Korzár logo Korzár
Sobota, 20. apríl, 2019 | Meniny má Marcel
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Farfale s oštiepkom, skvelá treska a juhoslovanská polievka

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Biela juhoslovanská polievka

Potrebujeme: drobky z kurčaťa, koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, kaleráb), cibuľu, čierne korenie, 1 PL ryže, 1 sladkú 12% smotanu

Postup: Drobky z kurčaťa uvaríme s koreňovou zeleninou, pridáme k nim aj cibuľu.

Osolíme a okoreníme, pridať môžeme aj pár zrniek celého čierneho korenia.

Asi v polovici varenia pridáme opláchnutú ryžu.

A keď je všetko uvarené, vlejeme do polievky sladkú smotanu. Premiešame, prevaríme, aby sa chute prepojili a dochutíme podľa vlastných predstáv.

Farfalle s cuketou a oštiepkom

Potrebujeme: žltú cuketu, zelenú cuketu, čierne olivy, cherry paradajky, jarnú cibuľku, obľúbený plátkový syr, olivový olej, čierne korenie, bazalku, jeden celý údený oštiepok, cestoviny farfalle, prípadne iný druh cestovín

Postup: Do misky nakrájame na malé kocky cukety, paradajky, cibuľku a olivy. Všetko osolíme a okoreníme, posypeme nakrájanou čerstvou, alebo sušenou bazalkou.

Zmes necháme chvíľu odstáť v chladničke a zatiaľ si uvaríme cestoviny do polomäkka.

Zapekaciu nádobu pokvapkáme olejom a vysypeme prvú časť cestovín. Osolíme ich, okoreníme a prikryjeme plátkovým syrom.

Na to naložíme cuketovú zmes a na ňu poukladáme kolieska údeného oštiepka. Vrstvy môžeme opakovať podľa veľkosti misy a množstva surovín.

Použiť môžeme aj väčšie paradajky, ktoré nakrájame na kolieska a urobíme z nich jednu vrstvu jedla.

Poslednú vrstvu môže tvoriť oštiepok, ktorý sa krásne roztopí.

Kto si nepotrpí na líniu, môže zmes poliať smotanou, no chutné a zdravšie je to aj bez nej.

Cestoviny s cuketou zapečieme v rúre a podávame.

Skvelá treska so zeleninou

Potrebujeme: filety čerstvej alebo mrazenej tresky, maslo, paradajky, cca 3 cibule, strúčik cesnaku, prerastenú slaninu, olej, soľ, čierne mleté korenie, strúhanku, petržlenovú vňať

Postup: Rybu osušíme, rozdelíme na porcie a uložíme do pekáča vymasteného maslom.

Paradajky nakrojíme do kríža a poukladáme okolo treskových porcií.

Slaninu si narežeme na kocky a vyškvaríme ju do chrumkava, pridáme k nej očistenú a nakrájanú cibuľu aj cesnak.

Osolíme opatrne, lebo slanina zvykne byť slaná, okoreníme a prisypeme asi jednu lyžicu strúhanky.

Chvíľu to spolu orestujeme pridáme nasekanú petržlenovú vňať a napokon zmes navrstvíme na ryby a aj na paradajky.

Pekáč zakryjeme a upečieme.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  4. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  5. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  6. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Bim Challenge 2019
  3. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  4. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  5. Grilovacia sezóna je zahájená!
  6. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  7. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  8. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  9. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  10. Kúzlo pravidelného investovania
  1. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 23 356
  2. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 978
  3. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 8 916
  4. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 7 756
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 772
  6. Idete stavať dom? Päť vecí, ktoré potrebujete vedieť 5 765
  7. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 4 436
  8. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 4 099
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 642
  10. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 325

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Spor ministerstva a prokuratúry o chatu ukončil sám stavebník

Majiteľ záhrady pripravil rezort o argument, prečo nezrušiť stavebné povolenie.

Okraj jamy pre základy novej chaty je úplne pri plote. Zo starých základov nezostalo nič.

Etnologička: Kúpač sa neodmietal, inak by dievča zostalo prašivé

Veľkonočné košíky nosievali dvaja chlapi a paska vážila niekoľko kíl.

Svätenie jedál pred kostolom v Ťahanovciach v roku 1958.

Šoltis verí, že pohárová prehra na jeho hráčoch stopy nezanechá

Po štyroch dňoch zavíta do Michaloviec ďalší atraktívny súper.

Spomienka na jesenný duel. Zdolajú Michalovce DAC doma aj druhýkrát v sezóne?

Hlavné správy zo Sme.sk

Boris Zala.

Muellerova správa: Rusko sa pokúsilo ovplyvniť voľby, Trump pre vyšetrovanie panikáril

Ľudia okolo Trumpa čakali, že im informácie od Rusov pomôžu.

Donald Trump.
Stĺpček Jakuba Fila

Ficov svet je slepý a hluchý, preto chce zapchať oči a uši aj verejnosti

Smeráci nechcú vidieť obmedzovanie slobody tlače.

Jakub Filo.
Ilustračné foto.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop