Korzár logo Korzár
Utorok, 25. september, 2018 | Meniny má Vladislav
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Farfale s oštiepkom, skvelá treska a juhoslovanská polievka

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Článok pokračuje pod video reklamou

Biela juhoslovanská polievka

Potrebujeme: drobky z kurčaťa, koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, kaleráb), cibuľu, čierne korenie, 1 PL ryže, 1 sladkú 12% smotanu

Postup: Drobky z kurčaťa uvaríme s koreňovou zeleninou, pridáme k nim aj cibuľu.

Osolíme a okoreníme, pridať môžeme aj pár zrniek celého čierneho korenia.

Asi v polovici varenia pridáme opláchnutú ryžu.

A keď je všetko uvarené, vlejeme do polievky sladkú smotanu. Premiešame, prevaríme, aby sa chute prepojili a dochutíme podľa vlastných predstáv.

Farfalle s cuketou a oštiepkom

Potrebujeme: žltú cuketu, zelenú cuketu, čierne olivy, cherry paradajky, jarnú cibuľku, obľúbený plátkový syr, olivový olej, čierne korenie, bazalku, jeden celý údený oštiepok, cestoviny farfalle, prípadne iný druh cestovín

Postup: Do misky nakrájame na malé kocky cukety, paradajky, cibuľku a olivy. Všetko osolíme a okoreníme, posypeme nakrájanou čerstvou, alebo sušenou bazalkou.

Zmes necháme chvíľu odstáť v chladničke a zatiaľ si uvaríme cestoviny do polomäkka.

Zapekaciu nádobu pokvapkáme olejom a vysypeme prvú časť cestovín. Osolíme ich, okoreníme a prikryjeme plátkovým syrom.

Na to naložíme cuketovú zmes a na ňu poukladáme kolieska údeného oštiepka. Vrstvy môžeme opakovať podľa veľkosti misy a množstva surovín.

Použiť môžeme aj väčšie paradajky, ktoré nakrájame na kolieska a urobíme z nich jednu vrstvu jedla.

Poslednú vrstvu môže tvoriť oštiepok, ktorý sa krásne roztopí.

Kto si nepotrpí na líniu, môže zmes poliať smotanou, no chutné a zdravšie je to aj bez nej.

Cestoviny s cuketou zapečieme v rúre a podávame.

Skvelá treska so zeleninou

Potrebujeme: filety čerstvej alebo mrazenej tresky, maslo, paradajky, cca 3 cibule, strúčik cesnaku, prerastenú slaninu, olej, soľ, čierne mleté korenie, strúhanku, petržlenovú vňať

Postup: Rybu osušíme, rozdelíme na porcie a uložíme do pekáča vymasteného maslom.

Paradajky nakrojíme do kríža a poukladáme okolo treskových porcií.

Slaninu si narežeme na kocky a vyškvaríme ju do chrumkava, pridáme k nej očistenú a nakrájanú cibuľu aj cesnak.

Osolíme opatrne, lebo slanina zvykne byť slaná, okoreníme a prisypeme asi jednu lyžicu strúhanky.

Chvíľu to spolu orestujeme pridáme nasekanú petržlenovú vňať a napokon zmes navrstvíme na ryby a aj na paradajky.

Pekáč zakryjeme a upečieme.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  6. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  7. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  8. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  9. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  10. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  1. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  4. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  5. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  6. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  7. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  8. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  9. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  10. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 866
  2. Najužitočnejšia appka 17 767
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 067
  4. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 9 079
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 030
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 5 994
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 339
  8. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 657
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 224
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 815

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Nová mestská karta začína pomaly pripomínať kauzu EEI

Veľmi chcú informovať o novej neziskovke, ale tvrdia, že nemôžu.

Poslanec: Radnica dala zelenú biznisu manželiek smerákov na úkor seniorov

Michalovská radnica sa obhajuje tým, že seniorom ponúkla lepšie podmienky.

Rómky z osád zlákali do Británie. Nútili ich k prostitúcii a predávali Pakistancom

Každý kšeft s nevestou z chatrče vyniesol trebišovskému gangu do 3 000 eur.

Poznámka Petra Jabrika

Len aby ich ignorovanie poslancov nepreplieskalo

Ignorovanie mestských poslancov pri štarte neziskovky môže mať za istých okolností pikantné vyústenie.

Komentár Petra Schutza

Moment občana Bugára

Kedysi dávno sa Bugár zdôveril s pocitom, že Slovensko nie je ešte dosť zrelé, aby zvolilo Maďara prezidentom.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Ako sa z mafiánov stávajú ctihodní občania

Mafiánom pomáhajú kontakty s políciou.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Všetko zadarmo, Fico sa vrátil

Šéf Smeru je späť, skúša starú formu.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Súd podľa Fica

Fico svoj návrh nemyslí celkom vážne.

Komentár Zuzany Kepplovej

Fico má pravdu. Nezápasí so Sulíkom, ale s Kiskom

Robiť dramaturgiu relácie na želanie politika, je zlým signálom.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop