Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Slíže s bryndzou a špenátom, dolky z acidka, kalerábová nátierka

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Kalerábová nátierka

Potrebujeme: cca 300 g kalerábov, citrón, 1 PL strúhaného chrenu, 2 vajíčka, 2 kyslé uhorky, 2 PL majonézy, 100 g masla, cibuľku s vňaťou, soľ, čierne korenie

Postup: Kaleráb postrúhame najemno, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odstáť.

Vymiešame si majonézu s maslom, aby mala penistú konzistenciu, pridáme do nej nakrájané na tvrdo uvarené vajíčka, postrúhané uhorky a zmes osolíme aj okoreníme.

Z nastrúhaného kalerábu vytlačíme šťavu a vmiešame ho do maslovo-majonézovej peny.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pridáme chren, cibuľku a môžeme pokojne aj zelenú cibuľovú vňať.

Nátierku dáme vychladiť a podávame.

Nezvyčajné lievance

Potrebujeme: 0,5 l acidofilného mlieka, 2 vajíčka, 2 vanilkové cukry, jednu lyžičku sódy bikarbóny, cca 18 PL celozrnnej múky (prípadne môžete dať 9 lyžíc múky a 9 lyžíc maku, alebo namiesto maku dať zmes orechov a ovsených vločiek

Postup: Všetky suroviny vymiešame na primerane husté cesto, ktoré budeme lyžicou dávkovať na lievancovú panvicu.

Pečieme na malom plameni a cesto sa počas pečenia pekne dvihne.

Hotové lievance môžeme naplniť tvarohom alebo lekvárom podľa vlastnej chuti.

Bryndzovo špenátové slíže

Potrebujeme: Balenie cestovín tagliatelle, čo sú vlastne dlhé široké slíže, listový špenát – čerstvý prípadne mrazený, slaninu, bryndzu, 2 dl smotany, olivový olej, cesnak, soľ, korenie, muškátový orech

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Na olivovom oleji speníme pretlačený cesnak, pridáme k nemu umyté špenátové listy a asi 5 minút podusíme.

Potom k špenátu pridáme smotanu a rozmrvenú bryndzu, chvíľu podusíme a až potom solíme a koreníme, keďže bryndza je slaná. Pridáme aj postrúhaný muškátový orech a odstavíme.

Na druhej panvici osmažíme nakrájanú slaninu.

Napokon špenátovo-bryndzovú zmes spojíme s uvarenými cestovinami a na vrch dáme slaninku.

Recepty

Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára, Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Fanúšikov dostanú na zápas 5 minút pred výkopom
  2. Trojuholník, ktorý šetrí čas aj kroky
  3. Pulzari ukazuje, prečo algoritmy milujú dobrú kreatívu
  4. Andrej Viceník, VÚB: Samosprávy potrebujú partnera, nielen banku
  5. Keď sa z brigády stane kariéra
  6. Pacienti s akútnou myeloidnou leukémiou čakajú na moderné lieky
  7. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood
  8. Jesenný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  1. Andrej Viceník, VÚB: Samosprávy potrebujú partnera, nielen banku
  2. Pulzari ukazuje, prečo algoritmy milujú dobrú kreatívu
  3. Keď sa z brigády stane kariéra
  4. Pacienti s akútnou myeloidnou leukémiou čakajú na moderné lieky
  5. Fanúšikov dostanú na zápas 5 minút pred výkopom
  6. Trojuholník, ktorý šetrí čas aj kroky
  7. Tienenie? Áno! Profirol dotácie™ pre veľký úspech pokračujú
  8. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood
  1. J&T GRANT Jeden Team umožní trénovať až 15 000 deťom ročne 7 553
  2. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s 4 003
  3. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood 3 531
  4. Hodnotenie profesionála: Dovolenka v Katare plnom kontrastov 2 797
  5. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 2 106
  6. Slováci vytvorili mlieko, ktoré nemá obdobu v celej Európe 1 797
  7. Bez nich by elektrina netiekla. 1 703
  8. Taký obrovský úver ich mohol úplne položiť 1 426
  1. Jakub Cipko: Obyčajní ľudia opäť (Fica) nesklamali
  2. Anton Lisinovič: Svätec, surfista a Ceo
  3. Júlia Piraňa Mikolášiková: Ako prokurátori rozhodovali, kto sa vyhne stíhaniu?
  4. Vladimír Bojničan: Protiústavná zmena ústavy? Klerikáli, nacionalisti, ficovci a putinovci – zvrátené spojenectvo proti našej liberálnej demokracii a sekulárnej ústave
  5. Martin Landl: Skúšky našej integrity
  6. Ernest Klotton: Igor Matovič zosobňuje príbeh plný chaosu a túžby po pozornosti
  7. Martina Bittnerová: Vitajte v kapitalizme, vitajte vo svete pretvárky
  8. Martin Bača: Šachové ťah(olam)y (7)
  1. Ivan Čáni: Súdruh Fico, ďakujem! Vďaka vám nezomriem sprostý ani naivný. 15 513
  2. Rado Surovka: Kto zožral Ficovu návnadu ? 12 787
  3. Radko Mačuha: Takto sa to robí, do Šimečkovej matere. 11 445
  4. Peter Franek: Zlá správa pre Uhríka s Mazurekom. 10 648
  5. Daniel Guľaš: Všetko dobré, Ľuboš. 9 914
  6. Ivan Čáni: Kolaborant a vlastizradca Blaha sa už aj strihá kvôli Rusom. 9 874
  7. Martin Ondráš: Zákon čo legalizuje podvod? Alebo ako Slovensko stratí kontrolu nad pôdou 9 398
  8. Otilia Horrocks: Keď Monika Beňová moralizuje z miesta pre ZŤP 9 120
  1. Marian Nanias: Nezvyčajná jadrová investícia – Maďarská JE Paks II.
  2. Anna Brawne: Džemy, hady, nebojte sa, dobre bude!
  3. Radko Mačuha: Muž, ktorý nehajloval.
  4. Marian Nanias: Problémy na tureckej JE Akkuyu.
  5. Radko Mačuha: Už aj Verejné záchody chráni Ústava Slovenskej Republiky.
  6. Radko Mačuha: Začnú nás stíhať za porušovanie národnej identity?
  7. Tupou Ceruzou: Neotravujte
  8. INESS: Socializmus skončil, ale láska k štátnemu stále žije
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu