Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Dubákovo - nivové ragú, vegetariánsky špíz, cuketová omeleta

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Dubákové ragú s Nivou

Potrebujeme: Dubáky (množstvo podľa počtu hladošov), cibuľu, cesnak, maslo, olej, kyslú pochúťkovú smotanu, syr s modrou plesňou (môže byť Niva, ale aj Gorgonzola, a pod.), soľ, mleté čierne korenie

Postup: Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju na masle s kvapkou oleja. Olej do masla pridávame preto, aby sa nám rýchlo neprepálilo.

Voňavé, ideálne čerstvo nazbierané dubáky umyjeme, nakrájame a pridáme k orestovanej cibuli.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Osmažíme ich, pridáme pretlačený, alebo na malé kúsky nakrájaný cesnak, osolíme, okoreníme a všetko podlejeme, vody ale nepotrebujeme veľa, lebo nejakú pustia aj huby.

SkryťVypnúť reklamu

Keď sa voda odparí, mali by byť huby hotové, môže to trvať 15-20 minút.

Potom k dubákom nastrúhame, alebo namrvíme syr a zalejeme rozmiešanou kyslou smotanou.

Keďže ide o ragú, jeho konzistencia by mala byť hustejšia, nie riedka. Podávať môžeme s kuracím steakom, či s bravčovou panenkou, alebo len tak, ako hlavné jedlo s ľubovoľnou prílohou.

Cuketová omeleta

Potrebujeme: 500 g cukety, soľ, olivový olej, majorán, 2 vajíčka, mleté čierne korenie, maslo

Postup: Odkrojíme konce cukety a nastrúhame ju na strúhadle na hrubšie pásiky.

Odrežeme si aj zopár koliesok a odložíme si ich na záver.

Posolíme a necháme polhodinu odstáť. Potom cuketu vyžmýkame a opražíme na oleji do zlatista.

Pridáme majorán, premiešame a odložíme z ohňa.

V miske vidličkou rozšľaháme vajíčka, pridáme k nim vychladnutú cuketu, osolíme a okoreníme.

SkryťVypnúť reklamu

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cuketovú zmes a utlačíme ju na panvici a na vrch poukladáme kolieska cukety.

Opečieme a keď vajíčko vytvorí chrumkavú kôrku po okrajoch, zoslabíme oheň a

dopečieme, kým vajíčko nestuhne.

Pripravíme si druhú panvicu a omeletu na ňu preklopíme, aby sa opiekla aj z druhej strany a podávame.

Špíz pre vegetariána

Potrebujeme: niekoľko paprík, maslo, paradajky, korenie, ananás, 10 až 15 dag ementálu, jablká
Postup: Umytú papriku a paradajku po zbavení semienok nakrájame na väčšie kúsky.

Úhľadne narežeme aj očistený ananás. Podobne nakrájame aj jablko zbavené šupky a jadierok.

Potom môžeme napichovať na grilovaciu ihlu striedavo kúsok papriky, kúsok jablka, paradajky, ementálu. Takto opakujeme, dokiaľ máme na ihle ešte nejaké miesto.
Potom suroviny trochu okoreníme a dáme ich na gril, alebo panvicu.

SkryťVypnúť reklamu

Počas grilovania špízy natierame rozpusteným maslom. O necelých 10 minút máme jedlo na stole.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 12 519
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 601
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 094
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 224
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 602
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 547
  7. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 2 275
  8. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 241
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  4. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  5. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  6. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  7. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  8. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 000
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 10 513
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 084
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 717
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 703
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 741
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 482
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 124
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  4. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  5. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  6. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  7. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  8. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 000
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 10 513
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 084
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 717
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 703
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 741
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 482
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 124
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu