Korzár logo Korzár
Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Natrite to všetkým a skúste tieto chutné a zdravé nátierky

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Či už na raňajky, školákom na desiatu, alebo na rýchlu večeru, zopár nápadov na chutné nátierky vždy príde vhod. Možno vás vytrhnú zo zažitého kuchynského kolobehu.

Pikantná hrášková

Potrebujeme: mrazený hrášok (v sezóne je, samozrejme, lepší čerstvý), cibuľu, 2 lyžičky kurkumy, čerstvú bazalku, čili, mleté čierne korenie, olej, soľ

Postup: Do panvice dáme trochu oleja a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.

Keď už cibuľa pripravená, ako sa hovorí, do sklovita, pridáme kurkumu, nadrobno nasekanú bazalku, prípadne ju môžeme nahradiť sušenou a pridáme aj trochu čili, ale opatrne, aby sa z pikantnej nestala extrémne pálivá nátierka.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V druhej panvici na troche oleja osmažíme hrášok, odstavíme ho a zmiešame s cibuľou.

Všetko dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú zmes. Ak by sa ťažšie mixovalo, pridať môžeme pár kvapiek smotany, alebo vody.

Osolíme, okoreníme a podávame.

Šunkovo – jabĺčková

Potrebujeme: dusenú šunku, jablko, cibuľu, trochu oleja, 1 PL majonézy, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Plátky šunky si nakrájame na menšie kúsky a opečieme ju na panvici, na troche oleja. Potom ju vyberieme a do výpeku vhodíme nakrájané jablko. Ak má peknú šupku, nie je potrebné ho šúpať, stačí zbaviť jadierok.

Jabĺčko dusíme len pár minút, nie viac ako päť, potom ho vyberieme z panvice a necháme vychladnúť.

Do tretice príde do tej istej panvice nadrobno nakrájaná cibuľa. Opečieme ju na výpeku.

Skryť Vypnúť reklamu

Všetky ingrediencie môžeme dať do mixéra a vymixovať nahladko. No ak nám neprekážajú malé kúsky v nátierke, nemusíme.

Stačí už len pridať trochu majonézy, soli a korenia a hotovo.

Vegetariánska s tofu a bylinkami

Potrebujeme: 1 tofu natural, strúčik cesnaku, citrónovú šťavu, červenú cibuľu, olej, mrkvu, tvaroh a čerstvé, prípadne sušené bylinky – bazalku, tymian, estragón, oregano, soľ a čierne mleté korenie

Postup: Tofu chvíľu povaríme v studenej vode, cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme ju na troške rastlinného oleja.

Do mixéra dáme tofu, cesnak a tvaroh a mixujeme. Ak je zmes príliš hustá, môžeme dať trochu vody z varenia tofu.

Potom do nátierky pridáme najemno nasekané bylinky, opraženú cibuľu a čerstvú nastrúhanú mrkvu. Už nemixujeme, len všetko dobre premiešame.

Skryť Vypnúť reklamu

Osolíme, okoreníme a pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 19 909
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 19 026
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 18 645
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 17 993
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 020
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 704
  7. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 7 544
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 357
  9. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 255
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 124
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Druhú dávku by ste mali dostať do 42 dní.

12 h

Ako vyzerá vakcinácia na Slovensku.

7 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop