Korzár logo Korzár
Sobota, 8. august, 2020 | Meniny má OskarKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Cuketovo-pórová polievka, krkovička na pive, grilované papriky s nivou

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Cuketovo - pórová polievka

Potrebujeme: 2 – 3 malé cukety, 2 veľké zemiaky, 1 pór, maslo, 500 ml mlieka, 500 ml vody, 200 ml kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie citrónovú šťavu, cukor, ocot, kôpor, krutóny

Postup: Ak je cuketa mladá, stačí ju umyť a nakrájať na kocky a netreba ju šúpať. Zemiaky ošúpeme a tiež ich nakrájame na kocky.

V hrnci roztopíme maslo a opečieme na ňom zeleninu.

Zalejeme ju vodou, pridáme soľ, korenie a mlieko.

Varíme, kým zelenina nezmäkne.

Pred koncom varenia pridáme kyslú smotanu a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou a môžete servírovať.

Skryť Vypnúť reklamu

Grilovaná paprika s nivou

Potrebujeme: 10 ks papriky najlepšie aj so stonkou, 10 ks trojuholníkového syra (karička), 10 plátkov šunky, 150 g nivy. Na marinádu: 2 ČL na jemno mletej bazalky, saturejku, oregano, 3 – 4 strúčiky cesnaku, 2 PL olivový olej, 1 ČL vegety, 1 PL horúcu vodu

Postup: Z umytej papriky opatrne vykrojíme semienka najlepšie aj so stonkou – budeme potrebovať neskôr na zatvorenie. Pekne to potom vyzerá pri servírovaní.

Cesnak roztlačíme a z uvedených ingrediencií zmiešaním pripravíme marinádu.

Do každej papriky nalejeme primerané množstvo marinády tak, že ňou celé vnútro otáčaním napustíme.

A začneme plniť. Najskôr vložíme do papriky karičku, potom šunku a nakoniec niva syr. Naspäť zatvoríme vykrojeným paprikovým kúskom. Takto naplníme postupne všetky papriky. Ak máme väčšie papriky, náplň zvýšime.

Skryť Vypnúť reklamu

Nakoniec ich potrieme zvyškom marinády a môžeme grilovať na 180 stupňoch asi 20 – 30 minút podľa veľkosti papriky. Počas grilovania ich bude potrebné otáčať.

Krkovička na pive

Potrebujeme: bravčovú krkovičku, môže byť pokojne aj s kosťou, plátky anglickej slaniny, cibuľu, cesnak, pol litra svetlého alebo tmavého piva, soľ, korenie

Postup: Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Z oboch strán ich osolíme a okoreníme a naukladáme ho na pekáč. Ten nesmie byť príliš veľký a mäso v ňom musí byť naukladáme natesno vedľa seba.

Na veľkosti pekáča v tomto prípade záleží, lebo ak by bol pekáč priveľký, na podliatie by bolo potrebného príliš veľa piva a výsledkom by bolo horké jedlo.

Mäso v pekáči zasypeme cibuľou a cesnakom a všetko prikryjeme plátkami slaniny.

Skryť Vypnúť reklamu

Nakoniec všetko zalejeme pivom, maximálne však tak, aby jeho hladina siahala do výšky slaniny, rozhodne nie nad ňu.

Pekáč zakryjeme alobalom, poriadne utesníme, vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme asi 75 minút. Posledných 10-15 minút dopečieme s odkrytým alobalom, aby sme mali zlatisté mäso.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  2. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť
  3. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony?
  4. Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície
  5. Severný Spiš s Pieninami zachutí aj vašim deťom. Doslova
  6. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy
  7. Už 20 rokov ponúka Kaufland široký sortiment za výhodné ceny
  8. Moderná športová hala vďaka PEM Buildings
  9. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete
  10. Chystáte sa na Baby shower? Tri tipy, ako potešiť budúcu mamičku
  1. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  2. Iniciatíva Middlecap Help pomáha v boji proti koronavírusu
  3. Zjazdoví lyžiari a kanoista súťažili v netradičnom trojboji
  4. Spojení navždy
  5. Hitom leta sú cyklopočítače Mio - pre zábavu i výkon!
  6. Letná potravinová zbierka Tesca presiahla už 15 ton!
  7. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť
  8. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony?
  9. Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície
  10. Pochod smrti
  1. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť 19 437
  2. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy 17 622
  3. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete 15 484
  4. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony? 13 468
  5. Osem výnimočných slovenských hotelov pre zaslúžený odpočinok 10 874
  6. Ázii dali košom. Tieto bicykle sa celé vyrábajú na Slovensku 10 287
  7. Neriskujte zahraničie. Spoznajte neobjavené krásy Slovenska 10 255
  8. Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty 10 114
  9. Gaderská dolina poteší celú rodinu 10 034
  10. Hľadáte bezstarostný relax? Dovolenkujte v hoteli pre dospelých 9 765
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Ako sa v Európe obchádzajú cestovné obmedzenia

Pustili by Američana na Slovensko?

Turisti v Palma de Mallorca.

Karhan o Poórovi: Čašník nechcel, aby som hral za Trnavu

Bývalý futbalista kritizuje Poóra a Hoftycha.

Tréner KFC Komárno Miroslav Karhan

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop