Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Soté s cuketou, cuketová omeleta a zelerovo-cuketové pyré

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Bravčové soté s cuketou a mrkvou

Potrebujeme: 500 g bravčového stehna, 1 menšiu cuketu, sójovú omáčku, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 1 PL oleja, 2 mrkvy, cherry paradajky, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Mäso nakrájame na kocky, zmiešame ho s cesnakom a sójou omáčkou a necháme postáť.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme k nej mäso, okoreníme a osolíme, dávame však pozor, lebo aj sójová omáčka, ktorú sme použili, je slaná.

Mäso dusíme a ak je to potrebné, môžeme ho podliať trochou vody.

SkryťVypnúť reklamu

Asi v polovici varenia k mäsu pridáme mrkvu nakrájanú na hrubšie pásiky.

Potom nasleduje cuketa, ktorú musíme umyť, prekrojiť pozdĺžne a potom nakrájať na hrubšie plátky.

Cuketa však už ide k mäsu vtedy, keď je takmer hotové, aby zostala chrumkavá a nerozvarila sa. Na záver môžeme hodíť k mäsu zopár prekrojených cherry paradajok a ak je to potrebné, môžeme omáčku zahustiť solamylom rozmiešaným vo vode, ale nemusíme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cuketová omeleta

Potrebujeme: 500 g cukety, soľ, olivový olej, majorán, 2 vajíčka, mleté čierne korenie, maslo

Postup: Odkrojíme konce cukety a nastrúhame ju na strúhadle na hrubšie plátky. Posolíme a necháme polhodinu odstáť.

Potom cuketu vyžmýkame a opražíme na oleji do zlatista.

Pridáme majorán, premiešame a odložíme z ohňa.

V miske vidličkou rozšľaháme vajíčka, pridáme k nim vychladnutú cuketu, osolíme a okoreníme.

SkryťVypnúť reklamu

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cuketovú zmes a utlačíme ju na panvici. Opečieme a keď vajíčko vytvorí chrumkavú kôrku po okrajoch, zoslabíme oheň a dopečieme, kým vajíčko nestuhne.

Pripravíme si druhú panvicu a omeletu na ňu preklopíme, aby sa opiekla aj z druhej strany a môžeme podávať.

Cuketovo-zelerové pyré

Potrebujeme: 1 zeler (cca 800 g ), 200 g cukety, 3 PL citrónovej šťavy, 200 g masla, 1 ČL citrónového oleja, 1 ČL mäty, petržlenovú vňať, 1/4 ČL svetlého balzamikového octu

Postup: Zeler očistíme a nakrájame na štvrtky.

Cuketu tiež zbavíme šupky, prekrojíme na menšie časti.

Jedno aj druhé uvaríme a necháme vychladnúť. Potom rozmixujeme a pridáme všetky ostatné ingrediencie – citrónovú šťavu, maslo, vňať, a pár kvapiek svetlého balzamika.

SkryťVypnúť reklamu

Ak bude pyré príliš riedke, môžeme do neho vmiešať 1 – 2 lyžice sušeného sójového prášku.

Recepty

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy

Ibiškovec jedlý poznali pestovatelia už pred 6000 rokmi.


a 1 ďalší 1
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  3. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  5. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  1. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  3. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  7. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  8. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 12 130
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 447
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 933
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 3 660
  5. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 436
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 373
  7. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 041
  8. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 034
  1. Ivan Čáni: Gröhling odpovedal Ficovi, mne a nám – občanom nie.
  2. Dušan Koniar: Brucho zašiješ, dušu nie
  3. Koloman Gore: Kto viac zarába: MMA alebo Clash of the Stars?
  4. Ján Valchár: Dve blbé správy od Putina
  5. Branislav Gröhling: Gröhling odpovedá Ficovi na list
  6. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho.
  7. Elena Antalová: T.č. majú nielen šancu prejaviť sa konzervatívni liberáli
  8. Tomas Hlavaty: Zastavme ich, bratia, ved sa ony stratia...
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 28 445
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 13 870
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 705
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 12 758
  5. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 8 218
  6. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 974
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 7 655
  8. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 940
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Ivan Čáni: Gröhling odpovedal Ficovi, mne a nám – občanom nie.
  2. Dušan Koniar: Brucho zašiješ, dušu nie
  3. Koloman Gore: Kto viac zarába: MMA alebo Clash of the Stars?
  4. Ján Valchár: Dve blbé správy od Putina
  5. Branislav Gröhling: Gröhling odpovedá Ficovi na list
  6. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho.
  7. Elena Antalová: T.č. majú nielen šancu prejaviť sa konzervatívni liberáli
  8. Tomas Hlavaty: Zastavme ich, bratia, ved sa ony stratia...
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 28 445
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 13 870
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 705
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 12 758
  5. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 8 218
  6. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 974
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 7 655
  8. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 940
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu