Korzár logo Korzár
Streda, 26. september, 2018 | Meniny má Edita
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Steak s rokfortom, pórový šalát, krehký slivkový koláč

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Steak s rokfortom

Potrebujeme: hovädziu sviečkovicu, syr rokfort, maslo, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, olej

Postup: Sviečkovicu umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie steaky.

Opatrne, len päsťou ich trochu naklepeme, potrieme olejom, osolíme a okoreníme.

Poukladáme ich na seba a uložíme odpočívať do chladničky asi na 3 hodiny.

Syr rokfortového typu dáme do misky, pridáme petržlenovú vňať a maslo. Zmes dobre vymiešame.

Odležané steaky opečieme na oleji podľa chuti, či už chceme viac, alebo menej prepečené.

Pred podávaním na každý steak dáme kôpku rokfortovo-masleovej zmesi.

Článok pokračuje pod video reklamou

Pórový šalát

Potrebujeme: 1 pór,, 3 vajcia, 1 veľkú mrkuv, 3 jablká, sterilizovanú kukuricu, 1 tatársku omáčku (alebo kyslú pochúťkovú smotanu), mleté čierne korenie, soľ

Postup: Umytý a očistený pór nakrájame na tenké kolieska. Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladiť a nakrájame na malé kúsky.

Na rovnaké kúsky nakrájame aj očistené jablká.

Mrkvu nastrúhame nahrubo.

Všetko vložíme do misky, pridáme hrášok, pridáme tatársku omáčku alebo smotanu, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

Krehký slivkový koláč

Potrebujeme: 250 g polohrubej múky, 125 g masla, 120 g práškového cukru, 1 vajce, 2 žĺtky, 0,5 dl oleja, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, škoricu, citrónovú kôru. Na plnku: cca 500 g sliviek, 2 bielky, asi 100 g kr. cukru. Na posýpku: 50 g masla, 4 PL cukru, 4 PL polohrubej múky, 1 vanilkový cukor

Postup: Z múky, masla, práškového cukru, vajca, žĺtkov, oleja, prášku do pečiva, vanilky a štipky škorice spracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi pol hodiny v chladničke.

Medzitým umyjeme slivky, rozpolíme ich a vykôstkujeme.

Potom zmiešame suroviny určené na posýpku a dáme ich trochu schladiť, aby sa nám potom s nimi lepšie pracovalo.

Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho a prenesieme na vymastený plech. Poukladáme naň slivky a na ne dáme sneh, ktorý vyšľaháme z dvoch bielkov.

Na to na hrubom strúhadle nastrúhame posýpku a upečieme pri teplote 180 stupňov.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  4. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  5. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  6. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  7. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  10. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  1. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  2. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  3. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  4. Brieždenie pod lomenicou
  5. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  6. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  7. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  10. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 733
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 246
  3. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 10 589
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 7 376
  5. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 545
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 968
  7. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 381
  8. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 909
  9. Najužitočnejšia appka 2 886
  10. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy 2 874

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Skládkovanie zrejme zdražie. Košice odpad spaľujú, ako to zasiahne Prešov?

Ministerstvo chce na samosprávy pritlačiť. Tie, ktoré netriedia, si priplatia najviac.

Iniciatíva Za slušné Slovensko pripravuje v Košiciach ďalší pochod

Požiadavky z protestov zo začiatku roka stále nie sú splnené.

Druhá liga Východ štartuje aj s Krotákom či Bartošom

Viaceré hokejové osobnosti budú nastupovať v najnižšej súťaži. Bardejov ulovil Vantrobu.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Je Rybanič whistleblower? Odborníci sa nezhodli

Rybanič chce názor Súdneho dvora Európskej únie.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kam chodíte, aj keď hovoríte opak

Ako sa ázijské bistrá zmenili za posledných dvadsať rokov.

Komentár Zuzany Kepplovej

Na Dankovom diplome vlastne nezáleží

Bol by to prezident, v ktorom by nejeden našinec spoznal vlastný príbeh.

PRIMÁR

Šesť rád, ktoré vás môžu ochrániť pred chrípkou

Pripravte sa na chrípkovú sezónu.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop