Korzár logo Korzár
Sobota, 16. január, 2021 | Meniny má KristínaKrížovkyKrížovky

Pečieme s Korzárom: Sypaný jablčník, jesenné mafiny a čokoládový cheesecake

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Čokoládový cheesecake

Potrebujeme: Na korpus: 140 g maslových sušienok, 30 g kr. cukru, trochu kakaa, 70 g masla. Na syrovú náplň: 600 syra Lučina alebo mascarpone, 150 g cukru, 3 vajíčka, 80 ml šľahačkovej smotany, vanilku, 80 g čokolády na varenie, ktorú roztopíme s 10 g masla a trochou cukru a čokoládovú polevu na záverečné poliatie koláča

Postup: Sušienky podrvíme valčekom a nasypeme do misky. Pridáme k nim cukor, kakao a roztopené maslo a poriadne premiešame.

Dno okrúhlej tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a poriadne tam natlačíme sušienkovú zmes. Nezabúdame vytiahnuť aj menšie okraje.

Skryť Vypnúť reklamu

Korpus upečieme a zatiaľ si pripravíme syrovú zmes.

Mascarpone alebo Lučinu prešľaháme, potom do nej vmiešame cukor, vajce, šľahačku, vanilku, roztopenú čokoládovú polevu. Po každej ingrediencii plnku dobre premiešame.

Plnku nalejeme na rozpečený korpus, uhladíme a dáme na 15 minút do rúry vyhriatej na 175 °C. Potom teplotu zmiernime na 140 °C a ešte pečieme asi 40 minút.

Upečený koláč necháme vychladnúť a na záver ho potrieme čokoládovou polevou.

Jablkovo mrkvové mafiny

Potrebujeme: 2 šálky hladkej múky, ½ šálky oleja, 1 šálku kr. cukru, ½ šálky nasekaných alebo mletých orechov, ½ šálky hrozienok, štipku soli, prášok do pečiva, 3 vajíčka, 2 šálky postrúhaných jabĺk, 2 šálky postrúhanej mrkvy, 1 vanilka

Postup: Zvlášť zmiešame všetky suché ingrediencie a zvlášť tekuté. K tým tekutým pridáme aj postrúhané jablká a mrkvu.

Skryť Vypnúť reklamu

Tekutú zmes vlejeme do suchej za stáleho miešania. Výsledkom by malo byť primerane husté cesto, ktoré rozdelíme do mafinových formičiek a upečieme.

Sypaný jablkový koláč

Potrebujeme: 5-6 veľkých jabĺk, asi polovicu šálky pomletých ovsených vločiek, 1 vanilku, 1 škoricový cukor, 50 g masla, asi 3-4 PL vody

Postup: Formu vymastíme a vysypeme do nej asi tretinu pomletých ovsených vločiek.

Jablká umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Polovicu z celkového množstva dáme na vrstvu vločiek.

Posypeme ich cukrom, vanilkou a škoricovým cukrom.

Potom nasleduje druhá vrstva vločiek a na ňu idú zvyšné jablká, opäť ich nezabudneme pocukrovať a posypať škoricou.

Poslednú vrstvu tvoria vločky, na ne naukladáme tenké plátky masla, pokvapkáme vodou a upečieme.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť
  2. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  5. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  6. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  8. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  10. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 20 497
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 564
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 8 972
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 819
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 717
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 771
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 542
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 426
  9. Riaditeľ VÚB: Udržateľnosť chceme vsadiť do DNA nášho podnikania 6 303
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 5 985
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop