Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Hubový čír, kapustovo-mrkvový šalát, zemiakový vejár

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kapustovo-mrkvový šalát

Potrebujeme: 1 malú hlávku kapusty, 2 mrkvy, 1 červenú cibuľu, zeler, soľ, korenie, 3 PL smotany, 3 PL majonézy, trochu cukru, horčicu

Postup: Kapustu a mrkvu nastrúhame, cibuľu nakrájame na malé kúsky a všetko dáme do misy.

Dobre osolíme a necháme chvíľu postáť.

Zatiaľ si zmiešame smotanu, majonézu a horčicu, zálievku osolíme, okoreníme, pridáme asi čajovú lyžičku cukru, premiešame a zalejeme šalát.

Napokon pridáme na malé kúsky nakrájaný zeler, všetko ešte premiešame a dáme vychladiť.

SkryťVypnúť reklamu

Zemiakový vejár

Potrebujeme: väčšie zemiaky, plátkový syr, šunku, syr na strúhanie, soľ, korenie

Postup: Zemiaky aj so šupkou dobre vydrhneme, a nakrájame na plátky ak, aby sme spodnú časť neprerezali. Výborne na to poslúžia dve drevené varešky. Priložíme ich z oboch strán zemiaka a tým pádom nám zabrzdia nôž, aby sme zemiak celkom neprekrojili.

Šunku a syr si nakrájame na štvorce, alebo obdĺžniky, veľkosť závisí aj od veľkosti zemiaka.

Do medzier v zemiakovom „vejári“ ukladáme striedavo šunku a syr.

Takto pripravené zemiaky poukladáme na plech na pečenie vystlaný papierom a dáme piecť.

Pred dopečením na každý zemiak dáme nastrúhaný tvrdý syr a zapečieme.

Hubový čír

Potrebujeme: kuriatka či iné obľúbené huby, kukuričnú múku, vodu, maslo, cibuľu a soľ

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V menšom hrnci uvaríme na kúsky nakrájané huby.

Keď sú predvarené, dáme ich na maslo a cibuľku osmažiť.
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu so soľou. Keď začne vrieť, pomaly do nej vsypeme kukuričnú múku a uvaríme kašu.

Servírovať môžeme dvoma spôsobmi, buď dáme na tanier kašu a na ňu navrstvíme huby, alebo ich vmiešame rovno do horúcej kaše ešte v hrnci. Osolíme, okoreníme a na tanieri dáme na kašu zopár lyžíc roztopeného masla.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 573
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 509
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 167
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 473
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 314
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 267
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu