky zemiakov.

Pokvapkáme olejom a dáme piecť.

Nakoniec posypeme nasekaným kôprom a nastrúhaným parmezánom.

Chorvátsky šalát

Potrebujeme: zemiaky, cesnak, petržlenovú vňať, cibuľu, soľ, biele víno, maslo, muškátový oriešok, vaječné žĺtky

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a keď vychladnú, očistíme ich a nakrájame na kolieska.

SkryťVypnúť reklamu

Očistíme jednu väčšiu cibuľu a tiež ju môžeme nakrájať na kolieska, alebo na polovičné kolieska.

Na masle najskôr osmažíme cibuľu a petržlenovú vňať, potom pridáme uvarené a nakrájané zemiaky.

Osolíme ich a nastrúhame trochu muškátového orieška.

Pridáme pretlačený cesnak a chvíľu spolu podusíme.

Prilejeme asi deci vína, krátko prevaríme a nakoniec vmiešame 2 vaječné žĺtky.

A šalát, ktorý môžeme jesť nielen ako prílohu, ale aj ako hlavné jedlo máme hotový.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 219
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 233
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 050
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 076
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 773
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 182
  7. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 604
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 543
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu