Korzár logo Korzár
Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Urobte si kačacie hody a vyskúšajte tieto tri špeciality

Kačka chutí aj s čokoládou, hruškami a slivkami.

Čokoládové kačacie prsia

Potrebujeme: kačacie prsia, 2 PL brusnicového džemu, biele korenie, soľ, 100 g horkej čokolády, 30 g brusníc, mandľové lupienky.

Postup: Na panvici opražíme kačacie prsia kožou dole dočervena. Mäso dochutíme soľou, obrátime a opečieme druhú stranu. Potom prsia vložíme do vyhriatej rúry na 55° C a pečieme 1-2 hodiny (všetko záleží od veľkosti a hrúbky mäsa). Jablko zbavíme jadrovníka, nakrájame na tenké plátky a opražíme z oboch strán. Čokoládu rozlámeme na kúsky, rozpustíme nad vodným kúpeľom, pridáme brusnicový džem, brusnice a dochutíme korením. Na spodok taniera naukladáme opečené jabĺčka, navrch dáme opečené kačacie prsia nakrájané na kúsky, všetko polejeme pripravenou čokoládovou omáčkou a posypeme mandľovými lupienkami.

Skryť Vypnúť reklamu

Kačacie prsia s gaštanmi a hruškami

Potrebujeme: 4 kačacie prsia s kožou bez kosti, maslo, 3 hrušky, 300 g predvarených olúpaných gaštanov, kurací vývar, 2 PL sójovej omáčky, 100 ml vína, 2 PL hnedého cukru,
2 PL medu, celú škoricu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Kačacie prsia osolíme, okoreníme, kožu narežme šikmým rezom a upečieme na rozohriatej panvici s maslom.

Začíname piecť kožou nadol, asi po piatich minútach ich otočíme na druhú stranu.

Opečené prsia preložíme do zapekacej misy, vložíme do rúry. Pečieme asi 15 – 20 minút.

Medzitým na panvici do výpeku pridáme hnedý cukor a necháme ho chvíľu karamelizovať.

Zalejeme vývarom, pridáme víno, celú škoricu, med a sójovú omáčku. Pomaly zahrievame spolu s gaštanmi a na kocky pokrájanými hruškami. Varíme prikryté asi 8 – 10 minút.

Skryť Vypnúť reklamu

Hotové prsia vyberieme na tanier a necháme ich päť minút postáť. Servírujeme rozkrájané prsia preliate omáčkou.

Studená kačica so slivkovou omáčkou

Potrebujeme: 1 kačku, soľ, čierne korenie, 50 g masla, vývar alebo vodu. Na omáčku: 1 slivkový kompót, 2 PL vermútu, soľ, zázvor, mleté klinčeky, škoricu, červenú papriku, nastrúhanú citrónovú kôru, maizenu

Postup: Pripravenú kačicu nasolíme, potrieme čiernym korením a necháme postáť.

Do pekáča dáme tuk, trochu ho rozpustíme, dáme do neho kačicu a pečieme ju pri teplote 200 stupňov C.

Občas ju podlievame vývarom alebo vodou, krátko pred dopečením ju potrieme maslom a to hlavne časť, kde sú prsia.

Ešte chvíľu ju pečieme, potom dáme vychladiť a rozdelíme na porcie.
Pripravíme si omáčku – dve tretiny sliviek vykôstkujeme, dáme ich povariť a potom prepasírujeme cez sitko. Pridáme vermút a korenie, ak máme omáčku príliš riedku, môžeme ju zahustiť maizenou. Zvyšné slivky prekrojíme na polovice a vložíme do hotovej omáčky.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vitajte v postapokalyptickom svete
  2. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  3. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  4. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  6. Päť chýb pri zateplení strechy
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  2. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  3. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  4. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  5. Úprava osobného motorového vozidla
  6. Important information for Brazilians living in Slovakia
  7. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  8. Vitajte v postapokalyptickom svete
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 21 226
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 200
  3. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 15 002
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 665
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 860
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 916
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 603
  8. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 510
  9. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 292
  10. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 9 282
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Z vyše 1 700 pozitívnych testov je 512 z východu

Počet ventilovaných pacientov stúpol.

Ilustračné foto.

Pribudlo ďalších 17 úmrtí, z toho 11 v prešovskej nemocnici

Jedna pacientka skonala aj v Košiciach, ďalšia v Bardejove.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Jána Adama Reimana Prešov - oddelenie infektológie.
Pri vstupe do budovy košických súdov musí každý prejsť dôkladnou kontrolou.
Poslanec Rudolf Dupkala počas online rokovania PSK.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: Laboratóriá odhalili 1728 nových prípadov, krízový štáb rokuje o lockdowne (minúta po minúte)

Celkový počet nakazených na Slovensku dosiahol číslo 35 330. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 115 obetí.

Odberové miesto na testovanie pacientov na ochorenie COVID-19 pred Infekčným pavilónom na Kramároch.
NAKA zadržala Dušana Kováčika.
Momentka z Giro d'Italia 2020.
Beata Javorcik
Cynická obluda

Zázrak v parlamente

Záborská, pevne sa spoliehajúca na hlasy fašistov, už videla svoje obmedzenie interrupcií ako hotovú vec.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop