Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Losos na pomarančoch, špagetini s cuketou a mrkvový koláč

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Losos s pomarančovým likérom

Potrebujeme: filety lososa, hladkú múku, soľ, čerstvú pomarančovú šťavu, cca 0,04 l pomarančového likéru, 10 g masla

Postup: Filety lososa umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán obalíme v hladkej múke.

Na panvici roztopíme maslo a takto v múke obaleného lososa opečieme z oboch strán.

Potom ho zalejeme pomarančovou šťavou a pokojne môžeme prihodiť aj kúsky čerstvého pomaranča. Napokon prilejeme likér a necháme lososa chvíľu podusiť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podľa chuti ešte môžeme dosoliť, či dokoreniť.

SkryťVypnúť reklamu

Pikantné špagetini s cuketou a olivami

Potrebujeme: špagetini (sú tenšie ako špagety), pokrájané lúpané paradajky, cuketu, olivy, cibuľu, cesnak, olivový olej, čili papričku, oregano, bazalku, rascu, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Na olivovom oleji popražíme cibuľu, cesnak a čili papričku. Pridáme nakrájanú cuketu, posypeme rascou a chvíľu restujeme.

Potom pridáme paradajky, olivy a všetko okoreníme čiernym korením, oreganom a bazalkou (najlepšie čerstvými, vtedy ich chuť neporovnateľne lepšia).

Špagetini uvaríme, polejeme olivovým olejom, naservírujeme na tanier a dáme na ne hotovú omáčku.

Mrkvový koláč

Potrebujeme na korpus: 4 vajíčka, 100 ml oleja, 400 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, môže byť aj špaldová, prášok do pečiva, soľ, 2 PL škorice, 130 g nastrúhanej mrkvy, 110 g orechov, hrozienka, ananás. Na krém: 250 g masla, 400 g Lučiny, práškový cukor, vanilku a šťavu z jedného citróna

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Oddelíme žĺtky od bielkov, do žĺtkov jemne vmiešame kypriaci prášok.

Bielky šľaháme s cukrom do peny, potom pridáme žĺtky a vmiešame aj mrkvu.

Nasledujú suché prísady a napokon vmiešame aj ananás.

Dno tortovej formy cca s priemerom 28 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme a vysypeme strúhankou.

Koláč upečieme pri teplote 170 stupňov, po vychladnutí ho potrieme polevou a dáme stuhnúť do chladničky.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 524
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 509
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 169
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 473
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 313
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 266
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu