Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Urobte si kačacie hody a vyskúšajte tieto tri špeciality

Kačka chutí aj s čokoládou, hruškami a slivkami.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čokoládové kačacie prsia

Potrebujeme: kačacie prsia, 2 PL brusnicového džemu, biele korenie, soľ, 100 g horkej čokolády, 30 g brusníc, mandľové lupienky.

Postup: Na panvici opražíme kačacie prsia kožou dole dočervena. Mäso dochutíme soľou, obrátime a opečieme druhú stranu. Potom prsia vložíme do vyhriatej rúry na 55° C a pečieme 1-2 hodiny (všetko záleží od veľkosti a hrúbky mäsa). Jablko zbavíme jadrovníka, nakrájame na tenké plátky a opražíme z oboch strán. Čokoládu rozlámeme na kúsky, rozpustíme nad vodným kúpeľom, pridáme brusnicový džem, brusnice a dochutíme korením. Na spodok taniera naukladáme opečené jabĺčka, navrch dáme opečené kačacie prsia nakrájané na kúsky, všetko polejeme pripravenou čokoládovou omáčkou a posypeme mandľovými lupienkami.

SkryťVypnúť reklamu

Kačacie prsia s gaštanmi a hruškami

Potrebujeme: 4 kačacie prsia s kožou bez kosti, maslo, 3 hrušky, 300 g predvarených olúpaných gaštanov, kurací vývar, 2 PL sójovej omáčky, 100 ml vína, 2 PL hnedého cukru,
2 PL medu, celú škoricu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Kačacie prsia osolíme, okoreníme, kožu narežme šikmým rezom a upečieme na rozohriatej panvici s maslom.

Začíname piecť kožou nadol, asi po piatich minútach ich otočíme na druhú stranu.

Opečené prsia preložíme do zapekacej misy, vložíme do rúry. Pečieme asi 15 – 20 minút.

Medzitým na panvici do výpeku pridáme hnedý cukor a necháme ho chvíľu karamelizovať.

Zalejeme vývarom, pridáme víno, celú škoricu, med a sójovú omáčku. Pomaly zahrievame spolu s gaštanmi a na kocky pokrájanými hruškami. Varíme prikryté asi 8 – 10 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Hotové prsia vyberieme na tanier a necháme ich päť minút postáť. Servírujeme rozkrájané prsia preliate omáčkou.

Studená kačica so slivkovou omáčkou

Potrebujeme: 1 kačku, soľ, čierne korenie, 50 g masla, vývar alebo vodu. Na omáčku: 1 slivkový kompót, 2 PL vermútu, soľ, zázvor, mleté klinčeky, škoricu, červenú papriku, nastrúhanú citrónovú kôru, maizenu

Postup: Pripravenú kačicu nasolíme, potrieme čiernym korením a necháme postáť.

Do pekáča dáme tuk, trochu ho rozpustíme, dáme do neho kačicu a pečieme ju pri teplote 200 stupňov C.

Občas ju podlievame vývarom alebo vodou, krátko pred dopečením ju potrieme maslom a to hlavne časť, kde sú prsia.

Ešte chvíľu ju pečieme, potom dáme vychladiť a rozdelíme na porcie.
Pripravíme si omáčku – dve tretiny sliviek vykôstkujeme, dáme ich povariť a potom prepasírujeme cez sitko. Pridáme vermút a korenie, ak máme omáčku príliš riedku, môžeme ju zahustiť maizenou. Zvyšné slivky prekrojíme na polovice a vložíme do hotovej omáčky.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 482
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 248
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 5 961
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 872
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 479
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 174
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 951
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 109
  1. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  2. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (23. - 29.5.1925)
  3. Vladimír Bojničan: Čo mi chýbalo v článku od Michala Havrana: „Spoločnosť rozvrátená politikou“
  4. Branislav Hláčik: Superpozícia 4
  5. Marek Namešpetra: Mokrý svet
  6. Viktor Pamula: Markíza a Vlny
  7. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  8. Marián Kozák: Protikorupčný festival Pucung 2025 v Košiciach
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 29 077
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 047
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 10 114
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 063
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 628
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 235
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 875
  8. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 6 333
  1. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  2. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  3. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  4. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  5. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  6. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  7. Tupou Ceruzou: Pandemická
  8. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  2. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (23. - 29.5.1925)
  3. Vladimír Bojničan: Čo mi chýbalo v článku od Michala Havrana: „Spoločnosť rozvrátená politikou“
  4. Branislav Hláčik: Superpozícia 4
  5. Marek Namešpetra: Mokrý svet
  6. Viktor Pamula: Markíza a Vlny
  7. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  8. Marián Kozák: Protikorupčný festival Pucung 2025 v Košiciach
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 29 077
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 047
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 10 114
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 063
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 628
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 235
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 875
  8. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 6 333
  1. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  2. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  3. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  4. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  5. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  6. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  7. Tupou Ceruzou: Pandemická
  8. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu