Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Cuketovo-pórová polievka, krkovička na pive, grilované papriky s nivou

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Cuketovo - pórová polievka

Potrebujeme: 2 – 3 malé cukety, 2 veľké zemiaky, 1 pór, maslo, 500 ml mlieka, 500 ml vody, 200 ml kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie citrónovú šťavu, cukor, ocot, kôpor, krutóny

Postup: Ak je cuketa mladá, stačí ju umyť a nakrájať na kocky a netreba ju šúpať. Zemiaky ošúpeme a tiež ich nakrájame na kocky.

V hrnci roztopíme maslo a opečieme na ňom zeleninu.

Zalejeme ju vodou, pridáme soľ, korenie a mlieko.

Varíme, kým zelenina nezmäkne.

Pred koncom varenia pridáme kyslú smotanu a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou a môžete servírovať.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Grilovaná paprika s nivou

Potrebujeme: 10 ks papriky najlepšie aj so stonkou, 10 ks trojuholníkového syra (karička), 10 plátkov šunky, 150 g nivy. Na marinádu: 2 ČL na jemno mletej bazalky, saturejku, oregano, 3 – 4 strúčiky cesnaku, 2 PL olivový olej, 1 ČL vegety, 1 PL horúcu vodu

Postup: Z umytej papriky opatrne vykrojíme semienka najlepšie aj so stonkou – budeme potrebovať neskôr na zatvorenie. Pekne to potom vyzerá pri servírovaní.

Cesnak roztlačíme a z uvedených ingrediencií zmiešaním pripravíme marinádu.

Do každej papriky nalejeme primerané množstvo marinády tak, že ňou celé vnútro otáčaním napustíme.

A začneme plniť. Najskôr vložíme do papriky karičku, potom šunku a nakoniec niva syr. Naspäť zatvoríme vykrojeným paprikovým kúskom. Takto naplníme postupne všetky papriky. Ak máme väčšie papriky, náplň zvýšime.

SkryťVypnúť reklamu

Nakoniec ich potrieme zvyškom marinády a môžeme grilovať na 180 stupňoch asi 20 – 30 minút podľa veľkosti papriky. Počas grilovania ich bude potrebné otáčať.

Krkovička na pive

Potrebujeme: bravčovú krkovičku, môže byť pokojne aj s kosťou, plátky anglickej slaniny, cibuľu, cesnak, pol litra svetlého alebo tmavého piva, soľ, korenie

Postup: Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Z oboch strán ich osolíme a okoreníme a naukladáme ho na pekáč. Ten nesmie byť príliš veľký a mäso v ňom musí byť naukladáme natesno vedľa seba.

Na veľkosti pekáča v tomto prípade záleží, lebo ak by bol pekáč priveľký, na podliatie by bolo potrebného príliš veľa piva a výsledkom by bolo horké jedlo.

Mäso v pekáči zasypeme cibuľou a cesnakom a všetko prikryjeme plátkami slaniny.

SkryťVypnúť reklamu

Nakoniec všetko zalejeme pivom, maximálne však tak, aby jeho hladina siahala do výšky slaniny, rozhodne nie nad ňu.

Pekáč zakryjeme alobalom, poriadne utesníme, vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme asi 75 minút. Posledných 10-15 minút dopečieme s odkrytým alobalom, aby sme mali zlatisté mäso.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 12 822
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 587
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 093
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 224
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 535
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 250
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 222
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  4. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  5. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  6. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  7. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  8. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 000
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 10 513
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 084
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 717
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 703
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 741
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 482
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 124
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka
  3. Tomas Hlavaty: Prezident Erik Kaliňák, premiér Kaliňák st., predseda parlamentu Bombic.
  4. Vladimír Krátky: Budem ( asi ) kandidovať za Primátora Bratislavy !
  5. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia.
  6. Vladimír Hatara: Fico ako Mečiar...
  7. Ján Valchár: Štvrtý Aljoša. Ambasáda.
  8. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 000
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 10 513
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 084
  4. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 717
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 703
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 6 741
  7. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 6 482
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 124
  1. Radko Mačuha: Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe, dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  2. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  3. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  4. Tupou Ceruzou: Krížovka
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť?
  6. Roman Kebísek: Láska mladej Timravy k dvom bratom
  7. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  8. Tupou Ceruzou: Za čiarou

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu