Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Tipy na sladké jesenné maškrty z gaštanov, orechov a hrozna

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Orechová bábovka

Potrebujeme: 300 g polohrubej múky, 80 g práškového cukru, 120 g medu, 150 g masla, 250 ml šľahačkovej smotany, 100 g najemno pomletých orechov, 1/2 ČL mletej škorice, 4 vajíčka, balíček prášku do pečiva, hrsť sušeného ovocia pokrájaného na drobné kocky, tuk a múku na vymastenie formy

Postup: Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami do peny. Za stáleho premiešavania elektrickým šľahačom pridáme med, pomleté orechy, nasekané kúsky sušeného ovocia a šľahačku.
Múku premiešame so škoricou a práškom do pečiva a vmiešame ju do cesta. Nakoniec zľahka primiešame varechou sneh z bielkov.
Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov najmenej hodinu a pol. Hotovú bábovku môžeme pred servírovaním dozdobiť práškovým cukrom.

SkryťVypnúť reklamu

Hroznové bonbóny

Potrebujeme: bobule farebného hrozna, 100 g trstinového cukru, pol deci pomarančovej šťavy, 3 lyžice citrónovej šťavy, strúhaný kokos.

Postup: Umyté a odstopkované bobule hrozna osušíme. Cukor so šťavami za stáleho miešania uvaríme na karamel. Keď začne chladnúť, namáčame v ňom bobule.

Potom ich môžeme obaliť v kokose, prípadne v nasekaných orieškoch a uložiť do papierových košíčkov.

Gaštanová dobrota

Potrebujeme: balenie gaštanového pyré, balík maslových keksov, 150 g práškového cukru, 125 g masla, 1 balíček lúpaných mandlí, 3 PL rumu, maslo a čokoládu na varenie na polevu

Postup: Gaštanové pyré necháme rozmraziť, piškóty popučíme alebo pomelieme.

Zmiešame pyré, piškóty a zmäknuté maslo.

Potom pridáme práškový cukor, ak nechceme príliš sladký dezert, pokojne ho môžeme dať menej.

SkryťVypnúť reklamu

Chuť gaštanovým guličkám dodá aj trochu rumu.

Hmotu premiesime a odložíme na chvíľu do chladničky. Vďaka tomu sa s ňou bude lepšie pracovať.

Potom tvarujeme malé guľky, do každej dáme mandľu a poukladáme ich na plech vystlaný papierom, alebo na špeciálnu mriežku a dobre ich pooblievame roztopenou čokoládovou polevou.

Po stuhnutí preložíme guľky do papierových košíčkov.

Smoothie s hruškami a škoricou

Nie je to síce čokoláda a neobsahuje ani umelý cukor, ale aj taký chutný ovocný nápoj môže uspokojiť chúťky na sladké.

Potrebujeme: 2 jablká, 2 hrušky, 1 pomaranč, cca pol lyžičky škorice, cca štvrť lyžičky muškátového orieška

Postup: Ovocie ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme do mixéra. Pridáme šťavu z čerstvého pomaranča, škoricu a muškátový oriešok a zdravý zázrak je hotový.

SkryťVypnúť reklamu

Vysoký obsah cukrov robí z hrušiek prirodzený zdroj energie. Vďaka vláknine podporujú trávenie a sú dobrou zbraňou proti nafúknutému bruchu. Sú bohaté na vitamín A, ktorý pôsobí ako antioxidant. Môžu znižovať účinky starnutia kože a bojujú aj proti vypadávaniu vlasov.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 13 874
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 564
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 087
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 203
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 508
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 278
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 244
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 978
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 165
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 030
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 675
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 677
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 718
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 678
  8. Marcel Rebro: Hanbím sa za to, že som Slovák! 4 998
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 978
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 165
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 030
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 675
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 677
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 718
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 678
  8. Marcel Rebro: Hanbím sa za to, že som Slovák! 4 998
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu