Korzár logo Korzár
Utorok, 25. september, 2018 | Meniny má Vladislav
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Kaleráby s kuracím mäsom, bryndzové zemiaky, ovocné kolieska

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Článok pokračuje pod video reklamou

Bryndzové zemiaky

Potrebujeme: väčšie zemiaky, bryndzu, slaninu, jarné cibuľky, soľ, mleté čierne korenie, pažítku

Postup: Zemiaky dobre vydrhneme kefkou a uvaríme v šupke.

Keď budú mierne vychladnutí prerežeme ich na polovice a veľkou lyžicou z nich vydlabeme vnútro. Dáme ho do misky a vidličkou ho popučíme.

Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme na panvici.

Pridáme k nej zemiakovú dužinu aj nakrájanú cibuľku a všetko spolu mierne opečieme.

Po odstavení k zemiakom a slanine pridáme bryndzu a podľa chutí osolíme a okoreníme.

Zmesou naplníme vydlabané polovice zemiakov, vrch posypeme pažítkou a ešte dáme na pár minút zľahka zapiecť do rúry.

Plnené kaleráby s kuracím mäsom

Potrebujeme: asi 4 stredne veľké kaleráby, 4 zelery, 1 dl bieleho vína, 20 dg mletých kuracích prsíčok, 2 vajíčka, 2 žemle, olej, cherry paradajky, tvrdý syr soľ, korenie, petržlenovú vňať, zelerovú vňať

Postup: Pomocou lyžice vydlabeme vnútro kalerábov a predvaríme ich v osolenej vode.

Vydlabané kúsky osmažíme na oleji, pridáme k nim na malé kocky nakrájaný zeler, osolíme a okoreníme.

Zeleninu podlejeme vínom a keď sa odparí pridáme mleté kuracie prsia. Na záver pridáme petržlenovú vňať a keď bude mäso mierne osmažené, stiahneme panvicu z platne.

Na druhej panvici rozohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú nasekanú zelerovú vňať, k nej prekrojené paradajky a petržlenovú vňať.

Vznikne nám chutná omáčka.

Do vychladnutej mäsovej zmesi dáme vajíčka, vyžmýkané žemle, ktoré sme predtým namočili do mlieka a nastrúhaný syr.

Zmes poriadne premiešame a naplníme ňou kaleráby. Vrch ešte môžeme posypať strúhaným syrom, uložíme ich do pekáča a pečieme asi 10 – 15 minút.

Nakoniec ich môžeme ešte pár minút grilovať, aby získali peknú farbu. Podávame s paradajkovou omáčkou.

Lístkové kolieska s ovocím

Potrebujeme: lístkové cesto, vajíčko, škoricový a vanilkový cukor, jablká alebo iné ovocie

Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho hrnčekom vykrajujeme kolieska. Fantázii s však medze nekladú a použiť môžeme aj iné tvary a formičky, napríklad srdiečka.

Každý najskôr natrieme rozšľahaným vajíčkom a potom na neho naukladáme jablká nakrájané na tenké mesiačiky.

Kto má rád iné ovocie, tiež to môže skúsiť, dokonca sa hodí aj mrazené.

Koláčik opäť potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom.

Upečieme v rúre do zlatista a pred podávaním môžeme ešte zľahka poprášiť práškovým cukrom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  2. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  3. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  4. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  5. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  6. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  7. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  8. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  9. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  10. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  1. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  2. Brieždenie pod lomenicou
  3. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  4. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  5. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  6. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  7. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  8. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  9. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  10. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 884
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 207
  3. Najužitočnejšia appka 10 316
  4. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 9 762
  5. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 509
  6. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 5 479
  7. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 5 114
  8. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 817
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 277
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 848

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Horskí záchranári varujú, v Tatrách vládne zimné počasie

Nezabudnite na poriadny výstroj, oblečenie, obuv a teplé nápoje.

Nová mestská karta začína v Košiciach pomaly pripomínať kauzu EEI

Veľmi chcú informovať o novej neziskovke, ale tvrdia, že nemôžu.

Poslanec: Radnica dala zelenú biznisu manželiek smerákov na úkor seniorov

Michalovská radnica sa obhajuje tým, že seniorom ponúkla lepšie podmienky.

Hlavné správy zo Sme.sk

PÍŠE IVAN MIKLOŠ

Nepobúrila vás Serenina karikatúra? Asi ste normálni

Politická korektnosť je ohrozením slobody.

Dnes Píše Matúš Ritomský

Keď Ivan Mikloš stráca cit pre mieru

Naozaj nás Čaputová a Štefunko ohrozujú rovnako ako Kotleba?

KOŠICE KORZÁR

Rómky zlákali do Británie. Nútili ich k prostitúcii a predávali Pakistancom

Kšefty s nevestami vynášali aj 3000 eur.

BLOG CAFÉ EURÓPA

Zhoda v Únii sa pri kontroverzných témach hľadá ťažko. Zmení sa hlasovanie?

Hľadanie úplnej zhody je často zdĺhavé.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop