Korzár logo Korzár
Streda, 27. január, 2021 | Meniny má BohušKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Cordon Bleu v ceste, cesnakové zemiaky, brokolicový toast

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Brokolicové placky so šunkou a syrom

Potrebujeme: 1 brokolicu, tvrdý syr na strúhanie, plátkový syr, paradajky, šunku, 4 vajíčka, sladkú červenú papriku, soľ, čierne mleté korenie

Postup: Čerstvú brokolicu nastrúhame pomocou strúhadla s menšími očkami na jemno.

Pridáme k nej nastrúhaný tvrdý syr, vajíčka, soľ, korenie, papriku.

Dobre premiešame, naberačkou si naberieme rovnako veľké guľky, ktoré dáme na suchú panvicu, obracačkou ich roztlačíme na placky a upečieme z oboch strán.

Keď je placka takmer hotová, dáme na ňu šunku, na to kolieska paradajky, plátkový syr a prikryjeme druhou brokolicovou plackou.

Skryť Vypnúť reklamu

Spolu to ešte zapečieme a môžeme podávať.

Cordon bleu v lístkovom ceste

Potrebujeme: kuracie prsia, lístkové cesto, plátkový ementál, šunku, cesnak, soľ, korenie, vajíčko, horčicu,

Postup: Kuracie prsia jemne naklepeme cez fóliu, osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom.

Na každý kúsok mäsa dáme striedavo jeden plátok šunky a jeden plátok syra, ďalší plátok šunky a ešte jeden plátok syra.

Potom mäso zvinieme do rolády.

Lístkové cesto si nakrájame na obdĺžniky, ich veľkosť určíme podľa toho, aké veľké rolády máme.

Cesto potrieme horčicou a zabalíme doň mäsovo-syrové rolky.

Vrch potrieme vajíčkom a upečieme.

Zemiaky s cesnakovou marinádou

Poliate chutným cesnakovo-horčicovým dressingom chutia nielen ako príloha, ale aj ako chutná a rýchla večera.

Skryť Vypnúť reklamu

Potrebujeme: toľko zemiakov, ako veľmi sme hladní, alebo koľko máme stravníkov, olej, cesnak, cukor, dijonskú horčicu, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, soľ, korenie

Postup: Zemiaky si poriadne vydrhneme aj so šupkou, väčšie prekrojíme na mesiačiky, menšie stačí na polovice.

Dáme ich do misky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dobre premiešame, necháme chvíľu postáť a potom ich vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vodu, ktorú zemiaky pustili, necháme v miske.

Kým sa pečú, pripravíme si marinádu. V miske vymiešame asi 2-3 PL oleja, 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, malú lyžičku dijonskej horčice, malú lyžičku kr. cukru, pridáme šťavu z citróna. Keď sa nám ingrediencie krásne prepoja, pridáme petržlenovú vňať a rozhodne ňou nemusíme šetriť.

Skryť Vypnúť reklamu

Upečené zemiaky polejeme touto marinádou, podľa potreby ešte môžeme prisoliť a podávame.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  2. Hygge ako životný štýl
  3. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  4. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  5. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  6. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  7. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  8. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  9. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  10. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  1. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  2. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  3. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  4. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  5. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  6. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  7. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  8. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  9. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  10. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 497
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 19 274
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 264
  4. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 9 390
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 286
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 959
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 595
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 364
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 201
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 070
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Vodič sa v stredu postavil pred sudcu humenského okresného súdu.

Za volant si nesadne štyri roky.

1 h
Priebežné výsledky plošného testovania.

K horším sa ešte môže prehupnúť Prešov a Spišská Nová Ves.

5 h
Vodič ukázal policajtom SMS-ku.

Ľudia často tvrdia, že idú k lekárovi.

2 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Darine Antalovej (72) z bratislavskej Petržalky vďaka liečbe liekom Keytruda takmer úplne vymizla rakovina krčku maternice. VšZP jej ho však nechce preplácať, lebo nie je hradený z verejného zdravotného poistenia. Trojtýždňová liečba ním stojí 4170 eur.

Dôchodkyňa a jej deti už za liek zaplatili desaťtisíce eur.

22 h
Fľaštička s vakcínou proti koronavírusu, ktorú vyvinuli vedci z Oxfordskej univerzity v spolupráci s farmaceutickou spoločnosťou AstraZeneca.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 241-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 4 361 obetí. Na Slovensku sa skončilo celoplošné testovanie, platia nové opatrenia.

10 h
Šimák zomrel v utorok (26. 1.) vo veku 72 rokov po dlhej a ťažkej chorobe.

Šimák zomrel vo veku 72 rokov.

24. máj

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop