Korzár logo Korzár
Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Farfale s oštiepkom, skvelá treska a juhoslovanská polievka

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Biela juhoslovanská polievka

Potrebujeme: drobky z kurčaťa, koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, kaleráb), cibuľu, čierne korenie, 1 PL ryže, 1 sladkú 12% smotanu

Postup: Drobky z kurčaťa uvaríme s koreňovou zeleninou, pridáme k nim aj cibuľu.

Osolíme a okoreníme, pridať môžeme aj pár zrniek celého čierneho korenia.

Asi v polovici varenia pridáme opláchnutú ryžu.

A keď je všetko uvarené, vlejeme do polievky sladkú smotanu. Premiešame, prevaríme, aby sa chute prepojili a dochutíme podľa vlastných predstáv.

Skryť Vypnúť reklamu

Farfalle s cuketou a oštiepkom

Potrebujeme: žltú cuketu, zelenú cuketu, čierne olivy, cherry paradajky, jarnú cibuľku, obľúbený plátkový syr, olivový olej, čierne korenie, bazalku, jeden celý údený oštiepok, cestoviny farfalle, prípadne iný druh cestovín

Postup: Do misky nakrájame na malé kocky cukety, paradajky, cibuľku a olivy. Všetko osolíme a okoreníme, posypeme nakrájanou čerstvou, alebo sušenou bazalkou.

Zmes necháme chvíľu odstáť v chladničke a zatiaľ si uvaríme cestoviny do polomäkka.

Zapekaciu nádobu pokvapkáme olejom a vysypeme prvú časť cestovín. Osolíme ich, okoreníme a prikryjeme plátkovým syrom.

Na to naložíme cuketovú zmes a na ňu poukladáme kolieska údeného oštiepka. Vrstvy môžeme opakovať podľa veľkosti misy a množstva surovín.

Skryť Vypnúť reklamu

Použiť môžeme aj väčšie paradajky, ktoré nakrájame na kolieska a urobíme z nich jednu vrstvu jedla.

Poslednú vrstvu môže tvoriť oštiepok, ktorý sa krásne roztopí.

Kto si nepotrpí na líniu, môže zmes poliať smotanou, no chutné a zdravšie je to aj bez nej.

Cestoviny s cuketou zapečieme v rúre a podávame.

Skvelá treska so zeleninou

Potrebujeme: filety čerstvej alebo mrazenej tresky, maslo, paradajky, cca 3 cibule, strúčik cesnaku, prerastenú slaninu, olej, soľ, čierne mleté korenie, strúhanku, petržlenovú vňať

Postup: Rybu osušíme, rozdelíme na porcie a uložíme do pekáča vymasteného maslom.

Paradajky nakrojíme do kríža a poukladáme okolo treskových porcií.

Slaninu si narežeme na kocky a vyškvaríme ju do chrumkava, pridáme k nej očistenú a nakrájanú cibuľu aj cesnak.

Skryť Vypnúť reklamu

Osolíme opatrne, lebo slanina zvykne byť slaná, okoreníme a prisypeme asi jednu lyžicu strúhanky.

Chvíľu to spolu orestujeme pridáme nasekanú petržlenovú vňať a napokon zmes navrstvíme na ryby a aj na paradajky.

Pekáč zakryjeme a upečieme.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  2. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  3. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  4. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. Tlačová konferencia iniciatívy Stop hazardu so zdravím
  7. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  8. Pomáhajte čítaním
  9. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  10. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  1. BILLA podáva v kritickom období pomocnú ruku ľuďom z kultúry
  2. Vynovená predajňa v Smrdákoch
  3. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  4. Tlačová konferencia iniciatívy Stop hazardu so zdravím
  5. Pandémia spomaľuje inovácie. Spoločnosti šetria
  6. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  7. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  8. Pomáhajte čítaním
  9. Duálnu prax v dm nahradilo počas pandémie online vzdelávanie
  10. Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 30 936
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 22 830
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 16 889
  4. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 13 297
  5. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 793
  6. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo 11 358
  7. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 11 276
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 908
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 759
  10. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 9 095
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: Naď zverejnil podrobnosti plošného testovania (minúta po minúte)

Na Slovensku za pondelok pribudlo 901 prípadov nákazy novým koronavírusom pri 5 899 testoch. Pribudlo 11 úmrtí na pľúcnu formu COVID-19, celkový počet obetí je 176. Aktívnych prípadov nákazy je aktuálne 34 872.

Minister obrany SR Jaroslav Naď.
Vládna limuzína, v ktorej sedel predseda parlamentu Boris Kollár, a ktorá havarovala za Slovnaftom na ulici Mramorova v Bratislave v sobotu 24. októbra 2020.
Scenáristka a spisovateľka Hana Lasicová.
Cynická obluda

Poľovnícka výnimka

Zatiaľ čo matky nemôžu ísť ani kočíkovať do parku, poľovníci môžu hromadne chodiť strieľať na všetko, čo sa pohne.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop