Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom špeciality: Losos s avokádom, divina na víne, tekvicové truffles

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Niektoré jedlá vyzerajú na prvý pohľad náročne a sme presvedčení, že ich zvládnu len naslovovzatí šéfkuchári. Ale s trochou praxe môžete aj vy doma pripraviť delikatesy, ktoré budú vyzerať a chutiť ako keby ich pripravoval majster kuchár.

Predjedlo: Údený losos s avokádom

Potrebujeme: 1 zrelé avokádo, balenie údeného lososa, limetku, kôpor, soľ, korenie, bagetu, bylinkové maslo

Postup: Keďže najlepšie chutí doma vyrobené bylinkové maslo, ľahko si ho môžeme pripraviť.

Klasické maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a potom ho vymiešame v miske. Pridáme k nemu nasekanú pažítku, trocha kôpru a soľ.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme stuhnúť do chladničky.

Avokádo rozpolíme, zbavíme kôstky aj šupky, dáme do misky a dobre roztlačíme. Pridáme k nemu lososa nakrájaného na kúsky a všetko ochutíme korením, soľou, šťavou z limetky a nasekaným kôprom a odložíme do chladničky.

Bagetu nakrájame na kolieska, opečieme nasucho.

Servírujeme tak, že maslo nakrájame na tenké plátky, dáme ho na opečenú bagetu a na to ide avokádovo-lososová zmes.

Na záver môžeme posypať trochou pažítky.

Divina s hruškou na víne

Potrebujeme: divinu, cibuľu, hrušku, hrozienka, škoricu, cukor, klinčeky, muškátový oriešok, citrónovú šťavu, červené víno

Postup: Mäso nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme a opečieme na troche oleja.

Na chvíľu ho vyberieme a odložíme na teplé miesto.

SkryťVypnúť reklamu

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Nastrúhame k nej očistenú hrušku a pridáme hrozienka.

Chvíľu restujeme, potom zmes poprášime škoricou a cukrom. Najskôr ju podlejeme vínom, potom vodou a povaríme.
Omáčku precedíme, vložíme do nej mäso a ešte spolu chvíľu povaríme, aby sa mäso prehrialo.
Podľa potreby dochutíme citrónovou šťavou alebo cukrom.

Tekvicové truffles

Potrebujeme: asi 100 g mascapone, alebo lučinu, 2 PL cukru, 100 g tekvicového pyré, 200 g sušienok, 100 g čokolády, mletú škoricu, maslo

Postup: Vymiešame syr s cukrom, použiť môžeme aj mixér a popri tom dáme do hrnca roztopiť maslo a k nemu čokoládu. Tú si môžeme vybrať podľa chuti, či už mliečnu, horkú, alebo bielu.

K vymiešanému syru s cukrom pridáme tekvicové pyré, rozdrvené sušienky, škoricu a roztopenú čokoládu.

SkryťVypnúť reklamu

Poriadne rozmixujeme, aby sa všetky ingrediencie spojili.

Zmes dáme do chladničky aspoň na 12, ale pokojne aj na 24 hodín.

Potom z nej tvarujeme guličky, ktoré môžeme ešte obaliť v kakaovom prášku, alebo ich pokvapkáme čokoládou.

Ak ešte nemáte skúsenosti s tekvicovým pyré, tu je návod na jeho domácu prípravu:

Maslovú tekvicu rozrežeme na polovice a dáme upiecť do rúry. Či je dostatočne mäkká zistíme tak, že do nej pichneme nožíkom.

Necháme chvíľu postáť, aby do nej naspäť vsiakla šťava, ktorá sa uvoľnila pri pečení, potom obe polovice vydlabeme až nám zostane tenká šupa

Dužinu môžeme rozmixovať alebo len popučiť a použiť na rôzne tekvicové koláče. Zvyšok môžeme pokojne zamraziť.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 573
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 509
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 167
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 473
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 314
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 267
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu