Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Slíže s bryndzou a špenátom, dolky z acidka, kalerábová nátierka

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Kalerábová nátierka

Potrebujeme: cca 300 g kalerábov, citrón, 1 PL strúhaného chrenu, 2 vajíčka, 2 kyslé uhorky, 2 PL majonézy, 100 g masla, cibuľku s vňaťou, soľ, čierne korenie

Postup: Kaleráb postrúhame najemno, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odstáť.

Vymiešame si majonézu s maslom, aby mala penistú konzistenciu, pridáme do nej nakrájané na tvrdo uvarené vajíčka, postrúhané uhorky a zmes osolíme aj okoreníme.

Z nastrúhaného kalerábu vytlačíme šťavu a vmiešame ho do maslovo-majonézovej peny.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pridáme chren, cibuľku a môžeme pokojne aj zelenú cibuľovú vňať.

Nátierku dáme vychladiť a podávame.

Nezvyčajné lievance

Potrebujeme: 0,5 l acidofilného mlieka, 2 vajíčka, 2 vanilkové cukry, jednu lyžičku sódy bikarbóny, cca 18 PL celozrnnej múky (prípadne môžete dať 9 lyžíc múky a 9 lyžíc maku, alebo namiesto maku dať zmes orechov a ovsených vločiek

Postup: Všetky suroviny vymiešame na primerane husté cesto, ktoré budeme lyžicou dávkovať na lievancovú panvicu.

Pečieme na malom plameni a cesto sa počas pečenia pekne dvihne.

Hotové lievance môžeme naplniť tvarohom alebo lekvárom podľa vlastnej chuti.

Bryndzovo špenátové slíže

Potrebujeme: Balenie cestovín tagliatelle, čo sú vlastne dlhé široké slíže, listový špenát – čerstvý prípadne mrazený, slaninu, bryndzu, 2 dl smotany, olivový olej, cesnak, soľ, korenie, muškátový orech

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Na olivovom oleji speníme pretlačený cesnak, pridáme k nemu umyté špenátové listy a asi 5 minút podusíme.

Potom k špenátu pridáme smotanu a rozmrvenú bryndzu, chvíľu podusíme a až potom solíme a koreníme, keďže bryndza je slaná. Pridáme aj postrúhaný muškátový orech a odstavíme.

Na druhej panvici osmažíme nakrájanú slaninu.

Napokon špenátovo-bryndzovú zmes spojíme s uvarenými cestovinami a na vrch dáme slaninku.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 524
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 509
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 169
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 473
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 313
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 266
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu