Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Raňajkové variácie, ktoré si zamilujete – nápadité, zdravé a chutné

Prinášame dobroty do vašej kuchyne.

Sendvič so slaninou a broskyňou

Potrebujeme: Toastový, či obyčajný chlieb, plátky slaniny, broskyňu, čerstvú bazalku, olivový olej, šťavu z citrónu, majonézu, rukolu, soľ, korenie

Postup: Hrsť bazalky nadrobno nasekáme a zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou, asi lyžičkou vody. Pridáme majonézu a podľa chuti osolíme a okoreníme.

Bazalkovú ochutenú majonézu dobre premiešame a natrieme ňou chlieb.

Slaninu opečieme do chrumkava a broskyňu rozpolíme a nakrájame na plátky.

Na natretý chlieb dáme opečenú a odkvapkanú slaninu, plátky broskyne, rukolu a priklopíme druhým chlebom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cuketová nátierka

Potrebujeme: cuketu, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka, cibuľu, soľ, korenie, zväzok petržlenu, kyslú smotanu, citrónovú šťavu

Postup: Ak je cuketa mladá, stačí ju umyť a nastrúhať, ak je už väčšia, je potrebné ju aj ošúpať.

Nastrúhanú cuketu trochu osolíme a necháme pár minút postáť.

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame najemno. Vajíčka uvaríme natvrdo a po vychladnutí ich nakrájame na malé kocky.

Na oleji restujeme cibuľu a cesnak a pridáme cuketu vyžmýkanú od vody.

Podusíme, kým sa tekutiny neodparia, asi 10 minút by malo stačiť.

Cuketovú zmes necháme chladiť, potom pridáme vajcia a nakrájanú petržlenovú vňať. Primiešame asi dve lyžice smotany, citrónovú šťavu a podľa chuti osolíme a okoreníme.

Podávame s pečivom.

Hruškovo-orechové müsli

Potrebujeme: Drvené ovsené vločky, vlašské orechy, hrozienka, biely jogurt, med, zrelé hrušky, citrónovú šťavu, mrazené maliny, či iné ovocie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Vločky a orechy opražíme nasucho v panvici a zmiešame ich s jogurtom.

Pridáme med a hrozienka.

Hrušku nakrájame na kúsky a opečieme ju na troche masla.

Do misky dáme na spodok hrušky, na to jogurt zmiešaný s vločkami, orechmi a hrozienkami. Pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme maliny a podávame.

Kaša vo fľaši

Na týchto raňajkách je skvelé, že si ich môžete pripraviť už večer a ráno si ich môžete vziať so sebou a pokojne sa najesť kdekoľvek.

Potrebujeme: Obľúbené müsli alebo ovsené vločky, ovocie podľa sezóny, či chuti, jogurt, mlieko a iné obľúbené pochúťky.

Postup: Pripravíme si fľašu s viečkom a do prvej tretiny nasypeme müsli. Na to dáme vrstvu ovocia, jogurt a dolejeme mliekom.

Do rána vločky nabobtnajú a ingrediencie sa prepoja, takže všetko bude chuť tak, ako má.

SkryťVypnúť reklamu

Vajíčkovo-zeleninové koláčiky

Potrebujeme: vajíčka, čerstvý syr, papriku, listový špenát, cibuľu, soľ, korenie, maslo

Postup: Vajíčka vyšľaháme, pridáme k ním nakrájanú papriku, cibuľku a sparené listy špenátu.

Dochutíme soľou a korením, prípadne aj obľúbenými bylinkami.

Zmes nalejeme do formičiek, ktoré môžeme predtým potrieť maslom.

Na vrch rozmrvíme syr a upečieme.

Asi o 5-7 minút máme na stole chutné raňajky.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 573
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 509
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 167
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 473
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 314
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 267
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu