Korzár logo Korzár
Nedeľa, 18. november, 2018 | Meniny má Eugen
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Cuketovo-pórová polievka, krkovička na pive, grilované papriky s nivou

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Cuketovo - pórová polievka

Potrebujeme: 2 – 3 malé cukety, 2 veľké zemiaky, 1 pór, maslo, 500 ml mlieka, 500 ml vody, 200 ml kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie citrónovú šťavu, cukor, ocot, kôpor, krutóny

Postup: Ak je cuketa mladá, stačí ju umyť a nakrájať na kocky a netreba ju šúpať. Zemiaky ošúpeme a tiež ich nakrájame na kocky.

V hrnci roztopíme maslo a opečieme na ňom zeleninu.

Zalejeme ju vodou, pridáme soľ, korenie a mlieko.

Varíme, kým zelenina nezmäkne.

Pred koncom varenia pridáme kyslú smotanu a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou a môžete servírovať.

Článok pokračuje pod video reklamou

Grilovaná paprika s nivou

Potrebujeme: 10 ks papriky najlepšie aj so stonkou, 10 ks trojuholníkového syra (karička), 10 plátkov šunky, 150 g nivy. Na marinádu: 2 ČL na jemno mletej bazalky, saturejku, oregano, 3 – 4 strúčiky cesnaku, 2 PL olivový olej, 1 ČL vegety, 1 PL horúcu vodu

Postup: Z umytej papriky opatrne vykrojíme semienka najlepšie aj so stonkou – budeme potrebovať neskôr na zatvorenie. Pekne to potom vyzerá pri servírovaní.

Cesnak roztlačíme a z uvedených ingrediencií zmiešaním pripravíme marinádu.

Do každej papriky nalejeme primerané množstvo marinády tak, že ňou celé vnútro otáčaním napustíme.

A začneme plniť. Najskôr vložíme do papriky karičku, potom šunku a nakoniec niva syr. Naspäť zatvoríme vykrojeným paprikovým kúskom. Takto naplníme postupne všetky papriky. Ak máme väčšie papriky, náplň zvýšime.

Nakoniec ich potrieme zvyškom marinády a môžeme grilovať na 180 stupňoch asi 20 – 30 minút podľa veľkosti papriky. Počas grilovania ich bude potrebné otáčať.

Krkovička na pive

Potrebujeme: bravčovú krkovičku, môže byť pokojne aj s kosťou, plátky anglickej slaniny, cibuľu, cesnak, pol litra svetlého alebo tmavého piva, soľ, korenie

Postup: Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Z oboch strán ich osolíme a okoreníme a naukladáme ho na pekáč. Ten nesmie byť príliš veľký a mäso v ňom musí byť naukladáme natesno vedľa seba.

Na veľkosti pekáča v tomto prípade záleží, lebo ak by bol pekáč priveľký, na podliatie by bolo potrebného príliš veľa piva a výsledkom by bolo horké jedlo.

Mäso v pekáči zasypeme cibuľou a cesnakom a všetko prikryjeme plátkami slaniny.

Nakoniec všetko zalejeme pivom, maximálne však tak, aby jeho hladina siahala do výšky slaniny, rozhodne nie nad ňu.

Pekáč zakryjeme alobalom, poriadne utesníme, vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme asi 75 minút. Posledných 10-15 minút dopečieme s odkrytým alobalom, aby sme mali zlatisté mäso.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  2. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  3. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  4. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  5. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  6. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  7. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  8. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?
  9. Platíte si poistenie domova zbytočne?
  10. Volkswagen T-Cross má z každého niečo
  1. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  2. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  3. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  4. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  5. XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry
  6. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  7. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  8. Sieť prevádzok Stop Shop obchodov má už 80 pobočiek
  9. Rozdiel medzi Dič a Ič dph
  10. Ekonomická diplomacia Indonézie
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 34 622
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 26 567
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 181
  4. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 11 529
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 9 583
  6. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 4 760
  7. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 4 102
  8. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 4 083
  9. Volkswagen T-Cross má z každého niečo 3 691
  10. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 3 642

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Právnici: Bratislavský súd nemal vydať opatrenie pre EEI

Tvrdia, že zasiahol do legislatívnej právomoci mesta Košice.

V Prešove stála kampaň 7-násobne menej ako v Košiciach

Najviac minula Turčanová, najlacnejšie hlasy mal Hagyari, najdrahšie Oľha.

Vaľová investovala dvakrát toľko ako jej premožiteľ

Humenskí kandidáti na primátora sa v kampani držali finančne pri zemi.

Danko dal na kampaň 7-krát menej ako porazený Beljajev

Najdrahšiu primátorskú kampaň mal práve známy podnikateľ.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Hmly, nočné jazdy, hazardéri so smrťou. Aké je byť na čele vlaku

Obyčajný cestujúci takúto jazdu nezažije.

PLUS

Čo robíš, spíš? Spíš ne. Ako si Česi a Slováci rozumejú

Na čom sa lámu preteky v jazykových omyloch.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop