Korzár logo Korzár
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Hubový čír, kapustovo-mrkvový šalát, zemiakový vejár

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Kapustovo-mrkvový šalát

Potrebujeme: 1 malú hlávku kapusty, 2 mrkvy, 1 červenú cibuľu, zeler, soľ, korenie, 3 PL smotany, 3 PL majonézy, trochu cukru, horčicu

Postup: Kapustu a mrkvu nastrúhame, cibuľu nakrájame na malé kúsky a všetko dáme do misy.

Dobre osolíme a necháme chvíľu postáť.

Zatiaľ si zmiešame smotanu, majonézu a horčicu, zálievku osolíme, okoreníme, pridáme asi čajovú lyžičku cukru, premiešame a zalejeme šalát.

Napokon pridáme na malé kúsky nakrájaný zeler, všetko ešte premiešame a dáme vychladiť.

Skryť Vypnúť reklamu

Zemiakový vejár

Potrebujeme: väčšie zemiaky, plátkový syr, šunku, syr na strúhanie, soľ, korenie

Postup: Zemiaky aj so šupkou dobre vydrhneme, a nakrájame na plátky ak, aby sme spodnú časť neprerezali. Výborne na to poslúžia dve drevené varešky. Priložíme ich z oboch strán zemiaka a tým pádom nám zabrzdia nôž, aby sme zemiak celkom neprekrojili.

Šunku a syr si nakrájame na štvorce, alebo obdĺžniky, veľkosť závisí aj od veľkosti zemiaka.

Do medzier v zemiakovom „vejári“ ukladáme striedavo šunku a syr.

Takto pripravené zemiaky poukladáme na plech na pečenie vystlaný papierom a dáme piecť.

Pred dopečením na každý zemiak dáme nastrúhaný tvrdý syr a zapečieme.

Hubový čír

Potrebujeme: kuriatka či iné obľúbené huby, kukuričnú múku, vodu, maslo, cibuľu a soľ

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: V menšom hrnci uvaríme na kúsky nakrájané huby.

Keď sú predvarené, dáme ich na maslo a cibuľku osmažiť.
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu so soľou. Keď začne vrieť, pomaly do nej vsypeme kukuričnú múku a uvaríme kašu.

Servírovať môžeme dvoma spôsobmi, buď dáme na tanier kašu a na ňu navrstvíme huby, alebo ich vmiešame rovno do horúcej kaše ešte v hrnci. Osolíme, okoreníme a na tanieri dáme na kašu zopár lyžíc roztopeného masla.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  3. Vitajte v postapokalyptickom svete
  4. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  5. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  3. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  4. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  5. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  6. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Úprava osobného motorového vozidla
  9. Important information for Brazilians living in Slovakia
  10. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 726
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 017
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 895
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 306
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 942
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 10 752
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 123
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 594
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 500
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 350
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Koronavírus v Bardejove: Začínajú s plošným testovaním (minúta po minúte)

Odberné miesta v Bardejove sú pripravené na celoplošné testovanie na Covid-19.

Odberné miesta v Bardejove sú pripravené.
Polyfunkčný objekt, za ktorým je obytný súbor Park Anička.
Ilustračný záber tréningu mládeže v Aréne sršňov.

Mesto Prešov chce predať dom v Soľnej Bani jeho nájomcom

Krajňák nesúhlasí s takýmto zbavovaním sa majetku.

Soľná Baňa. Vľavo dom ešte vo vlastníctve mesta, vpravo pamiatka koniareň.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Premiér Igor Matovič.
Dobré ráno

Dobré ráno: Špeciálny prokurátor Kováčik defacto skončil

Slovenská justícia sa otriasa v základoch.

Podcast Dobré Ráno.
Minister financií Eduard Heger na tlačovej konferencii o národnom reformnom pláne.
Od soboty sa ulice vyprázdnia.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop