Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Pečený guláš, slepačí vývar s hubami, zeleninový koláč a syrové pyré

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Slepačí vývar s hubami

Potrebujeme: 1 sliepku, koreňovú zeleninu do polievky (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler), čerstvé, alebo sušené huby, čierne korenie, soľ

Postup: Ak máme čerstvé huby, nakrájame si ich ako na sušenie a chvíľku si ich predvaríme.

Sliepku si dáme zvlášť variť do hrnca. Asi po hodine odoberieme časť polievky do iného hrnca a dáme tam zeleninu, najlepšie nakrájanú na rezance, pridáme huby a uvaríme.

Keď je sliepka uvarená, rozoberieme ju a všetky ingrediencie spojíme.

Podľa potreby dosolíme a dokoreníme a podávame s rezancami.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pečený guláš

Potrebujeme: cca 1,5 kg hovädzieho alebo bravčového mäsa, 3 veľké cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 paradajkový pretlak, 2 lyžičky gulášového korenia, 3 lyžičky sladkej červenej papriky, 1 lyžičku pálivej papriky, 2 kocky bujónu, 1 liter vody, 1 PL solamylu, soľ podľa chuti

Postup: Mäso pokrájame na väčšie kocky, cibule a cesnak nasekáme nadrobno.

Všetky suroviny spolu premiešame aj s vodou v pekáči, alebo zapekacej mise.

Pokojne môžeme pridať aj čerstvú papriku, baranie rohy, čili alebo feferónku, podľa toho, ako veľmi máme radi pálivé jedlo.

Pekáč prikryjeme, dáme do rúry vyhriatej na 250 stupňov a pokojne sa môžeme venovať čomukoľvek inému, guláš našu starostlivosť nepotrebuje.

Bravčové mäso sa pečie hodinu a pol, hovädzie trochu dlhšie. Ak však chcete, aby sa tento pečený guláš vydaril, nič s ním nerobte, neotvárajte a už vôbec ho nemiešajte.

SkryťVypnúť reklamu

Podávame s knedľou, alebo chlebom.

Zeleninový koláč so syrovým pyré

Potrebujeme: jednu brokolicu, jeden menší karfiol, asi 2-3 mrkvy, 3 vajíčka, 2 PL strúhanky, 3 PL hladkej múky, 1 malú lyžičku solamylu, trochu provensálskeho korenia, 50 g syra niva, 50 g eidamu, 1 téglik kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, petržlenovú vňať

Postup: Zeleninu uvaríme v osolenej vode domäkka a pokrájame ju na malé kúsky.

pridáme k nej vajíčka, solamyl, hladkú múku, strúhanku, asi pol deci vody, korenie a soľ.

Zmes dobre premiešame a dáme ju na vymastený a môže byť aj múkou vysypaný plech.

Pečieme asi 15-20 minút pri teplote 160 stupňov C.

Zatiaľ si pripravíme pyré a to tak, že zmiešame kyslú smotanu, nivu, strúhaný syr a pretlačený cesnak. V prípade, že syry nie sú veľmi slané, pridáme aj trochu soli.

SkryťVypnúť reklamu

Dobre premiešame a na záver pridáme petržlenovú vňať.

Upečený koláč nakrájame a na vrch dáme kôpku syrového pyré.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 573
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 509
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 167
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 473
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 314
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 267
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu