Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Polievka s hubami, hubové rožky, mäso s hubovo-uhorkovou omáčkou

Ďalšie hubové nápady do kuchyne.

Sviatočná hubová polievka

Potrebujeme: cca 400 g čerstvých húb 200 ml smotany, 1 žĺtok, zeler, mrkvu, cibuľu, 40 g masti, 30 g hladkej múky, 100 g uvarených rezancov, 1,2 l vývaru, petržlenovú vňať, čierne korenie, soľ

Postup: Huby očistíme, nakrájame na plátky a opražíme na masti. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.
Posypeme to múkou, opražíme a zalejeme vývarom.
Keď sú huby a zelenina uvarené, vlejeme do polievky smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtok.
Dosolíme, dokoreníme, polievku prevaríme a nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s rezancami.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mäso s uhorkovo hubovou omáčkou

Potrebujeme: mäso podľa vlastnej chuti, hodí sa kuracie, bravčové, aj hovädzia sviečkovica, 6-7 nakladaných uhoriek, asi 2 hrste nakrájaných húb, šľahačkovú smotanu, maslo, hladkú múku, olej, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.

Sprudka opečieme na rozpálenom oleji z každej strany, potom ho podlejeme horúcou vodou a dusíme, kým nie je mäkké.

Potom ho vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.

Do výpeku pridáme asi lyžicu masla, na maličké kúsky nakrájané kyslé uhorky a na trochu väčšie kúsky nakrájané huby.

Keď sú huby takmer hotové, prilejeme jednu šľahačkovú smotanu a za stáleho miešania omáčku zredukujeme na primeranú hustotu.

Potom do nej vrátime mäso a môžeme podávať.

SkryťVypnúť reklamu

Hubové rožky

Potrebujeme na cesto: 250 g polohrubej múky, soľ, 150 g masla, 2 žĺtky, 50 ml mlieka, pol balíčka čerstvého droždia, trochu cukru do kvásku. Na hubovú náplň: cca 100 g húb, 1 cibuľu, tvrdý syr, nasekané čerstvé bylinky, soľ, mleté čierne korenie, olej, žĺtok na potretie koláčikov

Postup: Zo surovín spracujeme kvások a cesto. Ak si chceme prácu zjednodušiť, použiť môžeme aj hotové lístkové cesto.

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme k nej huby nakrájané na malé kúsky.

Osolíme, okoreníme a pridáme aj obľúbené bylinky.

Odstavíme z ohňa a vsypeme nahrubo nastrúhaný tvrdý syr.

Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske tak, aby nám vznikol kruh.

Pokrájame ho na dieliky, každý naplníme hubovou zmesou a zabalíme ho ako rohlík, teda začneme pri širšej strane a skončíme pri cípe.

SkryťVypnúť reklamu

Dobre pozatláčame, aby nám pri pečení obsah nevytiekol, vrch potrieme rozšľahanými a osolenými žĺtkami.

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 13 874
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 564
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 087
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 203
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 508
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 278
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 244
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 978
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 165
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 030
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 675
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 677
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 718
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 678
  8. Marcel Rebro: Hanbím sa za to, že som Slovák! 4 998
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Martin Fronk: OPERÁNA POŽIČOVŇA S HMOTNOU ZODPOVEDNOSŤOU (pre chudobu dole)
  4. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  5. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  7. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  8. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 27 978
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 9 165
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 030
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 675
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 677
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 718
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 678
  8. Marcel Rebro: Hanbím sa za to, že som Slovák! 4 998
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu