Korzár logo Korzár
Streda, 19. september, 2018 | Meniny má Konštantín
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Cordon Bleu v ceste, cesnakové zemiaky, brokolicový toast

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Článok pokračuje pod video reklamou

Brokolicové placky so šunkou a syrom

Potrebujeme: 1 brokolicu, tvrdý syr na strúhanie, plátkový syr, paradajky, šunku, 4 vajíčka, sladkú červenú papriku, soľ, čierne mleté korenie

Postup: Čerstvú brokolicu nastrúhame pomocou strúhadla s menšími očkami na jemno.

Pridáme k nej nastrúhaný tvrdý syr, vajíčka, soľ, korenie, papriku.

Dobre premiešame, naberačkou si naberieme rovnako veľké guľky, ktoré dáme na suchú panvicu, obracačkou ich roztlačíme na placky a upečieme z oboch strán.

Keď je placka takmer hotová, dáme na ňu šunku, na to kolieska paradajky, plátkový syr a prikryjeme druhou brokolicovou plackou.

Spolu to ešte zapečieme a môžeme podávať.

Cordon bleu v lístkovom ceste

Potrebujeme: kuracie prsia, lístkové cesto, plátkový ementál, šunku, cesnak, soľ, korenie, vajíčko, horčicu,

Postup: Kuracie prsia jemne naklepeme cez fóliu, osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom.

Na každý kúsok mäsa dáme striedavo jeden plátok šunky a jeden plátok syra, ďalší plátok šunky a ešte jeden plátok syra.

Potom mäso zvinieme do rolády.

Lístkové cesto si nakrájame na obdĺžniky, ich veľkosť určíme podľa toho, aké veľké rolády máme.

Cesto potrieme horčicou a zabalíme doň mäsovo-syrové rolky.

Vrch potrieme vajíčkom a upečieme.

Zemiaky s cesnakovou marinádou

Poliate chutným cesnakovo-horčicovým dressingom chutia nielen ako príloha, ale aj ako chutná a rýchla večera.

Potrebujeme: toľko zemiakov, ako veľmi sme hladní, alebo koľko máme stravníkov, olej, cesnak, cukor, dijonskú horčicu, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, soľ, korenie

Postup: Zemiaky si poriadne vydrhneme aj so šupkou, väčšie prekrojíme na mesiačiky, menšie stačí na polovice.

Dáme ich do misky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dobre premiešame, necháme chvíľu postáť a potom ich vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vodu, ktorú zemiaky pustili, necháme v miske.

Kým sa pečú, pripravíme si marinádu. V miske vymiešame asi 2-3 PL oleja, 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, malú lyžičku dijonskej horčice, malú lyžičku kr. cukru, pridáme šťavu z citróna. Keď sa nám ingrediencie krásne prepoja, pridáme petržlenovú vňať a rozhodne ňou nemusíme šetriť.

Upečené zemiaky polejeme touto marinádou, podľa potreby ešte môžeme prisoliť a podávame.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  2. Najužitočnejšia appka
  3. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  5. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  6. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  7. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  8. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  9. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu
  10. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur
  1. Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár
  2. DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa
  3. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  4. Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC
  5. Cestárske kariérne dni 2018 na SvF
  6. Najužitočnejšia appka
  7. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  8. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  9. Otvorenie akademického roka 2018/2019 na EU v Bratislave
  10. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  1. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 22 275
  2. Najužitočnejšia appka 15 520
  3. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 13 448
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 9 631
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 8 308
  6. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 6 936
  7. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 6 752
  8. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 5 626
  9. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 5 529
  10. Zmenky a dlhopisy s fixným výnosom 5 – 6,6 % p.a. 2 642

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Najvyššia budova Košíc zatiaľ na Severe nevyrastie

Polyfunkčný projekt s 18-poschodovou vežou rozdelil mestských poslancov.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Imrecze rezignuje z postu prezidenta Finančnej správy

Rozhodnutie prišlo podľa jeho slov spontánne.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Nebojte sa, oni Imreczemu niečo nájdu

Nový guvernér bude potrebovať pomoc.

DOMOV

Ako (ne)funguje bikesharing v Bratislave po prvom týždni

Pre ľudí sú žlté bicykle najmä atrakcia.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop