Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Banánovo-orechový koláč, morčacie s lahodnou vínovou omáčkou

Jesenné dobroty podľa našich čitateľov

Morčacia rolka s hroznom a vínom

Potrebujeme: morčacie prsia, plátkový syr napríklad goudu, alebo čedar, červené hrozno, rozmarín, šunku, olivový olej, víno (skvelé je ružové), med, hnedý cukor, čierne mleté korenie, soľ

Postup: Morčacie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme. Poukladáme naň plátky syra, šunky a prekrojené hrozno. Posypeme rozmarínom, zrolujeme a upevníme buď špáradlom, ihlou, alebo niťou.

Morčacie rolky prudko opečieme na panvici, preložíme ich do pekáča, zalejeme výpekom a upečieme v rúre. Stačí im asi 10-15 minút, aby sa nevysušili.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Panvicu, kde sme mäso opekali, neutierame, dáme do nej maslo, med, trstinový cukor, víno a nakrájané hrozno. Chvíľu spolu povaríme, podľa potreby dochutíme a touto omáčkou prelievame morčacie rolky.

Banánovo-orechový koláč

Potrebujeme: 2-3 zrelé banány, 4 vajíčka, 170 g hnedého cukru, 150 ml oleja, 190 ml mlieka, 450 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 100 g nasekaných orechov, tuk a múku na vymazanie a vysypanie formy

Postup: Banány ošúpeme a roztlačíme vidličkou. Oddelíme žĺtky a bielky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s hnedým cukrom, primiešame olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, roztlačené banány, nasekané orechy a nakoniec sneh z bielkov.Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.

SkryťVypnúť reklamu

Hotový koláč poprášime práškovým cukrom alebo polejeme čokoládou či tvarohovo-smotanovým krémom.

Šalát so syrom a orechmi

Potrebujeme: kapustu, 2 mrkvy, 1 jablko, hrsť hrozna, 100 g syra gorgonzola, hrsť vlašských orechov. Na zálievku: 4 PL majonézy, 1 PL bieleho jogurtu, citrónovú šťavu, soľ, korenie, petržlenovú vňať

Postup: Mrkvu očistíme, jablko zbavíme jaderníka a všetko pokrájame na rezance.

Kapustu nastrúhame a guľky hrozna prekrojíme na štvrtky, petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.

Takto pripravené ingrediencie dáme do misky a zalejeme vymiešanou zálievkou.

Navrch nadrobíme syr gorgonzola a vlašské orechy nasekané a nasucho opražené.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 289
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 394
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 211
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 252
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 875
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 389
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 553
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 094
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu