Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Opité kurča, mexická polievka a hruškový koláč

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Mexická polievka Tlalpeno

Potrebujeme: kuracie trupy na vývar, kúsky kuracích pŕs, avokádo, tvrdý syr, mrkvu, pór, hrach alebo cícer, cesnak, čili, koriander, soľ, mleté čierne korenie, – množstvo podľa počtu stravníkov, ktorých chceme nakŕmiť

Postup: Do vody dáme variť kuracie trupy, kúsky kuracích pŕs, pór, hrach, mrkvu a cesnak.

Polievku osolíme, okoreníme a keďže ide o mexickú kuchyňu, nezabúdame na čili.

Keď sú kuracie prsia aj zelenina uvarené, vyberieme ich z polievky, nakrájame ich na menšie kúsky a vrátime späť do polievky.

SkryťVypnúť reklamu

Avokádo si očistíme a nakrájame na jemné plátky a pred podávaním dáme na každú porciu polievky zopár plátkov avokáda a nastrúhame syr.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Opité kurča s cesnakom

Potrebujeme: 1 kurča, polovica hlávky cesnaku, 1 citrón, 1,5 dl bieleho vermútu, soľ, korenie, olej

Postup: Kurča naporcujeme, nasolíme a dáme do pekáča.

Pridáme k nemu asi 5 neošúpaných strúčikov cesnaku, čo je asi polovica hlávky.

Citrón nakrájame na mesiačiky a asi polovicu z nich poukladáme do pekáča.

Pokvapkáme olejom, necháme chvíľu postáť, aby suroviny pustili šťavu a dáme piecť do rúry.

Tesne pred dokončením kurča podlejeme vermútom a necháme dopiecť, aby získalo zlatistú kôrku.

Hrušková tortička s pikantným džemom

Potrebujeme: 4 hrušky, 4 vajíčka, 4 PL trstinového cukru, 4 PL polohrubej múky (môže byť aj špaldová), 2 PL granka, škoricový cukor, kypriaci prášok, hrozienka, orechy, maslo na vymastenie plechu, ríbezľový, černicový, alebo iný pikantný lekvár

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Hrušky ošúpeme a nastrúhame najemno.

V miske zmiešame hrušky, žĺtky, múku, granko, kypriaci prášok, škoricový cukor, hrozienka a nasekané orechy.

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do cesta.

Do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy vylejeme cesto a upečieme ho.

Necháme vychladnúť, prekrojíme ho na polovicu a naplníme lekvárom.

Môžeme potrieť nutelou, alebo čokoládou a posypať orechmi.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 333
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 461
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 263
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 301
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 918
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 446
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 554
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 090
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu