Korzár logo Korzár
Pondelok, 22. apríl, 2019 | Meniny má Slavomír
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Cordon Bleu v ceste, cesnakové zemiaky, brokolicový toast

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Brokolicové placky so šunkou a syrom

Potrebujeme: 1 brokolicu, tvrdý syr na strúhanie, plátkový syr, paradajky, šunku, 4 vajíčka, sladkú červenú papriku, soľ, čierne mleté korenie

Postup: Čerstvú brokolicu nastrúhame pomocou strúhadla s menšími očkami na jemno.

Pridáme k nej nastrúhaný tvrdý syr, vajíčka, soľ, korenie, papriku.

Dobre premiešame, naberačkou si naberieme rovnako veľké guľky, ktoré dáme na suchú panvicu, obracačkou ich roztlačíme na placky a upečieme z oboch strán.

Keď je placka takmer hotová, dáme na ňu šunku, na to kolieska paradajky, plátkový syr a prikryjeme druhou brokolicovou plackou.

Spolu to ešte zapečieme a môžeme podávať.

Cordon bleu v lístkovom ceste

Potrebujeme: kuracie prsia, lístkové cesto, plátkový ementál, šunku, cesnak, soľ, korenie, vajíčko, horčicu,

Postup: Kuracie prsia jemne naklepeme cez fóliu, osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom.

Na každý kúsok mäsa dáme striedavo jeden plátok šunky a jeden plátok syra, ďalší plátok šunky a ešte jeden plátok syra.

Potom mäso zvinieme do rolády.

Lístkové cesto si nakrájame na obdĺžniky, ich veľkosť určíme podľa toho, aké veľké rolády máme.

Cesto potrieme horčicou a zabalíme doň mäsovo-syrové rolky.

Vrch potrieme vajíčkom a upečieme.

Zemiaky s cesnakovou marinádou

Poliate chutným cesnakovo-horčicovým dressingom chutia nielen ako príloha, ale aj ako chutná a rýchla večera.

Potrebujeme: toľko zemiakov, ako veľmi sme hladní, alebo koľko máme stravníkov, olej, cesnak, cukor, dijonskú horčicu, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, soľ, korenie

Postup: Zemiaky si poriadne vydrhneme aj so šupkou, väčšie prekrojíme na mesiačiky, menšie stačí na polovice.

Dáme ich do misky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dobre premiešame, necháme chvíľu postáť a potom ich vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vodu, ktorú zemiaky pustili, necháme v miske.

Kým sa pečú, pripravíme si marinádu. V miske vymiešame asi 2-3 PL oleja, 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, malú lyžičku dijonskej horčice, malú lyžičku kr. cukru, pridáme šťavu z citróna. Keď sa nám ingrediencie krásne prepoja, pridáme petržlenovú vňať a rozhodne ňou nemusíme šetriť.

Upečené zemiaky polejeme touto marinádou, podľa potreby ešte môžeme prisoliť a podávame.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  4. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  5. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  6. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  9. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. Women in business
  2. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  3. Bim Challenge 2019
  4. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  5. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  6. Grilovacia sezóna je zahájená!
  7. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  8. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  9. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  10. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 18 975
  2. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 12 525
  3. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 9 062
  4. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 622
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 873
  6. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 5 402
  7. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 4 333
  8. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 659
  9. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 3 478
  10. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 076

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Frekventovanú Levočskú ulicu v Prešove čakajú výrazné obmedzenia

Hlavnú cestu v lete pre práce na pár dní uzavrú.

Práce na novom mostnom objekte na Levočskej ulici.
Obnova Mariánskeho námestia.
Upratovanie v Lomnickom potoku.
Futbalistom Čane sa pod vedením mladého tréner Mateja Čobíka Ferčíka (najbližšie) na začiatku jarnej časti súťaže darí a proti Strážskemu si zapísali piate víťazstvo v rade.

Tenorista Titusz Tóbisz práve prežíva najlepšie obdobie svojho života

Je šťastným a hrdým otcom, teší sa aj z vysnenej úlohy.

Hlavné správy zo Sme.sk

Hriešnica, prekliata dcéra či bohyňa. Kto bola Morena

Jarný zvyk odráža krvavé pohanské rituály.

Letiaca zapálená figurína Moreny.

Ukrajinci išli do rizika. Do čela krajiny si vybrali novú tvár

Volodymyr Zelenskyj bude novým ukrajinským prezidentom.

Volodymyr Zelenskyj po zverejnení exit pollov.

Pri Poslednej večeri urobil Leonardo da Vinci fatálnu chybu

O omyle, ktorého sa dopustil maliar, sa hovorí málo.

Slovenský hokejista Richard Pánik v drese Arizony Coyotes.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop