Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Natrite to všetkým a skúste tieto chutné a zdravé nátierky

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Či už na raňajky, školákom na desiatu, alebo na rýchlu večeru, zopár nápadov na chutné nátierky vždy príde vhod. Možno vás vytrhnú zo zažitého kuchynského kolobehu.

Pikantná hrášková

Potrebujeme: mrazený hrášok (v sezóne je, samozrejme, lepší čerstvý), cibuľu, 2 lyžičky kurkumy, čerstvú bazalku, čili, mleté čierne korenie, olej, soľ

Postup: Do panvice dáme trochu oleja a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.

Keď už cibuľa pripravená, ako sa hovorí, do sklovita, pridáme kurkumu, nadrobno nasekanú bazalku, prípadne ju môžeme nahradiť sušenou a pridáme aj trochu čili, ale opatrne, aby sa z pikantnej nestala extrémne pálivá nátierka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V druhej panvici na troche oleja osmažíme hrášok, odstavíme ho a zmiešame s cibuľou.

Všetko dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú zmes. Ak by sa ťažšie mixovalo, pridať môžeme pár kvapiek smotany, alebo vody.

Osolíme, okoreníme a podávame.

Šunkovo – jabĺčková

Potrebujeme: dusenú šunku, jablko, cibuľu, trochu oleja, 1 PL majonézy, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Plátky šunky si nakrájame na menšie kúsky a opečieme ju na panvici, na troche oleja. Potom ju vyberieme a do výpeku vhodíme nakrájané jablko. Ak má peknú šupku, nie je potrebné ho šúpať, stačí zbaviť jadierok.

Jabĺčko dusíme len pár minút, nie viac ako päť, potom ho vyberieme z panvice a necháme vychladnúť.

Do tretice príde do tej istej panvice nadrobno nakrájaná cibuľa. Opečieme ju na výpeku.

SkryťVypnúť reklamu

Všetky ingrediencie môžeme dať do mixéra a vymixovať nahladko. No ak nám neprekážajú malé kúsky v nátierke, nemusíme.

Stačí už len pridať trochu majonézy, soli a korenia a hotovo.

Vegetariánska s tofu a bylinkami

Potrebujeme: 1 tofu natural, strúčik cesnaku, citrónovú šťavu, červenú cibuľu, olej, mrkvu, tvaroh a čerstvé, prípadne sušené bylinky – bazalku, tymian, estragón, oregano, soľ a čierne mleté korenie

Postup: Tofu chvíľu povaríme v studenej vode, cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme ju na troške rastlinného oleja.

Do mixéra dáme tofu, cesnak a tvaroh a mixujeme. Ak je zmes príliš hustá, môžeme dať trochu vody z varenia tofu.

Potom do nátierky pridáme najemno nasekané bylinky, opraženú cibuľu a čerstvú nastrúhanú mrkvu. Už nemixujeme, len všetko dobre premiešame.

SkryťVypnúť reklamu

Osolíme, okoreníme a pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.

Recepty

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji.


redakcia SME ženy

Tá, čo čaká pri ceste a nevädne.


Eva Ivanišová a 1 ďalší
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára, Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Na Slovensku sú lídrom. Málo sa u nás stavia
  2. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia
  3. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať
  4. Prvý mobil: míľnik dôvery medzi rodičom a dieťaťom
  5. Ako prežije váš biznis? Rozhodnú tieto 3 kroky
  6. Hodnotenie profesionála: Maldivské rezorty do hodiny od letiska
  7. Na potulkách chuťami: od zemiakov po syry, všetko je doma
  8. Rozvrh hodín s kalendárom prázdnin v denníkoch SME a Korzár
  1. Po mape s EUROVIA SK: Objavujeme Spiš a Gemer
  2. Ako prežije váš biznis? Rozhodnú tieto 3 kroky
  3. Nie je to len ihrisko: V K Parku deti opäť nájdu radosť z pohybu
  4. Hodnotenie profesionála: Maldivské rezorty do hodiny od letiska
  5. Jesenné tvorenie pre krajší domov aj nápaditý šatník
  6. Na Slovensku sú lídrom. Málo sa u nás stavia
  7. AL-AUTO dokazuje, že špičkový autoservis môže byť women-friendly
  8. Naši starí rodičia si peniaze zakopávali do zeme
  1. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia 6 454
  2. Tichá epidémia bolesti chrbta: Dostupná pomoc pre tisíce ľudí 6 133
  3. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať 6 101
  4. Z čašníkov majiteľmi top hotelov: Stavili na lokálnosť a luxus 5 635
  5. Na začiatku ledva naškrabali 700 eur, dnes majú miliónové tržby 4 853
  6. Prvý mobil ako skúška dôvery medzi rodičom a dieťaťom 4 456
  7. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 3 746
  8. Srí Lanka, Thajsko, Japonsko. Kde vás Ázia prekvapí najviac? 2 995
  1. Štefan Šturdzík: Vtip roka - štát na sebe ušetrí 1,3 miliardy eur. Pre socialistov fikcia.
  2. Ján Valchár: Cui bono Kirk? Cui bono poľské drony?
  3. Marek Tocimák: Zrkadlo Stáda
  4. Jozef Černek: Muž s fotoaparátom v detskom parku
  5. Dávid Polák: Izrael, Západný breh a medzinárodné právo. Časť 2.
  6. Ivan R. V. Rumánek: Kréťania
  7. Ján Kušnír: Prečo D2 každé ráno kolabuje
  8. Ľuboš Vodička: Drevená vodárenská veža v Palárikove, slovenský unikát
  1. Pavol Návrat: Žiadosť občanov Slovenskej republiky o zlúčenie s Českou republikou 64 400
  2. Rado Surovka: Matovičove bomby sú späť 12 198
  3. Radoslav Záhumenský: Rozhľadňa, ktorú takmer nikto nepozná, a pritom z nej Malá Fatra ukazuje svoju pravú krásu! 9 379
  4. Monika Albertiová: SLOVENSKOOO! A je to tu! Nenávisť a tuposť 7 940
  5. Daniel Guľaš: Svetový šašo 6 357
  6. Tomáš Csicsó: Ako školy vyberajú výpalné od študentov 6 159
  7. Ján Valchár: Ešte jeden večerný blog 4 992
  8. Rudolfa Vallová: Hrmelo už dávno, no Booking.com sa neobával 4 340
  1. Marcel Rebro: Drony ako oči a zbraň pechoty: Reportáž z bojových pozícií AZOV
  2. Roman Kebísek: Clementisová: Po poprave manžela jeho popol vysypali do stoky
  3. Věra Tepličková: Má to ťažké Kamenický...
  4. Věra Tepličková: ... a voľ nebyť, ako byť otrokom
  5. Igor Pogány: Nano Banana: Nová AI od Google premení vaše fotky na realitu (a splní sny)
  6. Marian Nanias: Jadrové zariadenia, doteraz použité na Mesiaci.
  7. Post Bellum SK: Začiatok konca pre desaťtisíce slovenských Židov: 9. september 1941
  8. Radko Mačuha: Pre Ficových šimpanzizantov.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu