Korzár logo Korzár
Streda, 19. september, 2018 | Meniny má Konštantín
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Cuketovo-pórová polievka, krkovička na pive, grilované papriky s nivou

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Cuketovo - pórová polievka

Potrebujeme: 2 – 3 malé cukety, 2 veľké zemiaky, 1 pór, maslo, 500 ml mlieka, 500 ml vody, 200 ml kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie citrónovú šťavu, cukor, ocot, kôpor, krutóny

Postup: Ak je cuketa mladá, stačí ju umyť a nakrájať na kocky a netreba ju šúpať. Zemiaky ošúpeme a tiež ich nakrájame na kocky.

V hrnci roztopíme maslo a opečieme na ňom zeleninu.

Zalejeme ju vodou, pridáme soľ, korenie a mlieko.

Varíme, kým zelenina nezmäkne.

Pred koncom varenia pridáme kyslú smotanu a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou a môžete servírovať.

Článok pokračuje pod video reklamou

Grilovaná paprika s nivou

Potrebujeme: 10 ks papriky najlepšie aj so stonkou, 10 ks trojuholníkového syra (karička), 10 plátkov šunky, 150 g nivy. Na marinádu: 2 ČL na jemno mletej bazalky, saturejku, oregano, 3 – 4 strúčiky cesnaku, 2 PL olivový olej, 1 ČL vegety, 1 PL horúcu vodu

Postup: Z umytej papriky opatrne vykrojíme semienka najlepšie aj so stonkou – budeme potrebovať neskôr na zatvorenie. Pekne to potom vyzerá pri servírovaní.

Cesnak roztlačíme a z uvedených ingrediencií zmiešaním pripravíme marinádu.

Do každej papriky nalejeme primerané množstvo marinády tak, že ňou celé vnútro otáčaním napustíme.

A začneme plniť. Najskôr vložíme do papriky karičku, potom šunku a nakoniec niva syr. Naspäť zatvoríme vykrojeným paprikovým kúskom. Takto naplníme postupne všetky papriky. Ak máme väčšie papriky, náplň zvýšime.

Nakoniec ich potrieme zvyškom marinády a môžeme grilovať na 180 stupňoch asi 20 – 30 minút podľa veľkosti papriky. Počas grilovania ich bude potrebné otáčať.

Krkovička na pive

Potrebujeme: bravčovú krkovičku, môže byť pokojne aj s kosťou, plátky anglickej slaniny, cibuľu, cesnak, pol litra svetlého alebo tmavého piva, soľ, korenie

Postup: Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Z oboch strán ich osolíme a okoreníme a naukladáme ho na pekáč. Ten nesmie byť príliš veľký a mäso v ňom musí byť naukladáme natesno vedľa seba.

Na veľkosti pekáča v tomto prípade záleží, lebo ak by bol pekáč priveľký, na podliatie by bolo potrebného príliš veľa piva a výsledkom by bolo horké jedlo.

Mäso v pekáči zasypeme cibuľou a cesnakom a všetko prikryjeme plátkami slaniny.

Nakoniec všetko zalejeme pivom, maximálne však tak, aby jeho hladina siahala do výšky slaniny, rozhodne nie nad ňu.

Pekáč zakryjeme alobalom, poriadne utesníme, vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme asi 75 minút. Posledných 10-15 minút dopečieme s odkrytým alobalom, aby sme mali zlatisté mäso.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  2. Najužitočnejšia appka
  3. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  5. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  6. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  7. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  8. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  9. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu
  10. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur
  1. Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár
  2. DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa
  3. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  4. Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC
  5. Cestárske kariérne dni 2018 na SvF
  6. Najužitočnejšia appka
  7. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  8. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  9. Otvorenie akademického roka 2018/2019 na EU v Bratislave
  10. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  1. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 22 103
  2. Najužitočnejšia appka 15 535
  3. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 13 468
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 9 651
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 8 329
  6. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 6 943
  7. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 6 904
  8. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 5 590
  9. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 5 539
  10. Zmenky a dlhopisy s fixným výnosom 5 – 6,6 % p.a. 2 643

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Najvyššia budova Košíc zatiaľ na Severe nevyrastie

Polyfunkčný projekt s 18-poschodovou vežou rozdelil mestských poslancov.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Imrecze rezignuje z postu prezidenta Finančnej správy

Rozhodnutie prišlo podľa jeho slov spontánne.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Nebojte sa, oni Imreczemu niečo nájdu

Nový guvernér bude potrebovať pomoc.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop